Nyhetsbrev v.20

20 min read

Deviation Actions

KingdomOfSweden's avatar
Published:
851 Views


Vi eftersöker fortfarande någon som kan hålla i chatt-kvällar och lekar i chatten!
Skicka note till petrova om du är intresserad.:bulletblue: VECKOBREV

:bulletblue: Länka på tema KATT/KATTER
:bulletblue: Feature på tema brun
:bulletblue: Tips och trix-länkar
:bulletblue: Kingdom of Sweden Award v.20
:bulletblue: Födelsedagar
:bulletblue: Födelsedagsfeature

Något du vill dela med dig av i nyhetsbrevet?

Skicka en note till gruppen. Kan gälla vad som helst.
Exempel: Fått ett nytt jobb? Kommit in på utbildning? Blivit publicerad? Ställer ut dina verk? Osv?
VECKOBREV

Riktigt riktigt bra saker i veckans nyhetsbrev om jag får säga det själv! Jag hoppas t.ex. att någon (flera?) kommer försöker vinna Castorpriset och att ni kommer använda det enorma arkivet hos The Public Domain Group både som stocks men också om det är någon referens när ni ritar/målar som ni behöver (se till att spara länken för framtida bruk!). Jag hoppas också se minst 10 kattbilder inför nästa vecka länkade - jag vet att vi har en hel drös kattvänner här så kom igen nu!

Ha det så bra så länge,
petrova


Swedish Hi by nillemotesCastorpriset: tävla om att få en barnbok utgiven!

Castorpriset är ett bilderbokspris som utlyses vartannat år på Lars Klintings födelsdag (25 april). Vinnaren får 50 000 kr och sin bok utgiven på Alfabeta bokförlag. Deadline 1 oktober 2015.

Tävlingsregler:
"Ditt förslag ska vara avsett som en bilderbok på 32 sidor i format 195 x 240 mm. Det innebär att du har 24 sidor att berätta din historia på. Den ska vända sig till barn i åldern 3-7 år. Manus ska vara komplett på svenska och på högst 4 A4-sidor. Endast pappersutskrifter av manus gäller. Skiss på boken samt tre uppslag i färg ska medfölja."
Mer info här.


Swedish Hi by nillemotesSTOCKS TIPS! The public domain project

Här har du en sida där du kan hitta foton som du får använda fritt och du kan vara säker på att det inte är en rip off som någon lagt upp och påstått att den är fri. Kort och gott: "Public Domain Project Makes 10,000 Film Clips, 64,000 Images & 100s of Audio Files Free to Use". Artikeln om det hela HÄR. Själva sidan finner du HÄR.


Swedish Hi by nillemotesLänka på tema KATT/KATTER

Varje vecka har vi ett tema i nyhetsbrevet som du kan dela med dig en länk till (ny eller gammal spelar ingen roll) så får du en feature i nästa nyhetsbrev. Alla medium välkomnas! Vi kör mars ut.

Regler:
:heart: TEMA: katt/katter
:heart: max 1 per person
:heart: ny eller gammal deviation spelar ej roll
:heart: länka i kommentarerna (ej thumb)
:heart: senast söndag 17 maj kl 23:00


Swedish Hi by nillemotesFeature på tema brun

Swedish Hi by nillemotesTips och trix-länkar

Det kommer vara mellan 3-5 länkar i den här sektionen med bra tips och trix för allt från foto, planering till DIY
:lightbulb: 5 tips - gör PR som Steve Jobs
:lightbulb: These Are The Secrets of Professional Food Photographers
:lightbulb: 10 typography tricks every designer should know
:lightbulb: What it takes to form a good habit


Swedish Hi by nillemotesKingdom of Sweden Award v.20

Verk som stod ut bland de godkända verken förra gången. Denna vecka är verken utvalda av Sjazna och godkända av petrova  och får använda KoSa-stamp i sin description. Obs: om du har klagomål gällande vilka som fått KoSa så skicka en note till petrova och inte till någon annan.

