Shop Forum More Submit  Join Login
×
www.nanera.net е вече online и се надявам скоро сървъра да не падне  ; - ) Иначе активността ми тук e смея да нарека добра, понеже продължавам да снимам с новата си машина (вече e на няколко месеца Nikon d40x ) и все още не ми е омръзнало да отразявам събития и да търся нещо ново в кадъра.

Няма какви новости да напиша около себе си тук, защото бързо ще остареят като не поддържам журнала си. Водя блог на blog.nanera.net и за националн deviantart среща в България предложенията са ми валидни за по-топлите месеци nanera.deviantart.com/art/lake… nanera.deviantart.com/art/hote… . Ако се прояви активност ще поема инициатива, но за сега всичките ми идеи висят в един документ на хардиска. Тази година бях на доста фестивали и мисля, че Bulgaria Deviantart Meet няма да бъде просто среща за приказки.

Желая здраве.

Важно в този журнал е да напиша, че съм член на :iconbulgaria:
 • Listening to: Bugge Wesseltoft
 • Reading: "Zone" - Barry Sears
 • Watching: Magnolia
повечето снимки които накачих сега са стари но така или иначе не смятам вече другаде из интернат да качвам каквото съм заснел и ми се вижда интересно за споделяне. след седмица влизам в сесия а след нея вероятно ще се занимая малко с организиране на национална девиантарт среща стига да има желаещи. малко инфо за моментното предложение може да прочетете тук www.deviantart.com/deviation/5… и тук www.deviantart.com/deviation/5… .
 • Listening to: Balloon`s dream - mixed by Nanera
 • Reading: 1984
 • Playing: Dark Colony
 • Listening to: Jonn Serrie
новите неща предполагам че ще са малко. всъщност това не мога да знам. по-скоро ще кача някой нови неща който всъщност са стари но така или иначе не са показвани.
 • Listening to: Hed Kandi - ChillOut - Serve Chilled 3 CD1
отдавна се канех да се завърна тук но имаше ред причини който ме спираха. от една страна така и нямах време да се занимавам както преди пък и не съм както преди. нито с фотографиите ми нито с каквито и да било други идеи. но вчерашните няколко снимки ме подсетиха че все пак мога да продължа да опитвам пък ще вид какво ще се получи.
докато ме нямаше си снимах  и качвах на ‘разни’ мои снимки но предполагам че дали ще са там или на компютъра ми няма голямо значение. тук вече е различно. тук мога да видя и вашето мнение за тях. преди време се бях напрегнал от факта че съм изградил една дигитална личност тук от която се очакват определени неща за да поддържа определено ниво. ех… в какви времена съм си живял. както й де… важното е че пак съм тук и се надявам да не е напразно. и се надявам и в квартирата ми в пловдив да потръгне интернет-а за да мога често да се появявам.
качих няколко последни снимки за да допълня галерията си. вече рядко ще се появявам тук. причината е че фотографията ми омръзна и може би ще се захвана с нещо друго. ще наминавам отвреме-навреме за да хвърлям един поглед как я карате. иначе ми беше приятен престоя тук определено няма да го забравя както и някой от вас :-) ще се видим надявам се пролетта покрай българската националната deviantart среща (информация за нея друг път ).

пожелавам ви всичко хубаво и най-вече това което сами си пожелавате.

моите три галерии - :gallery: nanera.deviantart.com/scraps/ | :gallery: nanera.deviantart.com/gallery/ | :gallery: nanera.hitart.com/

и това от което няма да се откажем -  :target: blr.cult.bg/  :earth:
преди работех по-добре


тези дни не ми върви


отказвам се
Покрай нищото се намира и нещото.

Хайде хора, знам че сте креативни цяла България на вас разчита… а вие… на мен :-)
www.deviantart.com/view/189535…
===

Зрителна измама

Не съм го направил аз, попадна ми случайно из интерент и все пак ми се стори интересно. Споделям го с вас защото аз лично не съм виждал нещо подобно. Разгледайте го внимателно. ТОВА Е .JPG ФАЕЛ.
www.deviantart.com/view/189536…
===

Untitled

Sun May 29, 2005, 11:44 AM
След няколко часа край на субскрипшъна (малко банално вече). Ходих насам-натам за повече информация тук www.nanera.tk

Снимах насам-натам… следват няколко снимки, които нащраках край събитията около мен.

