Shop Forum More Submit  Join Login
Pizza Hut Advertising Poster by Sozokai Pizza Hut Advertising Poster by Sozokai
A college project - info poster.

An advertising campaign for Pizza Hut International.
Fictional campaign of marketing promotion of the Italian extensions.

NB: This is not an actual campaign poster for Pizza Hut International. No legal or trademark rights bind this project.

Idea and Execution License:
Copyright © 2009 Nemanja Trajkovic - All Rights Reserved.
Add a Comment:
 
:iconpaperlady314:
paperlady314 Featured By Owner Jun 14, 2011
I would like to buy that poster for Pizza Hut store, Florida, Miami, my e-mail address: papelady314@yahoo.com
Reply
:iconhealthcareon:
Healthcareon Featured By Owner Dec 22, 2009
Не е лошо како идеја :)
Ама тоа извичникот off ми е малку во целава композиција, можеби да е поцентрално целата кула од пицерлајки, а логцето и слоганот, да дојдат помали малце, а горниот текст да е во една линија.
Така ке биде се малце по компактно, и по streamline.
п.с многу ми се допаѓа засенчувањето што го имаш и дава убав амбиент на просторот :clap:
Reply
:iconsozokai:
Sozokai Featured By Owner Dec 22, 2009  Professional Digital Artist
Е засенчувањето го гаѓав три саати додека не ми дојде онака, типично Pizza Hut. А за композицијата е тотално утната, многу грдо изгледа од далеку и се канам да го преправам скроз деновиве... ќе видиме.
Reply
:iconhealthcareon:
Healthcareon Featured By Owner Dec 22, 2009
п.п.с се сложувам со ~Android2d позбиени да се пиците, но мислам дека и вака функционира идеата, и секако доколу имаш 1-2 варијанти плус на пиците ке биде добро, но тоа се техникалии така its good....
Reply
:iconstariot:
Stariot Featured By Owner Dec 6, 2009
Dobri se! Mi se svigjaat ideite!
Za tehnikata, sekogas moze podobro. :-)
Reply
:iconsozokai:
Sozokai Featured By Owner Dec 6, 2009  Professional Digital Artist
Хехе, дефинитивно!
Фала за комент, во секој случај...
Поздрав бро!
Reply
:iconandroid2d:
Android2d Featured By Owner Dec 5, 2009  Student Interface Designer
Pozbieni treba da bidat
vaka letaat picite
Reply
:iconsozokai:
Sozokai Featured By Owner Dec 6, 2009  Professional Digital Artist
Знам, јеби га, со една пица ја праев манипулацијата...
Reply
:iconandroid2d:
Android2d Featured By Owner Dec 6, 2009  Student Interface Designer
Pa dovolna e edna samo treba da se zbijat.
Reply
Add a Comment:
 
×
Details

Submitted on
December 4, 2009
Image Size
168 KB
Resolution
842×1191
Link
Thumb

Stats

Views
29,055
Favourites
20 (who?)
Comments
9
Downloads
23,938

License

Creative Commons License
Some rights reserved. This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 License.
×