Xilantra's avatar

Xilantra

Seni Lahir Dari Jiwa
177 Watchers37.5K Page Views157 Deviations
Finally! After 8 years. Goodbye old name.
Goodbye theartsLavequincy!


Screen Shot 2014-11-26 at 10.48.51 by Xilantra
Airborne 
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
2 min read
"Being in love means being stupid and 'that stupid' caused pain."

So it's been two weeks since I deactivated my Facebook and Twitter account.
Facebook & Twitter, both are like a magic spell, it makes you like a zombie.

"Bible. Zechariah 14:12
Their people will become like walking corpses, their flesh rotting away.
Their eyes will rot in their sockets, and their tongues will rot in their mouths."


Think of it, most of us addicted to is so much.
Day's and night scrolling through the timeline,
Without realizing the time we have wasted.
It will steal your soul, so be careful.

"Life, faster;
Bounding, fading;
Epidemic, spread;
Disease, everywhere."


I can say that currently I'm at peace, where I don't read other people post & tweet
about problems, love, hate, trends, ego, politics, and everything that can drive me crazy. www.youtube.com/watch?v=mgRm1I…
And most importantly, away from the woman I love.
Because sometimes, you have to give up on people.
Not because you don't care,
But because..they don't.

A wise man once said;
"Seek happiness! Sad enough without your woes.
Come on, you all and speak of love.
Sad enough without your wars.

(We don't need no more trouble)
Make love and not war!
'Cause we don't need no trouble.
What we need is love.
To guide and protect us on.
If you hope good down from above.
Help the weak if you are strong now."

Bob Marley - No More Trouble




I'll be back, someday,
When I think I'm ready.
When I feel stronger,
When I feel better.
:heart:
2Comments
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
2 min read
Salam & oi hello!

Akhirnya..fuh tiba-tiba harini gatal tangan mau update jurnal. Stelah hampir 2-3 taun?
Sebabnya sekarang hari-hari rutin harian sama dan membosankan, nah;

Online, dengar musik, selak blog, cari idea,
climb (sampai dah kenal sangat orang2 kat Xtreme park Shah Alam tu!),
tonton movie & youtube, kaji itu kaji ini,
tengok model-model cantik dan buruk..macam-macamlah~
makan minum tidur pun mengadap sketchbook wo!

Yup model! Untuk projek akhir yang dalam pembikinan semuanya.
Sebuah buku, tutorial+imej-imej manipulation mengikut kategori bertema KEMELAYUAN dengan bau-bau purba.
Kemelayuan..susah tu, kalau la aku ada "Ibu gula" yang kaya-raya kan best.
Semua tempat - semua prop - semua model aku guna. Hahahaha!

Tapi itu hari aku ada kontek pembekal stok imej kontroversi diDeviantArt ni,
mintak kebenaran untuk guna imej-imej stok dia bikin.
Mintak-mintak supervisor bagi guna, fuh!
Senang sikit kerja untuk final projek ni,
tak payah nak shot model banyak-banyak, duit pun tak banyak. Hahahaha!

And - dan kalau sesiapa ada gambar-gambar/idea/apa-apa yang menarik bertema melayu boleh bagi/jual/sedekah/bikin kolaborasi.
Aku nak buat yang terbaik dari Kampung Pisang.
Trimas. Mintak-mintak la ada yang baca. Fuh kanan! Fuh kiri!
2Comments
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
10 min read


Salam/Hey ho
Nov 13, 2009

Uiyyo..skin4free lah~

Mafia war & facebook membuatkan saya sengaja melupakan deviantArt.
xtau apa nk jd..addicted sgt sprti amaran emmejay-fwz hahah!
"Maaf kan syg, deviantArt..I terlupa smlm anniversary kita..kahkahkah!"