Може би скоро нещо ново.
 • Listening to: Mitsumune Shinkichi - I Think I Can
 • Reading: Тютюн
 • Watching: Dead Leaves

Untitled

Thu May 26, 2005, 11:46 PM
какво? за да получиш трябва да дадеш. фу няма да ви занимавам с философски размисли точно сега.

накратко. тази вечер ми е бала. не съм особено ентусиазиран, а съм малко притеснен. ще се видя за последно с каса си. не че много ще ми липсват, но все псе пак искам да се разделим с както подобава с добро впечатление и без кавги, каквито имаше по принцип през тези четири години.
утре заминавам за слънчев бряг, където се надявам да довърша купона (поне дано там намеря с кой ).
като се върна вече няма да имам събскрипшън. хареса ми, доволен съм от него, но едва ли ще си купя (скоро ).

успех и трезви мисли :-)
 • Listening to: Mitsumune Shinkichi - I Think I Can
 • Reading: Тютюн
 • Watching: Dead Leaves

I have

Mon May 23, 2005, 6:41 PM
so...

Не знам как и защо, но по някое време в мен нахлу една мисъл, която се опитах да задържа и да осмисля. Не успях да я разбера, но поне я запомних.

"От хубавите моменти не стават хубави снимки, а обратно. От никаквите моменти могат да станат добри снимки." – това не знам колко е вярно, но на мен ми се струва точно като за мен, защото знам какво мога и искам да направя с апарата си.

Всъщност едно от най-важните неща при моето щракане е 'момента'. Наблягам на това. Ето защо повечето ми снимки нямат смисъл, идея или композиция (въпреки, че понякога се опитвам). Аз продължавам да гоня момента. А момента се лови лесно. Особено, когато искаш да хванеш нещо неподвижно. Само трябва да избереш подходящ ъгъл и това е. Никаквата философия. Получава се добре и когато снимаш хора. Тогава също е много важен момента, но аз лично не обичам да снимам хора.
Моите снимки са без особен смисъл. Те са просто снимки. Нищо свръх оригинално. А може и да има. Може и да е идея с композиция, послание и невероятна реализация и още куп много неща, които да направят една снимка наистина хубава (по правилата). А как хората характеризират хубава снимка? Най-често тя е "снимката, която искаш да видиш втори път или отново" или просто хубавата снимка е "снимката с настроение".
Всички тези неща смятам за верни. Но те са такива за повечето хора. Защото има (и сме) различни. Харесваме различни неща по различен начин и т.н. Разнообразието на мнения е голямо. Колкото – толкова и повече дори. Сложно е и може да се пише много. Моята цел не е това сега, а по-скоро да се опитам да ви покажа света такъв какъвто го виждам и разбирам аз… и ха-дано някой види това, което и аз виждам там някъде измежду пикселите. Това ще означава, че той ще може да ме разбере.
Снимането е един от начините да го направя (придружено с писането). На мен не ми харесва думата снимане и затова си казвам, че щракам. На практика е така. Не знам коя снимка е добра. Аз просто щракам. А допълващите думи към картината трябва да бъдат като завършек на цялата идея, но да не разкриват всичко, защото най-хубавите неща се виждат без да се обясняват. Поне аз така си мисля. Ще дам пример със една от снимките ми на име "Every Day Is Exactly The Same" и по точно тук – www.deviantart.com/deviation/1…. Когато я заснех имах една идея, която доразвих като седнах пред компютъра, за да я дообработя. Моето обяснение за снимката:

Всеки ден е един и същ за работника, който се връща по изоставената железопътна линия. Работното време в завода (който не се вижда) е свършило и той се прибира по твърде познатият път към дома си. Той живее в малко градче, където няма много разнообразие в предлагането на работа и може да се каже, че той няма избор какво друго да работи освен това, което прави от доста години насам и прави най-добре.
Но този ден е необикновен. Докато се прибира по пътя си всичко около него е различно. Небето е зелено, облаците сини, тревата и цветята са с червеникаво-лилави и сякаш всичко е усмихнато и топло. Той не вижда това. Неговата глава е наведена и той не поглежда пъстрите цветове на радостта. Защо да го прави? Защо да изживява един ден в лъжа макар и щастлив? Може би мисълта, че това няма да промени утрешният ден, в който той отново е работа. Може би чувството на умора през всичките години го е накарало да се затвори в себе си. Може би за него всеки ден е един и същ и той не може да види отвъд.

