Final Project

2 min read

Deviation Actions

Xilantra's avatar
By Xilantra
0 Favourites
2 Comments
969 Views
Salam & oi hello!

Akhirnya..fuh tiba-tiba harini gatal tangan mau update jurnal. Stelah hampir 2-3 taun?
Sebabnya sekarang hari-hari rutin harian sama dan membosankan, nah;

Online, dengar musik, selak blog, cari idea,
climb (sampai dah kenal sangat orang2 kat Xtreme park Shah Alam tu!),
tonton movie & youtube, kaji itu kaji ini,
tengok model-model cantik dan buruk..macam-macamlah~
makan minum tidur pun mengadap sketchbook wo!

Yup model! Untuk projek akhir yang dalam pembikinan semuanya.
Sebuah buku, tutorial+imej-imej manipulation mengikut kategori bertema KEMELAYUAN dengan bau-bau purba.
Kemelayuan..susah tu, kalau la aku ada "Ibu gula" yang kaya-raya kan best.
Semua tempat - semua prop - semua model aku guna. Hahahaha!

Tapi itu hari aku ada kontek pembekal stok imej kontroversi diDeviantArt ni,
mintak kebenaran untuk guna imej-imej stok dia bikin.
Mintak-mintak supervisor bagi guna, fuh!
Senang sikit kerja untuk final projek ni,
tak payah nak shot model banyak-banyak, duit pun tak banyak. Hahahaha!

And - dan kalau sesiapa ada gambar-gambar/idea/apa-apa yang menarik bertema melayu boleh bagi/jual/sedekah/bikin kolaborasi.
Aku nak buat yang terbaik dari Kampung Pisang.
Trimas. Mintak-mintak la ada yang baca. Fuh kanan! Fuh kiri!
Published:
© 2011 - 2021 Xilantra
Comments2
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
probot-x's avatar
amende yg ko nk buat ni?
Xilantra's avatar
umm...buat apa..?
skrg tgh final projek, kne buat buku photomanipulation..so iyup.itu le~
shot, edit, edit n edit.hahaha
:D