Shop Forum More Submit  Join Login
×
Végre végre megérkezett az új iPad Pro-m. Már rettenetesen vártam, ennyire még egy UPS-es futárnak sem örültem mint emberünknek, mikor az ölembe pottyantott három kartondobozt. Az egyikben az iPad Pro, a másik kettőben pedig az Apple Pencil és a Smart Kayboard lapult.
Nagyon kényelmes így billentyűzettel használni, szinte mindenben kiváltja a Mac-et nálam, most már csak talán az Access használata az, amit nem tudok ezen megoldani, s le kell ülnöm miatta a gép elé néha.

Sosem gondoltam volna, hogy a Photoshopot ki tudom váltani, azonban az Affinity Photo pontosan az az app, ami tökéletes alternatívát nyújt iPad-en (de állítólag Mac-en is).

A vektorgrafikai dolgoknál az Autodesk Graphic a tökéletes választás, az Illustratort és természetesen az Inkscape-t is tökéletesen kiváltja, és baromi nyilvánvaló a használata is, szóval igazán tanulást meg gyakorlást nem igényel, nagyon kényelmes használni.

Mivel szeretném a lehető legjobban kihasználni a Pencilt, így feltettem még a Procreate appot is. Állítólag ez a csúcs az illusztrálásban… Nos, az alkalmazás néhány órás használata után úgy érzem, valóban így van. Elképesztően sok lehetőséget és még annál is több layert biztosít számunkra.

Szóval ez most egy nagyon izgalmas időszak számomra, mert végre van egy (nem csak) "rajztáblám", kezdődhet a számítógéptől távoli, ölben, meg fetrengve meg mindenhogyan firkálás, yay. :D

 • Watching: Orange is the New Black
 • Playing: The Legend of Zelda: Breath of the Wild
 • Eating: chocolate cereal
 • Drinking: water
Hey! :icondahub: will give you free :points: if you watch, fav or give llamas to the users in his donation widget!

You can also be featured if you donate some :points:

So go to dAhub now! :D
 • Watching: Queer As Folk
 • Drinking: water

Rajztabla

Journal Entry: Thu Oct 17, 2013, 4:22 PM
Az imént megírt journalom valami rejtélyes okból eltűnt, pedig el is mentettem. Mindegy. A lényeg röviden: ismét a régi lemez - gondolkodom, hogy vegyek-e egy rajztáblát vagy sem. Ha igen, akkor milyen márka, milyen típus, milyen áron, stb. Szóval körül kellene járnom a témát, mert most kicsit le vagyok ezzel maradva, azt hiszem... persze, halvány elképzeléseim azért vannak, de nem árt rendesen utána néznem.

 • Watching: Queer As Folk
 • Drinking: water

Pixel

Journal Entry: Thu Jan 24, 2013, 7:26 AM
Mostanában kedvet kaptam, hogy ismét foglalkozzak a pepecselős, klásszik pixelgrafikával is. Persze a vektorozást sem hagyom el, de most jellemzően a pixelpöttyözés jobban foglalkoztat. Mondjuk jócskán van hová fejlődnöm benne... nekem ez sokkal nehezebb, mint a vektorgrafika. No, majd meglátjuk, belejövök-e vagy hamarabb ráunok. :meow:

 • Listening to: Röyksopp - Melody A.M.
 • Drinking: water

Premium meg CS5

Journal Entry: Fri Jun 1, 2012, 8:38 AM


Nem tudom, mivel érdemeltem ki, de ~arpi88 pár napja meglepett egy 3 hónapos prémium tagsággal. Köszönet neki ezerrel itt is, meg mindenhol tulajdonképpen. :huggle: Nagyon örülök, mert épp mostanában jutottam arra, hogy sűrűbben kellene rajzolgatnom és felpakolnom ide, tehát pont tökéletes volt az időzítés, bizony.

