Rikanen's avatar

Rikanen

Rika Ruusuvaara
78 Watchers
28.5K
Page Views
778 Deviations
Artist // Hobbyist // Traditional Art
My Bio
My comicblog in Blogger Comicblog
My comics in Comicfury ComicFury


-It's like in the great stories, Mr Frodo. The ones that really mattered. Full of darkness and danger, they were. And sometimes you didn't want to know the end, because how could the end be happy? How could the world go back to the way it was when so much bad had happened?
But in the end, it's only a passing thing, this shadow. Even darkness must pass. A new day will come. And when the sun shines it will shine out of clearer. Those were the stories that stayed whit you.
That meant something, even if you were too small to understand why.
But I think, Mr Frodo, I do understand. I know.
Folk in those stories had lots of chances to turning back, only they didn't. They kept going. Because they were holding on to something.

-What are we holding on to, Sam?

-That there's some good in this world, Mr Frodo... and it's worth fighting for.

Samvais Gamgi
J.R.R. Tolkien
Hi! So sorry to begin so quiet. I have mental issues and time to time I get so depressed that I can't draw. For now I'm feeling better. n_n
2 Comments
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
Jätä kommentti tai ota yhteyttä sähköpostilla: rikaruusuvaara@gmail.com Leave a comment or contact my email: rikaruusuvaara@gmail.com
0 Comments
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
Luulin jo ilmoittaneeni tänne muutostani, mutta kappas vain, en ollutkaan. Pahoitteluni. Olen pitänyt itseäni kiireisenä sekä aikaansaavana. On ollut ihanaa tehdä sarjakuvia ja käydä muutamassa tapahtumassa myymässä niitä. JA olin niin iloinen kun tapasin sinut Tampere Kupliissa, Unimieli! Toivottavasti törmätään jatkossakin tapahtumissa. :) Täältä voi lukea sarjakuvablogiani Rikala Julkaisen sarjakuviani nykyään ComicFuryyn. Aloitin Varjoissa julkaisemisen alusta asti.
1 Comment
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In

Profile Comments 191

Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
Moi! :D 

Käytkö vielä nykyään coneissa myymässä taidettas? 
Kysyn vain, kun oon joskus harkinnu, että itekin menisin myyntipöydän taakse, mutta en tiedä, miten "systeemi" toimii. Käykö porukka printtaamassa koulujen laskuun vai kotona vai mitenkä? :D Ja minkälaista laatua printtien kandee olla ja miten tarroja tehdään yms? 
Liikaa kysymyksiä, I know.
Moi!

Kannattaa ihmeessä lähteä taidekujille myymään! Saadaan uusia myyjiä kujille ja kujat on hieno keino päästä kokeilemaan taiteensa myymistä/kysyntää. Itse käyn coneissa myymässä aina, kun pääsen taidekujalle ja kun jaksan raahata ahterini etelään. Taconiin hain, mutta en päässyt, sinne on aina hirveästi hakioita.

Jokainen hoitaa printtaamisen mikä on itselleen paras vaihtoehto. Koulussa, työpaikallaan, omalla printterillä tai ammattilaisilla. Itse käyn ammattilaisilla printtaamassa, sillä omaa printteriä ei ole, eikä työpaikkaa missä käydä printtaileen. Ammattilaisella printtaaminen kuitenkin maksaa, kun maksuun tulee työntekiöiden tekemä työ ja materiaali - mitä parempaa paperia haluaa sitä enemmän saa maksaa.
Ja jos käy ammattilaisella printtaamassa, niin kuvien pitää olla PDF muodossa ja jotta saa PDF muotoon kuvia niin pitää olla maksullinen ohjelma. Huraa. Tässä hommassahan kun "tienaa" niin paljon, että rahaa kyllä "riittää" sellaisenkin maksamiseen.

Printeissä kannattaa panostaa paperin laatuun, suosituimpia printtejä ovat sellaiset kiiltävä pintaiset. Jos printti on tavallisella A4 kopiopaperilla niin jälki näyttää halvalta. En ole itse myynyt printtejä, mutta tästä puhutaan taidekujilla. Facebookissa on taidekujalaisille oma ryhmä mihin voi liittyä. Myös Discordiin on tehty oma keskustelu alusta, jos kiinnostaa liittyä niin sano!
Tarroista en osaa juurikaan enempää neuvoa, sillä teen ne samoin kuin sarjakuvasivuni. PDF muotona ammattilaiselle ja pyydän tarra-arkille ja sitten saan ne tarra-arkille. :/

Fan-artti tosiaan myy AINA, omien juttujen myyminen on riskialttiimpaa, on tullut huomattua.
Jos on vielä kysyttävää niin kysy vaan!
Oon aattellut että Oulussa pidettävästä conista ois helpoin aloittaa. Nyt kesällä olisi aikaa tehdä lisää taidetta, niin on ainakin sitten varaa valita, mitä myisi : > Mulla on vähän ongelmana se, että huomaan conit hirveän myöhään. Tuleekohan Oulussa nyt näin kesällä ja syksyllä coneja? 

Printteri löytyy, eli en ehkä mene ammattilaisille printtailemaan. Mutta paperin laatu on tosiaan se, mitä itse tässä mietinkin. Valokuvapaperia löytyy, mutta yleensä varmaankin printataan toisenlaiselle paperille. Osaatko suositella mitään merkkiä?

Facebookista löysin taidekujailu-ryhmän. Discordia ei valitettavasti ole :'D Mut joo, kyllähän se fanart tuntuu myyvän, varsinkin jos piirtää pinnalla olevasta aiheesta. 

Kesä on Oulussa tyhjä coneista, syksymmällä tulee Chibicon ja Oulun sarjakuvafestivaalit. Chibicon kyllä haluaa mieluiten taidekujalleen eläimiä/turreja piirtäviä ihmisiä. Sarjisfestarit painottuvat taas enemmän sarjikseen, mutta olen nähnyt siellä käsityöiden sekä printtien myyjiä. Rovaniemen Mushucon meni jo, mutta voin suositella sinne yrittämistä ensivuonna. Se on pieni pohjoisen tapahtuma jonne varmasti pääsee kujaileen, koska kilpailu on niin pientä. Niin ja Kokkolassa on ensivuonna Kokkocon! Kävin siellä toissavuonna ja sekin on sellainen pieni tapahtuma jossa oli ihana meininki. :)

Kyselin kaverilta noista printtipapereista, hän kertoi, että paperin paksuus kannattaa olla 120g /m2, paksumpikin käy. Merkkejä ei maininnut, kai oma suosikki selviää vain kokeilemalla eri papereita. 

Itse otin riskin viimeisimpään tapahtumaan ja tein tarroja Undertalesta. Löysin sen pelin itse vasta äskettäin, joten olen missannut taidekujien kuumimman undertale hetken. :( Kyllä noita tarroja silti meni! Tarrat on muuten suosittuja coneissa, niitä on helppo ostaa. Niin kuin ne avaimenperätkin (joille on hienompikin nimi mutta jota en muista). 

View all replies
Hey Rika, so many thanks for your fav, it means a lot to me! :la: Have a lovely day!
Fili Sketches by FrerinHagsolb
Thanks! You deserve it! <3
Thanks for the watch! :)