"Bubblare", 0-2 bubblare stycken med motivering varje vecka. Dessa väljs också ut av Sjazna och godkänns av petrova. Dessa verk hamnar dock inte i Featured-galleriet och de får INTE använda KoSa-stamp. Dessa har lite annorlunda krav än KoSa.

*~KoSa~*

bearfighter, "Labradorite Necklace"
Labradorite necklace by bearfighter

Motivering: Ett intressant halsband som har en charmig design. Den blågrå stenen drar in åskådaren, och smycket i sig jobbar väl tillsammans med stenens egna utseende och egenheter i både stil och utformning. Intressant semi-symmetrisk utformning av infattningen, samt bra val av färger på de omkringvarande pärlorna. Vackert!


fridouw, "Vi"
Vi by fridouw

Motivering: En kul fanart på karaktären Vi från League of Legends! Riktigt snyggt användande av färg för att få fram djup och textur på karaktären: stilen hålls ren och simpel men känns ändå inte tråkig. Porträttet visar verkligen känslor och attityd, och överlag har alla komponenter satts ihop väl för att göra bilden intressant och iögonfallande. Bra gjort!*~Bubblare~*

Quilde, "The Rift"
The Rift by Quilde

Motivering: Wow! Stämningsfullt och indragande: detta är helt klart ett verk som utstrålar mystik och magi. Snyggt användande av en begränsad färgskala - det ger mycket till atmosfären - och miljön som skildras ger tankar om äventyr och spänning i en annan värld. Bravo!


weremole, "De Aventyrslystna Karlakarlarna"
De Aventyrslystna Karlakarlarna by weremole

Motivering: Häftigt, väl skildrat perspektiv och mycket karaktär är ledord för denna fanart på "De Äventyrslystna Karlakarlarna". I tydligt seriestil ger varje linje en aning om karaktärernas personligheter, och både poser och uttryck ger bra inblick i desamma - och fångar åskådaren. Även bakgrunden gör sitt till, givetvis! Snygg porträttering och kul motiv!


Swedish Hi by nillemotesFödelsedagar

Stort stort STORT MEGA-GRATTIS TILL...
11 - Yuki-Photo och Ollelord
12 - fedde och NestOfDreams
13 - Spyhamschter, livingDeadLord och VikingCheese
14 - MaxTheSwed, wwklnd, Cissi88 och Cold-Guts
15 - Newtthekitti, plasmabrain och dannebberglund
16 - Volneth, Olivieroz, naomi och Alorous
17 - Timster91, NadirahBlue, Kauge, Lundgren92, Aesani och Sangdenuit


Swedish Hi by nillemotesFödelsedagsfeature!

Verken är utvalda av SaraLj. Om en deviant förekommer två gånger får hen feature 1 gång och om hen inte har några deviations så får hen inte heller någon feature.
:thumb460338352: Fallen Trees by Ollelord Daily Sketches Strawman by fedde Happy new Solar Year by NestOfDreams Badasscream by Spyhamschter Search for the Green Curse Page 1 by livingDeadLord Purple is only smile by VikingCheese :thumb450076074: The Professionals by wwklnd Suburban Spring by Cissi88 emily 0.0 by Newtthekitti Stockholm Streetlife by plasmabrain Blue eye by dannebberglund Fractal Highway by Volneth Sunset in Turkey by Olivieroz Ascent by naomi Dragon's Treasure by Alorous Drug-Addict's Candyland by Timster91 :thumb293080462: Malmo - Stortorget by Kauge :thumb396885274: Yureka chibi by Aesani Empty by Sangdenuit
Om du undrar vad som togs upp i förra nyhetsbrevet så kika HÄR.

Kom ihåg! Om du ska ställa ut eller sett en sjukt bra utställning som pågår kontakta LadyMandiga med info!

© 2015 - 2022 KingdomOfSweden
Comments11
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In