Shop Forum More Submit  Join Login
About Deviant Emma LjungahlFemale/Sweden Recent Activity
Deviant for 10 Years
Needs Core Membership
Statistics 1 Deviation 313 Comments 6,101 Pageviews
×

Newest Deviations

No deviations yet

Random Favourites

Braided Hair Drawing Reference by Enchantedgal-Stock Braided Hair Drawing Reference :iconenchantedgal-stock:Enchantedgal-Stock 460 72 Avatar Mom by Uchinan-Chu Avatar Mom :iconuchinan-chu:Uchinan-Chu 5 1 Charlotte -unplugged- by Kaze-Hime Charlotte -unplugged- :iconkaze-hime:Kaze-Hime 3,841 127 + Tree with flowers + by Ayumi-the-Fox + Tree with flowers + :iconayumi-the-fox:Ayumi-the-Fox 7 22 Day 26: SNSD: Oh -Taeyeon- by shortpinay Day 26: SNSD: Oh -Taeyeon- :iconshortpinay:shortpinay 537 76 Resource: 18 Ornate Mandala by Kaze-Hime Resource: 18 Ornate Mandala :iconkaze-hime:Kaze-Hime 1,534 86 Oishii? by Nachooz Oishii? :iconnachooz:Nachooz 980 109 Ziya and Kiha by Kaze-Hime Ziya and Kiha :iconkaze-hime:Kaze-Hime 6,196 228 Bunny x Bunny by pcmaniac88 Bunny x Bunny :iconpcmaniac88:pcmaniac88 2,124 77 Notebook sketch by RiceBunni Notebook sketch :iconricebunni:RiceBunni 83 14 Notebook sketch 2 by RiceBunni Notebook sketch 2 :iconricebunni:RiceBunni 75 9 The_Wandering_Prince by Unodu The_Wandering_Prince :iconunodu:Unodu 5,008 195 Maze Tag by Kaze-Hime Maze Tag :iconkaze-hime:Kaze-Hime 4,670 180

Watchers

:icondazzlerahzel: :iconbeomene: :iconfairy-haven: :iconbluebunnymomiji: :icontwigileia: :iconlittlebitgidget: :icontenshiichii: :iconoversgirl16: :iconsilvia-x-gaara: :iconeri87: :iconerupan: :iconsasaboo: :iconishton: :iconchrysanthemum7: :iconshukit: :iconsasukecheesepants: :icondemon-of-silver:

Activity


deviantID

Ringosan
Emma Ljungahl
Sweden
Favourite genre of music: j-pop, j-rock, k-pop
Favourite photographer: liljac, PatrickRuegheimer, day-light, Lesley-Jade, Roix-S, Camiloo, Kezzi-Rose, r3novatio
Favourite style of art: manga, photography
Interests
OK so I'm selling art over at imvu.com so to prove that this is me I'll post this here : 3
  • Listening to: Owl City - Fireflies

Friends

:iconshortpinay: :iconminty247: :iconlittlebitgidget: :iconliljac: :iconpalmtreehero: :icontsubakihirofumi: :icondemon-of-silver: :iconsessamyys: :iconkawaiinachan:

Comments


Add a Comment:
 
:iconevgenia666:
evgenia666 Featured By Owner Jul 5, 2011
Till Emma

Mitt namn är Evgenia Trudova. Jag företräder Jenovas vittnen, en grupp otakus/japan-fans som tillsammans med systergruppen Manime tänker starta ett konvent i Hässleholm. Går allt enligt planen ska det gå av stapeln på Hässleholms Tekniska Skola 24-26/8 nästa år. Jag skriver till er dels för att säga att ni är hjärtligt välkomna dit, dels för att diskutera större planer: planer som involverar cosplayare, manga-artister och otakus i hela Sverige.

Bakgrunden är välkänd för de flesta av oss: europeiska barn kan växa upp med Astro Boy, Sailor Moon, Pokémon, Yu-Gi-Oh!, etc., men Europa är fortfarande präglat av en kultur där man förväntas lämna ”tecknat” bakom sig lagom tills man blir moppe-mogen. Det är inte alltid lätt att bli tagen på allvar för sitt brinnande intresse för manga och anime, men det vill vi att det ska vara. Och förändringen är på väg: bibliotek köper in manga till hyllorna, konvent grundas och blomstrar, och bara i år passerar Miyavi, Versailles och Gackt genom Sverige på Europaturnéer.

Vår önskan är att vara del av den förändringen och driva på den.Vilka mål har vi att sträva mot, och vad kan vi göra för att nå dem?