Más téma, de szintén fontos megemlítenem, hogy elérkezett az idő, mikor félreteszem szeretett Inkscape-met, s Adobe Illustratorra váltok (egyelőre CS5-re, aztán majd újulok úgyis persze). Mondjuk eléggé nehéz ám a cucc, annyira más, mint az Inkscape. Mintha a Corel Draw és a Photoshop vérfertőző kapcsolatának gyermeke volna (nem, ne próbáld elképzelni). Egyelőre nem sokra jutottam benne, valami kis kawaii sárgarépát már sikerült rajzolnom, de mondjuk senki sem kezdi úgy, hogy nulla utánaolvasással profin tolja - tehát nem vagyok vészes, asszem'. ;)

 • Reading: Walter Isaacson: Steve Jobs
 • Playing: Lego Harry Potter Years 1-4
 • Eating: Rum Kokos
 • Drinking: water

A premium tagsag elonyei

Journal Entry: Tue Feb 21, 2012, 12:20 PM
Ugyan még nem döntöttem el, hogy akkor most bevásároljak-e vagy sem, mindenesetre utánanéztem, miért előnyös prémium tagnak lenni (tettem ezt az Upgrade Now menüpont alatt). Ezeken kívül bizonyára vannak még pozitívumai, aki tud ilyet és kedve van, írja meg kommentben. Nos tehát:

- több képet jeleníthetünk meg az oldalakon böngészve, így könnyebben át tudjuk tekinteni pl. a közösség által frissen feltöltött cuccokat
- nincsenek reklámok (ebbe persze a dA promóciós cuccai nem tartoznak bele)
- 10%-os árengedményt kapunk, ha plakátot és / vagy deviantWEAR holmikat vásárolunk (illetve ez a kedvezmény vonatkozhat még egyéb különleges rendezvényekre és árukra - ezekről részletesebben nem tudok)
- 400%-kal több alkotást tudunk oldalanként megjeleníteni (mekkora marketingduma ez, hogy 400%... maradjunk inkább a négyszeres szorzónál)
- exkluzív hozzáférést biztosít az archivált tartalmakhoz (fogalmam sincs, hogy ez mit jelent, ha valaki tudja, írja meg. talán az lehet, hogy ha valakinek lejárt a 10 GB-s tárhelye akkor elvileg már csak 2 GB-hez fér hozzá, s a többi holmi archiválódik? ezt KÉRDEZEM, s csak egy tipp)
- a journal bejegyzések egyedi szkinekkel láthatók el
- extra widgeteket és statisztikai adatokat kapunk, hogy könnyebben és részletesebben figyelhessük a látogatói statisztikáinkat
- kérhetünk a műveinkkel kapcsolatosan kritikát (persze ezt megtehetjük egyéb módokon is, de ez a "hivatalos" és figyelemfelkeltő módja)
- instant közösségi előnyökhöz juthatunk (Gain instant community privileges - ezt megint nem értem, hogy mi lehet, valami bullshit marketingszöveg leginkább, de nyilván alapja is van, csak ennyiből nem derül ki, hogy micsoda)
- előnyt élvezünk a Help Desk-nél
- több, mint 3 csoport adminisztrátorai lehetünk
- hozzáférhetünk különleges heti ajándékokhoz (Access exclusive weekly giveaways - nos, hogy ezek az ajándékok mik lehetnek, azt egyelőre nem tudom)
- béta tesztelhetjük a dA legújabb funkcióit
- több pénzt kereshetünk exkluzív reklámozási mód segítségével
- saját munkáinkat 50%-os kedvezménnyel vásárolhatjuk meg - ajándékozási illetve viszonteladási célból
- több bevételre tehetünk szert, mint egyébként, mert beálíthatjuk, hogy mennyiért szeretnénk eladni egy-egy munkánkat
- portfólióval népszerűsíthetjük magunkat, melynek külleme testreszabható, s dA brandinget, reklámot nem tartalmaz

Ami a felsorolásban nem szerepelt, hogy profiloldalunk is sokkal jobban testreszabható, mint az ingyenes tagság esetén. Több dobozt adhatunk hozzá sokszínűbb tartalommal, illetve hátteret is állíthatunk be a dobozoknak, egyedibbé téve azokat, stb.

Nos, ennyi, remélem hasznos volt, s talán könnyebben tudok dönteni én is, hogy kell-e nekem a prémium tagság.

(Más, de: a journal címben pedig azért lett rövid ö-vel írva az "előnyei", mert sajnos a dA nem tudott mit kezdeni a hosszú ékezettel...)

 • Reading: Suzanne Collins: The Hunger Games
 • Drinking: Cinnamon apple tea

Kell-e nekem premium tagsag?

Journal Entry: Mon Feb 20, 2012, 3:39 PM


A napokban többször feltettem magamnak a kérdést, mikor megnyitottam a dA-t. Egyszer már voltam prémium tag, akkor nagyon tetszett a dolog, de igazából már nem is emlékszem, hogy milyen előnyökkel járt az. Meg azt sem tudom, hogy kihasználnám-e. S ha igen, akkor tulajdonképpen mire / hogyan is? Olyan bizonytalan vagyok... vagy mégsem. ;)

 • Reading: Suzanne Collins: The Hunger Games
 • Watching: Antitrust
 • Playing: Green Farm
 • Drinking: Water

Tutorialgyartas meg infografika

Wed Sep 28, 2011, 10:08 AM
Journal
Mostanában szinte csak olyan rajzokra van időm, amit meg kell csinálni. Azt szándékosan nem akartam írni, hogy amiket muszáj megcsinálni, de hát bárhogy is írom, ez a helyzet. Különösebben nem bánom, mert ez azt jelenti, hogy jól alakulnak a dolgaim, de mondjuk van még pár régebbi, kedvtelésből bevállalt projekt, amit meg jó volna, ha elkezdhetnék / befejezhetnék.
Ami esetleg hírértékű lehet: az infografika blogon is megjelent a múltkori rajzom: infographics.blog.hu/2011/09/2…
Illetve, hogy készítettem egy Inkscape tutorialt. Azt még nem tudom, hogy lesz-e folytatása, kérdés, hogy mennyire lesz rá időm (mondjuk ezzel elég hamar meglettem végül is): wildgica.hu/2011/09/inkscape-t…
Hát, nagyjából ez a helyzet mostanában. :meow:

 • Reading: Max Brooks: World War Z
 • Drinking: Water

dA hibak Chrome alatt

Journal Entry: Thu Jul 28, 2011, 4:03 AM
Fogalmam sincs, hogy mit hegesztettek dA-n a fejlesztői, mindenesetre eddig működött Chrome alatt is az üzenetek rész, de most már hiba kattintok, az üzenetek nem jelennek meg. FF alatt jó, de csak emiatt azt meg nem fogom megnyitni. Remélem kijavítják, mert ez elég gáz. Persze ha van olyan, akinek jó Chrome alatt is, az sikoltson már, mert akkor a hiba nálam van - mondjuk eddig működött, nem frissítettem böngészőt, szóval nem valószínű, hogy nálam lenne a gond.
Ah, és most látom, hogy Journal-nál nem jelenik meg a Preview és az állapotunkat sem lehet átállítani (More Options nem nyílik le ahogyan annak kellene, ugye). Jahm, hogy publikálni sem lehet Chrome alatt? Csodás, akkor ezt most szépen kénytelen leszek FF-ba másolni.
Szomorú dolgok ezek.

 • Watching: The King's Speech
 • Drinking: Water

Nekikezdek

Journal Entry: Sat Jul 23, 2011, 1:22 PM
Az elmúlt 2 napban sikerült befejeznem néhány félbehagyott rajzomat (eredménye már látható). Holnap nekikezdek valami új dolognak, bár az is elmaradásnak számít már. :D No, de erről egyelőre nem írok bővebben, úgyis meglátjátok hamarosan. :P (Mondjuk holnap dolgoznom is kell, mert nem készül el az X. weboldal nélkülem, ugye.)

CSS made by TwiggyTeeluck
Background image by AF-studios
Brushes by SummerAIR
 • Watching: Back To The Future
 • Playing: Harvest Moon DS Cute
 • Drinking: Water

Tropical Jar @ Vectortuts+

Journal Entry: Tue Jul 19, 2011, 11:19 PM
Kellemes meglepetéssel fogadtak ma reggel twitteren. Egyik rajzom (konkrétan a Tropical Jar - fav.me/d3aiehd ) ott figyel a Vectortuts+ oldalán egy friss posztban ( vector.tutsplus.com/articles/n… ). :wow: Eléggé tökrejól indul most akkor a napom, úgy érzem. :w00t:

 • Reading: Vectortuts+
 • Drinking: Water

365

Journal Entry: Mon Jul 11, 2011, 1:46 PM
Tök szeretnék egyszer belefogni egy 365 napos projektbe. Szóval hogy minden nap rajzolnék valamit és feltölteném ide. Persze ez tökre képtelenség, ami talán reálisabb lenne, hogy minden héten rajzolnék egyet. Na, szerintem januárig jegelem a témát, aztán meglátom... Apropó jég: BÁRCSAK...!!! Itt totál megáll a levegő és van vagy 40 fok, olyan testrészeim is izzadnak már, amelyek létezéséről még csak nem is tudtam. Pl. az a nagy, zöld csáp ott a hátam közepén.

Artwork by Schiraki
CSS improvised by koshka-june2014
 • Eating: KitKat Pop Choc
 • Drinking: Pfanner 100% Orange Juice

Leginkabb

Journal Entry: Fri Jul 8, 2011, 9:20 AM
Facebook l Gallery l dA Portfolio l Watch Me l Note Me

Azt hiszem, hogy leginkább ételeket, s azon belül is talán édességeket szeretek legjobban rajzolni. :meow: Amit még szívesen gyártanék ipari mennyiségben, azok a robotok és szörnyek, illetve a végletekig szürreális valamik -- csak ezekkel meg az a baj, hogy rengeteg időt elvesznek, annyim meg sajnos nincsen. Mondjuk ha főállásban rajzolhatnék, akkor biztosan sokkal részletesebben kidolgoznék mindent, s akár hetekig pepecselnék egy-egy munkámmal, mert örömömet lelem ebben, meg szeretek a részletekkel foglalatoskodni.

CSS made by TwiggyTeeluck
Texture by Princess-of-Shadows
 • Listening to: '90-s
 • Reading: Liza Dalby: Geisha
 • Drinking: Coffee

Ujra

Thu Jul 7, 2011, 10:08 PM


Végülis csak visszatértem.. vagy valami ilyesmi, ugyanis nem volt szándékomban elűnni, csak nem volt időm olyasmit rajzolni, amit érdemes lett volna feltennem ide. Remélem, hogy most kicsit változik a helyzet. Hát, ennyi. :aww:

 • Reading: Liza Dalby: Geisha
 • Drinking: Water

Pulled Out / Kihuzva

Journal Entry: Wed Mar 9, 2011, 5:30 PM[ENG]

Two days ago my dentist puuled out one of my tooth. It was really painful, but I got some inspiration from this happening. :D

:iconyellowsubmarine1plz::iconyellowsubmarine2plz::iconyellowsubmarine3plz::iconyellowsubmarine4plz:

[HUN]

Két nappal ezelőtt a fogorvosom kihúzta az egyik fogamat. Bár nagyon fájdalmas volt, azért némileg inspirált a dolog. :D

 • Listening to: http://www.youtube.com/watch?v=D45vpmQyr6c
 • Eating: Milka Downhill
 • Drinking: Water

More and more / Egyre tobben

Journal Entry: Wed Mar 2, 2011, 4:05 PM


[ENG]

I'm very happy because more and more people want to draw them. :boogie: Therefore I can't draw everyone, only close friends and serious clients. :blush: I hope that it stays that way, it would be good if I could live from this money.