Всъщност това е един обикновен човек, който върви по една изоставен железопътна линия. Нищо повече.

Винаги има разлика и значение. Тогава, когато съм направил снимката: какво съм мислил и какво съм видял в нея. Когато я отворя на монитора и я подготвя за евентуална обработка: какво мисля сега за нея? Винаги. И нещата не стават по-прости, а напротив, могат да се усложняват до безкрай.
Въпреки всичко, аз не знам защо продължавам да правя това… и то за вас… или по-скоро за мен. Но със сигурност знам едно нещо от много време и то не се е изменило колкото и да остарява. Това е работата, занимавката, правенето на нещо, разходката, гимнастиката за мозъка и т.н. Като цяло действието, движението, не стоенето на едно място, а развитието. За мен това е важно. То се постига и поддържа по различни начини. Един от тях може да се нарече това действително-единение-върху-идеи-абстрактни-на-така-алтернативния-разработван-труд или съкратено ДЕВИАНТАРТ.
Все пак колкото и да ми става неприятно на моменти тук, аз решавам да остана и да се забъркам отново в микса от отхвърлено изкуство и безцелно представяне на идеи с целно изразено мнение.
Знам, че всичко това вие го знаете, но не знаех, че го знам и аз.

Мое лично мнение.

--
Internet Explorer > View > Encoding > Unicode (UTF-8)
Firefox > View > Character Encoding > Unicode (UTF-8)
Opera > View > Encoding > Unicode > UTF-8

:-)
 • Listening to: mario ranieri - hot nights 2004 livemix.mp3
 • Reading: _???_
 • Watching: _no_
ïîâå÷å ãî ÷óâñòâàì, îòêîëêîòî ãî ìèñëÿ. ïðîèçëèçà áëàãîäàðåíèå íà ôàêòè, çà êîèòî íå å çàäúëæèòåëíî äà ñà èñòèííè.
âå÷å ìàëêî ïîâå÷å îò åäíà ãîäèíà ñúì â äåâèàíòàðò è ìèñëÿ, ÷å âñå ïàê ðàçáðàõ êàê ðàáîòè ìàøèíàòà, íî íå ñúì ñèãóðåí äàëè âñè÷êè ñà íàÿñíî ñ òîâà èëè ïîðòî íÿìà äà ðàçáåðàò. òóê íÿìà äà ñå âïóñêàì â äúëãè ðàçÿñíåíèÿ (çà êîèòî ñå íàäÿâàì äà íàìåðÿ äîïúëíèòåëíà èíôîðìàöèÿ ñëåä âðåìå). ùå ïðîçâó÷è ìàëêî ãðóáî ìîæå áè, íî àç âèæäàì õîðà òóê êàòî ðîáè íà äåâèàíòàðò. äà íå êàæà è ÷åñòî ñðåùàíèÿ ëàô "Àç æèâåÿ â äåâèàíòàðò.". è àç "æèâÿõ", íî íå ïîâå÷å. âå÷å íÿìàì ãàëåðèÿòà, êîÿòî èìàõ. ðàçìèíàâàíåòî å òâúðäå ãîëÿìî, à óñïåõèòå âå÷å íå ñà ìè íóæíè. ìîæå áè ñà ìè áèëè, òîãàâà, êîãàòî ñúì ñå ÷óâñòâàë íåñèãóðåí â ëè÷íàòà ñè ïðåöåíêà (àç íèêîãà íÿìà äà áúäà ñèãóðåí â íåÿ), íî ïîíå èìàì ìíåíèå çà õóáàâà – ëîøà ñíèìêà.. è êàêòî êàçàõ òâúðäå ðàçëè÷íè.

è êàòî öÿëî òîâà å. íàïóñêàì âðåìåííî "äåâà". íå çíàì äàëè ùå ïðîäúëæà, íî çà ñåãà íÿìà ïëàí.

Internet Explorer > View > Encoding > Cyrillic (Windows)
Firefox > View > Character Encoding > Cyrillic (Windows-1251)
Opera > View > Encoding > Cyrillic > Windows-1251