- Etablera en allmän marknad med snabb och enkel tillgång till japanska varor. En stor vinst på detta område vore att kunna botanisera bland manga utan att behöva åka långväga till någon av landets tre SF-bokhandlar, eller beställer via nätet.
- Etablera en specifik marknad, när den allmänna redan finns. Här hoppas vi hitta nischade varor som råmaterial för cosplay, klädmönster, kimonos, yaoi/yuri – och matvaror till recepten du alltid velat prova men där du blivit tvungen att ersätta ingrediens X med den liknande-men-inte-riktigt-samma Y, för att X inte gick att få tag i
- Billigare varor, för mycket av priset vi betalar idag är importkostnader för mellanhänder. Med en etablerad marknad i Europa behövs inga mellanhänder, och vi kan se fram emot mycket mer kvar i plånboken bara genom att komma närmare det japanska priset på manga, som är ca 20 kr boken.
- Varorna vi vill ha. Genom en strukturerad organisation och direktimport kan vi påverka vad som importeras. De som idag importerar och säljer vidare är i många fall försäljare i första hand och otakus i andra hand. När den genuina passionen saknas köper de hellre det som är populärast i Japan just nu och bryr sig inte om att satsa på ett bredare spektrum. Tänk efter: hur mycket Naruto-merchandise hittar du på ett konvent, jämfört med merch från Hokenshitsu no Shinigami?
- Riktiga jobb inom manga- och animeindustrin. Vi har inga mangaförlag här, och ingen tradition eller kunskap om hur manga ska tryckas. Det finns ett enormt mörkertal av tappra översättare som spenderar timmar framför sina datorer med att översätta scanlations och sätta subs på anime, utan att få ett öre för det. Det finns ett lika stort mörkertal av manga- och doujintecknare som hade blivit upptäckta och publicerade om de bott i Japan, men inte här.

Det viktigaste är att skapa en grund, en fast fysiskt punkt där japanska företag kan ha kontakter och få ut sina varor. Japan vill få ut sina varor; det gäller att visa att det finns en marknad, och att vi vill ha dem här. Vi är inte ute efter att köpa upp licenser: vi vill skapa arbetsmöjligheter för oss och etableringsmöjligheter för dem. Drömmen är något liknande distriktet Akihabara i Tokyo, där det ska finnas manga som översätts och säljs löpande, mangacaféer och mangabibliotek, animevisning, språkkurser, j-rockfestivaler, spelförevisningar, föreläsningar, tillverkning och försäljning av cosplay, kläder, dockor, etc. Och detta ska skötas av anställda som vet vad de gör och älskar sina jobb. Av dig och mig.
Som första steg föreslår jag att vi skapar ett nätverk/en kontaktlista för människor som vill kunna ta sitt intresse för manga och anime från hobby till arbete utan att behöva bosätta sig i Japan eller Kina. Vi söker cosplayare, eventplanerare, folk från UppCon-NärCon-MeuwCon-SydCon-GotCon, mangaförfattare, fotografer, dansare, spel-utvecklare, språklärare – you name it. Alla som brinner för detta och vill vara delaktiga i att flytta Japan närmare vår världsdel är varmt välkomna att kontakta oss och skriva upp sig. Ju fler vi är desto större tyngd kommer brevet med våra förslag att ha när vi överlämnar det.
Vi är grunden som ska bära drömmen fram till verklighet. Om vi kan visa japanska företag att det finns en marknad här, att det finns ett organiserat nätverk av ivriga, hängivna människor som är villiga att spotta i nävarna och sätta igång, kommer det att sporra dem att satsa på oss. Ett fast forum för japansk kultur kommer att bli en naturlig samlingsplats för köpare och säljare, samt en markör som ger tyngd åt vårt påstående att ett europeiskt intresse och en europeisk marknad finns. Det kommer också att ha effekt på det europeiska klimatet i stort och ge våra inhemska mangaförfattare en helt annan status.

Kan vi bara sätta den här risbollen i rullning kommer den sannolikt att bli större och större. Om ni finner idén tilltalande kan ni bidra med ert/era namn på kontaktlistan. Innan vi får igång ett riktigt forum kommer uppdateringar och nyhetsbrev liknande detta från mig. Konventet i Hässleholm kommer att användas som plats för det första riktiga mötet, och det kommer även att live-streamas så att även icke-närvarande intresserade kan ta del av det och ge sina synpunkter.
Tack för att du tog dig tid att läsa
Med vänliga hälsningar
Evgenia Trudova, Jenovas vittnen & Manime
Kontakt, frågor, funderingar evgeniatrudova@hotmail.com
Reply
:iconhennei:
Hennei Featured By Owner Feb 26, 2010  Hobbyist Digital Artist
Tack för favven! :'>
Reply
:iconyanovi:
yanovi Featured By Owner Feb 23, 2010
Othello! Thanks for the faves. ^^ Why is all your gallery in scraps! Extract them from there! XD
Reply
(1 Reply)
:iconminty247:
minty247 Featured By Owner Jan 17, 2010  Hobbyist Digital Artist
:D I really like ur gallery~!! Especially the Vocaloid fanart *faved*
Reply
(1 Reply)
:iconmarcoheisler:
MarcoHeisler Featured By Owner Dec 28, 2009   Photographer
Hi Emma!
Thank you very much for faving! :hug:

Greetings, Marco
Reply
Add a Comment: