Shop Forum More Submit  Join Login
Train way by Nanera Train way by Nanera
26.12.05
Всичко започна някъде тогава на път към Пловдив за не знам си какво. Почти съм сигурен, че тогава запознах Владо [link] с Яна [link] , но беше отдавна, затова че може да греша. Та тази снимка я направих докато пътувахме с влака малко преди спирка Клояновец. Хареса ми как се получи и реших да правя снимка на това място всеки път, когато пътувам с влак по този маршрут и имам възможност да снимам.

02.02.06
Хареса ми, че кадрирането стана много близко до това на първата снимка, че даже и слънцето е на същото място. Това беше с влака в 10 и нещо от Стара Загора.

18.03.06
Моментите ми се губят и въпреки, че по едно време си пазех билетите от пътуванията с надписи от сорта на “В Пловдив за тарамбуки” вече спомените ми са избледнели.

20.03.06
Не знам защо толкова често съм пътувал към Пловдив, но в това време може би съм бил на предварителни изпити в ПУ и АУ.

30.04.06
Тук слънцето огрява фотоапаратчето, което се отразява в БДЖ стъклото на прозореца. Pentax Oprio S живя доста дълго с мен, но вече е мъртъв в една кутия над гардероба.

05.06.06
Тук вече е пораснала някаква полска култура, която не мога да разпозная.

22.06.06
За един ден в Пловдив. Снимките са две, една от сутрешния влак към Пловдив и една от следобедния за Стара Загора.

30.08.06
Тук вече вероятно съм си търсел квартира. Спомням си, че беше драматично, защото оставаше една седмица докато започна в университета и още не си бях намерил квартира. Тогава взех първото предложение, което ми се изпречи.

05.10.06
Началото на есента и университета. Пренасям много багаж за нанасяне в малката си квартирна стая ;)

13.10.06
Опитвам се да направя снимка през непрогледните БДЖ прозорци.

За следващите снимки не знам какво да напиша

31.12.06 Тук със сигурност пътуваме с Владо към Мим, за да празнуваме нова година.

19.06.07
На тази последна снимка се вижда, че царевицата е поникнала, а аз вероятно пътувам за последен път с влак за тази учебна година, защото се изнесох от първата си квартира.
Add a Comment:
 
:iconoruba:
Oruba Featured By Owner Dec 27, 2009
Какъв страхотен спомен =))) Много хубава идея. И аз съм мислила да снимам нещо си някъде по пътя към Търново, но все не съм го правила, не знам защо!
А сега ми се припътува с влак :D
Reply
:iconfraktura:
Fraktura Featured By Owner Dec 28, 2008
Вдъхновяващо е. Честно казано и аз съм си мислела да правя подобни неща, но винаги забравям когато дойде точният момент :]
Reply
:iconagentsasu:
AgentSaSu Featured By Owner Dec 27, 2008  Hobbyist Photographer
харесва ми тази серийка въпреки, че можеше да се направи малко по-изчистено ;) НО ми харесва това, че има известна "градация" в снимките (във всяка следваща снимка ти се приближаваш до пътя;) - малко ми напомня на "пътя на охльова" :clap: :sun:
Reply
:iconnanera:
Nanera Featured By Owner Dec 27, 2008  Hobbyist Photographer
Това доближаване до пътя ми беше малко трудно. В смисъл, че влака се движи и от мен се искаше да кадрирам и да натисна бутона в точния момент иначе го изпускам. Не знам какво имаш предивд под "по-изчистено" техниката ми не беше супер пък допълнителната обработка с cpp беше само auto adjust.
Reply
Add a Comment:
 
×
Details

Submitted on
December 27, 2008
Image Size
1.1 MB
Resolution
592×11067
Link
Thumb

Stats

Views
431
Favourites
0
Comments
4
Downloads
16