Nyhetsbrev v.39

37 min read

Deviation Actions

KingdomOfSweden's avatar
Published:
2 Comments
1K Views
Viktigt!
:bulletyellow: Vi eftersöker ny kalendarium-ansvarig, skicka ansökan till petrova
:bulletyellow: Vi eftersöker chatt-ansvarig, skicka ansökan till petrova:bulletblue: VECKOBREV

:bulletblue: Länka på tema vind
:bulletblue: Feature på tema skugga/skuggor
:bulletblue: Kingdom of Sweden Award v.37
:bulletblue: Kingdom of Sweden Award v.38/39
:bulletblue: Nya medlemmar
:bulletblue: Födelsedagar
:bulletblue: Födelsedagsfeature!Något du vill dela med dig av i nyhetsbrevet?

Skicka en note till gruppen. Kan gälla vad som helst.
Exempel: Fått ett nytt jobb? Kommit in på utbildning? Blivit publicerad? Ställer ut dina verk? Osv?
VECKOBREV

Äntligen är KoS igång igen! Mest irriterande gällande KoS när min dator bestämde sig för att ge upp var att jag skulle bara klistra in en länk och sedan publicera, hela nyhetsbrevet var klart förutom en länk, så enormt nesligt. Jag hade dessutom skrivit ett väldigt bra nyhetsbrev om flyktingkrisen och om medmänsklighet som försvann och som jag inte ens orkar att försöka mig på att skriva igen, ni får helt enkelt lita på att det var ett riktigt bra veckobrev ;) Veckans nyhetsbrev är därför lite dubbelt upp så ännu mer av det goda med andra ord. Jag hoppas kunna lägga upp vinnare av tävlingen kommande vecka (inväntar bara ett svar ifrån en som gett pris) samt börja gå igenom enkäten som jag egentligen hade hoppats skulle publiceras nu men oh well, kan inte göra så mycket åt datorfel. För övrigt, känns skönt att vara i nutiden med win8.1 i stället för dåtiden med xp som jag hade haha.

Ha det så bra så länge,
petrova


Swedish Hi by nillemotesLänka på tema VIND

Varje vecka har vi ett tema i nyhetsbrevet som du kan dela med dig en länk till (ny eller gammal spelar ingen roll) så får du en feature i nästa nyhetsbrev. Alla medium välkomnas!

Regler:
:heart: TEMA: vind
:heart: max 1 per person
:heart: ny eller gammal deviation spelar ej roll
:heart: länka i kommentarerna (ej thumb)
:heart: senast söndag 27 sept kl 23:00


Swedish Hi by nillemotesFeature på tema skugga/skuggor

Swedish Hi by nillemotesKingdom of Sweden Award v.37

Verk som stod ut bland de godkända verken förra gången. Denna vecka är verken utvalda av Sjazna och godkända av petrova  och får använda KoSa-stamp i sin description. Obs: om du har klagomål gällande vilka som fått KoSa så skicka en note till petrova och inte till någon annan.

"Bubblare", 0-2 bubblare stycken med motivering varje vecka. Dessa väljs också ut av Sjazna och godkänns av petrova. Dessa verk hamnar dock inte i Featured-galleriet och de får INTE använda KoSa-stamp. Dessa har lite annorlunda krav än KoSa.

*~KoSa~*

Krisum, "End"
End by Krisum
Motivering:
Detta verk är intensivt och iögonfallande! De olika färger som används samspelar väl med varandra, medan ögonen får ett starkt fokus i och med de svarta ögonfransarna och färgerna under dem. Interaktionen med den vita bakgrunden (utdragen färg, inbrott av vitt) ger en fräsh, intressant look, och inramningen samt verkets format ger precis rätt dynamik för att inte verket ska tyckas plottrigt.


Toffuo, "Sunflower Morning - Webcomic release"
:bigthumb550265986:
Motivering:
Ett riktigt roligt och varmt verk, som kittlar fantasin och uppmuntrar leenden. Bilden är väl beskuren och har, trots en vänstertung design, en välbalanserad komposition. Genom pose och detaljer skiljs färgfälten åt och ger oss en bättre överblick över delarna i verket. Vi dras även in i karaktärens känslor: den lätta rodnaden och detaljerna i ögonen är underbar. Fantastiskt tekniskt arbete med färgläggning, lineart och val av färgpalett.


DaXXe, "New Hope"
New Hope by DaXXe
Motivering:
Känslan i detta verk är enorm. Solen som stiger över trädtopparna och skiner igenom dimman ger ett mäktigt intryck. Vi håller andan, en ny dag nalkas. Det är lätt att föreställa sig mytiska väsen i skuggorna, som drar sig bort från ljuset efter en lång natt. En riktigt väl avvägt bild, där komposition och balans är tydligt. Starkt, med mycket atmosfär, fångad i precis rätt ögonblick!


Zorrentos, "The Swedish Deluge - 1655"
The Swedish deluge - 1655 by Zorrentos
Motivering:
Detaljrikedomen i detta verk är fantastisk: arbetet med olika material, med poser, med rörelse och landskapet. Verket tycks komma till liv framför ögonen på åskådaren, och vi kan nästintill höra larmet och dånet från striden. De dova tonerna i färgpaletten är väl avvägd för verket, och det är tydligt att det ligger mycket tanke bakom helheten, såväl som alla detaljer. Snyggt!


Disse86, "Ghoul"
Ghoul by Disse86
Motivering:
Trots den kusliga atmosfären och det skräckinjagande motivet så finns i detta verk en känsla av att det inte är så hemskt som det verkar. Enastående arbete med ljus vs mörker, skuggning och bakgrund som sakta tonar bort. Hela verket visar prov på teknisk skicklighet: hud, anatomi, bakgrund vs förgrund. Verket ramar in sig självt genom träden i bakgrunden, och ger ghoulen fullt fokus. Kusligt och mästerligt.


*~Bubblare~*

knyttets, "Foxes"
Foxes by knyttets
Motivering:
En fruktansvärt söt bild med snygg användning av strukturer och en unik, personlig stil. Det finns en lekfull stämning, och det är svårt att inte bli glad av åsynen av verket. Snyggt användande av kontrastfärger (blått och orange), vilket ger en harmoni och stämning till verket.


monstergandalf, "Horns"
Horns by monstergandalf
Motivering:
Spöklikt och domedagsstämning! Detta verk har ett snyggt detaljarbete och en stark atmosfär. Färgpaletten bidrar starkt till det spöklika i verket, liksom de deformerade och skadade karaktärerna får det att rysa i märgen på åskådaren. Bakgrunden är väl utförd och ger ett djup till bilden.Swedish Hi by nillemotesKingdom of Sweden Award v.38/39


*~KoSa~*

Moontoon, "Tales of Eternia - Quickie"
Tales of Eternia - Quickie by Moontoon
Motivering:
Detta verk är en ypperlig skulptering av karaktären "Quickie" från Tales of Eternia. Verket visar på teknisk skicklighet, samt känsla för rörelse och uttryck: det tycks som att figuren när som helst skulle kunna börja röra sig. Bra hantering av material och färgläggning!


Dahlia-Aubrey, "Happy red fox"
Happy red fox by Dahlia-Aubrey
Motivering:
Detta verk har en varm färgpalett som ger en stark höstkänsla. Vårt fokus dras direkt till räven, och det är svårt att inte bli glad av åsynen. Beskärningen är väl vald för motivet och ramar in på ett snygg, effektivt sätt.


*~Bubblare~*

Tistelmark, "Stormskog"
Stormskog by Tistelmark
Motivering:
Titeln på detta verk återspeglas verkligen väl i motivet: det är en stark rörelse i motivet, och vi känner verkligen hur det blåser och ruskar. Bakgrunden är välgjord för syftet, och de varmare färgerna i nederkant ger liv och dynamik åt motivet. Genom de vita grenarna står huvudmotivet ut och får ett starkare djup. Riktigt snyggt!


Swedish Hi by nillemotesNya medlemmar

Välkomna, jag hoppas att ni kommer trivas. Se till att läsa reglerna (länkade i er välkomst-kommentar på er profilsida) och om ni har några frågor på dessa så tveka inte att höra av dig till gruppen eller till petrova. Submissions och ansökningar godkänns 1 gång per vecka (oftast måndag) men kommentarer besvaras löpande. Om du uppgett din födelsedag till mig så kan det tag innan du hamnar på listan då jag uppdaterar den en gång i månaden men du kommer notifieras när du är med på listan.
:iconfenceclimber: :icondalabruden: :iconcreampuffy:


Swedish Hi by nillemotesFödelsedagar

Stort stort STORT MEGA-GRATTIS TILL...
7 - apocketwatch och Sonylisation
8 - panychu, bertsia och KurrieKun
9 - Perforex, Ghostman2007, Tovka och Skissergbg
10 - VinceNight, zarash, AmayaSumeragi, revuse, Broodcity och Ovizawr
11 - Tsurechr / Tsurechii
13 - TakeNoShit
14 - WolfKendo och Indrakin
15 - Seplium och SannaStiina
16 - Thilu, Pahsmina, juliatheblondie, idahay och stuffybunny
17 - ZanaSoul, frozen-lily, Painted-Area och Veinrot
18 - B0XFISH, DreamingPaprika, sofiaeinarsson, Lolitari och DragonIzzy
19 - FumikoIjiri, Rosenrot93, Wihito och FredrikCreo
21 - Folksaga och ShiseitsenZack
22 - Majbot, pytrok, minogame och MeIsSuperMan
23 - GreatTypistOneDay
24 - Elflady88 och failuresandhope
25 - Julenzya och Murderrobot
26 - PEN-at-Work, Freggoboy, LuckeBjucke, Raoon, WhyattThrash, dithoricki, GinKodomo, ForEverDevil,  hkepoetry och beclosbird
27 - lEdogawa, Doujinfan, Frozzenhell, Risigma, Opide och Circet


Swedish Hi by nillemotesFödelsedagsfeature!

Verken är utvalda av SaraLj. Om en deviant förekommer två gånger får hen feature 1 gång och om hen inte har några deviations så får hen inte heller någon feature.
City suit Deidara by panychu Evil Monk by bertsia :thumb549776867: :thumb265589499: A Gnobbits rest by Ghostman2007 :thumb513709158: raindeer by Skissergbg :thumb437989738: Nova by zarash Celty Sturluson by AmayaSumeragi End by revuse :thumb317342431: T-rex by Ovizawr :thumb541101068: Home by TakeNoShit Gen! by WolfKendo Red Queen by Indrakin PHANTASMAGOGIA chapter 2 [SoA] by Seplium WonderingAtt mötas vid vatnnet, det är ju mitt allra käraste element..
att där tändas till kärlekens låga
som ej släpper greppet om mig.
Put fire to the rain..
Jag ser ditt ansikte än
och känner ditt famntag.
Ser dig komma gåendes mot mig på vägen
och vill bara springa,,
både ifrån dig och mot dig!
Vill dra fingrarna igenom ditt hår,
får jag det?
English
---------------------------------------------------------------
Meet me by the water, it's my most precious element ..
there we light up the flame of love,
that won't let go of me.
Put fire to the rain ..
I still see your face
I still feel your embrace.
I see you walking towards me on the road
and just want to run,,
both from you and against you!
To drag your fingers through your hair,
May I?
Just a kiss by Thilu :thumb542439023: Yong Junhyung by juliatheblondie

Mature Content

Rebekah, where are you? by idahay
New Oc Thunder by stuffybunny Autumn days by ZanaSoul Ria by frozen-lily Bohus Fortress by Painted-Area Worship Tipton by Veinrot Storage Fight by B0XFISH Angel's back by DreamingPaprika Starfish by sofiaeinarsson :Plast: by Lolitari Edgaaah fullbodyiguess by DragonIzzy Silly Little SallySilly little Sally was a happy child
she played all day and laughed so wild
Life was just a game and she the queen:
misery and suffering, she had never seen
But we must all grow up, and Sally as well
so even she had to open her eyes and realize:
the world is hell
Silly little Sally played with a knife,
Silly little Sally didn't want her life
The world was far too much for her to bear
she would die by her own hand, she could swear
But dying is so hard when you're alone
she wanted someone with her when she would fall
from her golden throne
Silly little Sally bought herself a shotgun
and jollily laughed, 'cause this would be fun
She skipped, merrily singing, down the street
and made everyone fall dead by her feet
Silly little Sally reloaded and shot them all down
their bodies became a landscape; their intestines
her bloodstained crown
Silly little Sally, no one could her blame
it wasn't she, but the world that had gone insane
She was the flawless queen of all mankind
her divine majesty to
z e b r a by FredrikCreo Indigo Sea by Folksaga :thumb463242679: September by Majbot Stockholm skyline by pytrok Malina and Mort by minogame Kingdom Hearts 3 Heartless Deathbringer by MeIsSuperMan Sweet Dreams for jiko29 by Elflady88 :thumb558188019: Heart by Julenzya Elize Ryd by Murderrobot Kingsman by PEN-at-Work Complementary by Freggoboy Trying 3D in Photoshop by LuckeBjucke Skull Bunny by Raoon Stina by WhyattThrash +Mother+ by dithoricki Crystal Red by GinKodomo :thumb334211513: Sketch: AmazingPhil by hkepoetry Kitty pattern by beclosbird Heyhey by lEdogawa Ciel Phantomhive by Doujinfan Lost. by Frozzenhell Two friends by Risigma Castiel by Opide Elsa by Circet
Om du undrar vad som togs upp i förra nyhetsbrevet så kika HÄR.

© 2015 - 2021 KingdomOfSweden
Comments2
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
Dreaming-Demon's avatar
Vad skönt att datorproblemet löste sig till slut :) Kul att KoS är igång igen!
Loulin's avatar
Kul att se att saker och ting börjar bli lite normalt igen i KOS, med nyhetsbrev och uppladdningar av nya verk. Sommaruppehåll är en sak men datorkraschen var ju verkligen en olycklig händelse. 

Välkommen tillbaka, Petrova och Kingdom of Sweden. :happybounce: