Shop Forum More Submit  Join Login
Scrooge McDuck collage by TedJohansson Scrooge McDuck collage by TedJohansson
Exciting news! (Spännande nyheter! På svenska längre ner.)

Star! Star! Star! NEW INFORMATION!! (Written November 8) Unfortunately the reprint of the Swedish version of Don Rosa’s masterpiece “The Life and Times of Scrooge McDuck” will not be ready until Tuesday.
That means the celebration of Scrooge, which was planned for Saturday (November 11), now will be postponed. I will inform you as soon as a new date is set. Star! Star! Star! 

Sometime in November, the upcoming 70th anniversary of Scrooge McDuck will be celebrated at the comic gallery "Rum för serier" (Room for comics) in Malmo! I have been asked by the Swedish Comics Association if I want to show how I draw the Disney ducks. So, with the approval of the Swedish Donald Duck magazine, I have, even though I'm not a professional Disney artist yet, received the great honor to show how to draw the characters I love the most.

A reprint of Don Rosa's masterpiece "The Life and Times of Scrooge McDuck" will also be available for sale during the event. More info (in Swedish) can be found at:
www.facebook.com/rumforserier.

(The celebration of Scrooge McDuck is arranged by the Swedish Comics Association and Egmont Publishing)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Star! Star! Star! NY INFORMATION!! (Skrivet 8 november) Tyvärr kommer inte omtryckningen av Don Rosa-boken "Farbror Joakims liv och leverne" vara klar förrän på tisdag. Det innebär att firandet av farbror
Joakim, som var planerat till på lördag den 11 november, nu måste skjutas upp. Jag informerar så snart ett nytt datum är bestämt. Star! Star! Star! 

*** OBS! Det NYA DATUM som firandet av farbror Joakim är planerat för är lördagen den 11 november, kl. 13-15 på seriegalleriet "Rum för serier" i Malmö! Allt hänger på om den nya Don Rosa-boken är färdigtryckt tills dess. Meddelar så snart jag vet om förutsättningarna skulle ändras. ***

På en lördag i november kommer farbror Joakims kommande 70-årsjubileum att firas på seriegalleriet "Rum för serier" i Malmö! (Jag återkommer med exakt datum när jag vet) Jag har blivit tillfrågad av Seriefrämjandet om jag vill komma och visa hur man tecknar Disneyankorna. Så med Kalle Anka-redaktionens godkännande har jag, trots att jag inte är professionell Disneytecknare än, fått den stora äran att teckna mina absoluta favoritkaraktärer på plats.

Det är också tänkt att den nya Don Rosa-boken "Farbror Joakims liv och leverne" ska finnas till försäljning och utlottning under eventet. Boken är en omtryckning av Don Rosas klassiska "Farbror Joakims liv" från 1997, men med korrigeringar i text och färgläggning.

Sprid gärna informationen vidare om du känner någon som kan tänkas vara intresserad. Hoppas vi ses!

Mer info om eventet hittar du på:
www.facebook.com/rumforserier

(Firandet av farbror Joakim arrangeras av Seriefrämjandet och Egmont Publishing)

 
Add a Comment:
 
:iconsarbet:
Sarbet Featured By Owner Oct 19, 2017
Ahh, that's really cool! :la:
Reply
:icontedjohansson:
TedJohansson Featured By Owner Oct 20, 2017
Thank you very much! :)
Have a nice weekend!
Reply
:iconmorteneng21:
MortenEng21 Featured By Owner Oct 19, 2017  Professional Traditional Artist
Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart 
Reply
:icontedjohansson:
TedJohansson Featured By Owner Oct 20, 2017
Thanks. Morten! :)
Have a nice weekend!
Reply
:iconlinneasan:
Linneasan Featured By Owner Oct 19, 2017  Hobbyist General Artist
Var kan man få tag i den nya utgåvan? Är otroligt sugen på att lägga vantarna på den! 
Reply
:icontedjohansson:
TedJohansson Featured By Owner Oct 19, 2017
"Farbror Joakims liv och leverne" som den nya versionen av boken heter, kommer att finnas till försäljning på de flesta större internetbokhandlar så fort förlaget är klar med tryckningen. Ser ut som att man kommer att kunna köpa den för runt 186 kr. :)
Reply
:iconlinneasan:
Linneasan Featured By Owner Oct 19, 2017  Hobbyist General Artist
Va bra, har alltid undrat varför de inte översatte den till det från början, det är ju en mer direkt översättning så att säga. Men håller definitivt ögonen öppna, man får ju inte missa den chansen! Undrar om de har färglagt allt närmare originalet. ..
Reply
:icontedjohansson:
TedJohansson Featured By Owner Oct 20, 2017
De har gått över serierna och gjort korrigeringar för att det just ska vara mer hur Don Rosa tänkt sig dem från början. Ska bli spännande att se slutresultatet!
Ha en trevlig helg!
Reply
:iconlinneasan:
Linneasan Featured By Owner Oct 20, 2017  Hobbyist General Artist
Låter supertrevligt, håller definitivt med om att det ska bli intressant, bara synd att de aldrig kommer kunna korrigera Farbor/von Anka som ju egentligen inte alls stämmer... haha. Men tack, detsamma :)
Reply
Add a Comment:
 
×
Details

Submitted on
October 19, 2017
Image Size
291 KB
Resolution
650×688
Link
Thumb

Stats

Views
117
Favourites
13 (who?)
Comments
9
×