[HUN]

Tök örülök, mert egyre többen kérnek tőlem rajzokat. :boogie: Ezért ott tartok, hogy nem tudok mindenkinek rajzolni, max a nagyon közeli pajtiknak meg a komoly ügyfeleknek. :blush: Remélem, hogy ez így is marad, jó volna, ha meg tudnék élni ebből.

 • Watching: Tonari no Totoro (again and again and hmm.. again)
 • Eating: Orange
 • Drinking: Water

Donation cancelled / Kidobtam a donat

Journal Entry: Tue Mar 1, 2011, 6:03 PM


[ENG]

Yesterday I started a donation, because I really want to be a Premium Member in :devart:. Today a friend of mine [ :huggle: ] gave me a 1 month Premium Membership, so I cancelled the donation box, yay. :w00t:[HUN]

Tegnap indítottam egy donát :D, mert tök szerettem volna prémium tag lenni itt a :devart:-on. Történt aztán, hogy ma egy drágacukor barátom [ :huggle: ] akkora örömet szerzett nekem, hogy az már-már vérlázító :D --  ugyanis meglepett egy 1 hónapos prémium tagsággal. Ki is kapcsoltam a donátot, úgyhogy most nagyon olasz ez az egész, yay. :w00t:

 • Listening to: DoQ TV
 • Drinking: Mineral Water

Donat

Mon Feb 28, 2011, 6:53 AM
Top Bird
No, hát sok vívódás után, de elindítottam az első :points: gyűjtő akciómat. Nagyon szeretnék prémium accot, ahogy eddig láttam másoknál, elég jó dolog. Pénzt nem szeretnék költeni rá, de ha van valakinek néhány felhasználatlan :points:-ja, az ne kíméljen. Talán csak pár év, és összejön az éves prémium membershipre... :faint: :D

[öcsém keresztneve egyébként Donát]

Skin made by fantasy-alive
 • Drinking: Water

Weboldal

Journal Entry: Sun Feb 20, 2011, 9:28 AM


Ideje lenne valami dizájnos weboldalt csinálnom magamnak a wildgica.hu-ra, s a blogomat pedig egy aloldalra pakolni. A főoldal a rajzaimról szólna, meg könnyen elérhető lenne egy kontakt oldal, hogy ha valaki el szeretne érni illusztráció ügyben, akkor egyszerűen s gyorsan tehesse. Persze az egészet angol nyelvűre terveztem, de talán úgy jobb lenne, ha két nyelven lehetne elérni (persze nem ilyen nyelvválasztós baromásggal, hanem valahogy ízlésesen megoldva ugyanazon a lapon mindkét nyelven - ezt majd még ki kell találnom). Már csak elegendő idő kellene, hogy megrajzoljam az egészet. Olyat találtam ki, ami alapvetően egyszerű grafika, de elég sok időt vesz igénybe az elkészítése. Azért hamarosan nekiállok, úgysem bírom ki... :la:

 • Listening to: Bonobo
 • Reading: 50 Fairy Tales
 • Watching: Juno
 • Eating: McWrap
 • Drinking: Coke

Album

Journal Entry: Thu Feb 10, 2011, 6:44 AM
Tegnap este... na jól van, igazából ma hajnalban olyan 3.00 körül befejeztem egy zenei album borítójának rajzát. Ami örvendetes, hogy angliai megrendelőmnek nagyon tetszik a kész rajz, pedig előre nem tudhatta, hogy mit fog kapni, mert maximálisan a fantáziámra lett bízva a dolog. Egyetlen kérés volt csak, hogy a régi stílusomban készüljön. :) Hamarosan fel fogom tenni ide is.

[ Update: közben feltettem ]

 • Drinking: Water