Deviant since Nov 13, 2006.
Byk yg dah aku blajar dr dA..dan jasa nya amat xternilai!
Inspirasi utamaku dulu adalah Liliana Sanches, seorg otai kat dA ni jugak.ahah stat blaja photomanipulation pon dari tutorial dia..:salute:
Paling puas adalah tahun 2006-07, sbb kebanyakkan karya aku masa tu dibuat dgn jiwa "kesepian"..hasilnya masih aku gemari sehingga kini berbanding karya 2008-09 yg lebih kepada idea bukannya jiwa.
Seingat aku rasanya rule of third is the 1st thing yg aku blajar di sini..itu pon nasihat dari photan kat karya Tears.theartslavequincy.deviantart.c…
Aku join dA ni pon sbb pengaruh makcik aku..masa tu aku suka godek2 keje dia,sambil mnurun ilmu html. Lepas tu slalu la nmpk banner dA kat website dia. Dan kemudian mulala aku hidop dgn dA selepas kerap tgk web dA ni..thanx makcik Ain. :)
Kemudian trimas kpd ArtCOREholic & VisionMsia kerna merapatkan silaturrahim sesama msian deviant. Byk juga yg dah ku plajari dr pertubuhan ini.. :)
Trima kasih semua manusia..:hug:

theartslavequincy has 12,682 pageviews total and their 159 deviations were viewed 20,474 times. Theartslavequincy watches 468 people, while 166 people watch theartslavequincy. Overall, their deviations received 1,036 comments and were added to deviants' favourites 353 times, while theartslavequincy commented 3,318 times, making about 3.12 comments per day since theartslavequincy joined DA. This means that theartslavequincy gave 32 comments for every 10 that theartslavequincy received. Their deviation with the most comments is Tukang Masak with 49 comments, while their most favourited one is Let Me Die Alone, with 54 favourites. Their most viewed deviation is Mahathirsm with 6,031 views. 3 favourites were given for every 10 comments. Every 6.6 days theartslavequincy uploads a new deviation, and it's usually on a Friday, with 29 (18%) of their deviations. Their busiest month was December 2006 with 35 (22%) of their deviations. The majority of their deviations are uploaded to the photography gallery (110), while their favourite category was nature>flora with 18 deviations.

Comments per deviation: 6.51
Favourites per deviation: 2.22
Views per deviation: 128.76
Comments per day: 0.97
Favourites per day: 0.33
Views per day: 19.3
Pageviews per day: 11.95



RantAi Art Event

Bulan 12 ni berlangsung lagi RantAi Art Event, acara seni yg xpatut d lepaskan seniman/seniwati semua..p jgn x p!
RantAi Art
:onfire:


Features 06-07
Nov 13, 2009

Antara karya saya semasa baru join dA..buruk betol.ahahahaha!



Features 08-09
Nov 13, 2009

Antara karya saya sekarang..err bolela..hahah





7Comments
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
1 min read
Ayat yg trlintas time tgk ni: gerakan-anti-pkr.blogspot.com/…
tunggu mlm nanti aku maki sorg2,heh
aku xpduli apa kau nk ckp atau ptahankan.



Ulasan isu kpala lembu (heh da brani skg..nakal betol)
di blog Ketitir, ayah kpd cyrusdavirus ..bagus punya tulisan.


oh n itu hari aku ada tgk iklan2 best,
pasal iklan zaman dulu kat msia n
iklan 2nd yg gler best sbb ade setan.hahaha!
jempot2:
iklan lama www.youtube.com/user/abangcant…
iklan setan www.youtube.com/watch?v=kaIgJz… (ade byk)


:onfire: Sabturday ni 12.09.09 pastikan kamu dpt join majlis berbuka puasa + devMeet by VisionMsia
Ajak org kampong skali yeh bagi ramai, bukan salu pon beb~
Lihat page VisionMsia utk infomasi.
Harap ramai yg p...
:onfire:
17Comments
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
Featured

Life without a Facebook and Twitter by Xilantra, journal

Final Project by Xilantra, journal

Yesterday was my dA anniversary. dAmn.. by Xilantra, journal

AKU BUNOH KAU KALAU AKU ADE KAT SITU!!! by Xilantra, journal