Nyhetsbrev 8 sept
|25 min read
KingdomOfSweden's avatar
By KingdomOfSweden   |   
2 15 785 (1 Today)
Published:

Ska du eller ställer du ut just nu?
Skicka en note till gruppen med info så läggs du till i Kalendarium.:bulletblue: VECKOBREV

:bulletblue: Har du något du vill dela med dig om i nyhetsbrevet?
:bulletblue: jwallo söker boende i Göteborg
:bulletblue: SÖKES: chatt-ansvarig(a)
:bulletblue: SÖKES: Vill du göra 1 feature?
:bulletblue: Länka på tema grön
:bulletblue: Feature på tema sommar
:bulletblue: Tutorials
:bulletblue: Veckans medlems-utvalda!
:bulletblue: Kingdom of Sweden Award v. 37
:bulletblue: Födelsedagar
:bulletblue: Födelsedagsfeature

:bulletblue: KALENDARIUM


VECKOBREV


Hejsan alla!
Jag märker att universitet och skola verkligen dragit i gång nu då det är få inskickade verk denna vecka, jag hoppas att det rycker upp sig till nästa söndag och att ni inte är helt slut redan ;) Veckans nyhetsbrev är lite liknande från förra veckan då vi inte fått in något på en del punkter så dessa upprepas, ex. chatt-ansvarig. Oavsett så se till att ta er tid att kika på all konst vi har och kanske pröva någon av de tutorials som vi länkar till denna vecka.

Ha en riktigt fin vecka,
petrova


Swedish Hi by nillemotesHar du något du vill dela med dig om i nyhetsbrevet?

Jag tycker om att höra goda nyheter så om något spännande har hänt så tveka in att skicka en note till gruppen. Kan gälla vad som helst.
:heart: Fått ett nytt jobb?
:heart: Kommit in på utbilding?
:heart: Fått barn?
:heart: Blivit publicerad?
:heart: Ställer ut dina verk?
:heart: osv.


Swedish Hi by nillemotesjwallo söker boende i Göteborg

Om du vill ha en inneboende fram till jul och du bor i Göteborg så tveka inte att kontakta jwallo som just nu har praktik i staden och behöver tak över huvudet. Han lovar att han kommer hjälpa till med räkningar samt städa och laga mat. Om du har riktigt tur så kanske du kan få något gjort i läder som tack! Kontakta jwallo direkt om du eller någon du känner behöver inneboende nu under hösten.


Swedish Hi by nillemotesSÖKES: chatt-ansvarig(a)

Vi kommer försöka bli mer aktiva i chatten så därmed söker jag 1-2 stycken som kan tänka sig att vara ansvariga för chatten och hitta på lekar och hålla i event och även de kvällar som bara går ut på att umgås. Jag kommer åtminstone till en början fortsätta hålla i kritik-kvällar.  Om du är intresserad av posten skicka en note till petrova med titel "chatt" och varför du skulle passa som chatt-ansvarig och någon idé på vad man kan hitta på i chatten. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet.


Swedish Hi by nillemotesSÖKES: Vill du göra 1 feature?

Har du en idé på ett tema på en feature med max 20 verk från våra medlemmar? I så fall skicka en note till gruppen med din idé. Vi kommer till att börja med ha 1 feature per månad så se till att skicka in din idé omgående om du intresserad. Om många hör av sig kan det bli 2 per månad.


Swedish Hi by nillemotesLänka på tema grön

Vi startar upp igen med att varje vecka har vi ett tema i nyhetsbrevet som du kan dela med dig en länk till (ny eller gammal spelar ingen roll) så får du en feature i nästa nyhetsbrev. Vi kommer testa detta i 5 veckor för att se om det är något intresse så se till att vara med! Detta är vecka 3.

Regler:
:heart: TEMA: grön
:heart: max 1 per person
:heart: ny eller gammal deviation spelar ej roll
:heart: länka i kommentarerna (ej thumb)
:heart: senast söndag 14 sept kl 23:00


Swedish Hi by nillemotesFeature på tema sommar

Swedish Hi by nillemotesTutorials

Under september månad kommer denna sektion innehålla max fem stycken tutorials. Ni alla är välkomna att nedan kommentera med en länk till en tutorial på dA eller annorstädes online så kommer jag lyfta den i nästa nyhetsbrev. I denna är det: 1. Dreamy Photo Effect Tutorial 2. Speedpainting tutorial 3. Dynamic pose tutorial part1 4. Painting realistic hair tutorialSwedish Hi by nillemotesVeckans medlems-utvalda!

Här kommer 1-2 verk utvalda av er att synas, man kan säga att detta är er chans att lyfta ett verk som ni tycker är fantastiskt från veckans godkända. Vi testar detta till sista oktober. Skicka till Sjazna senast onsdag 23:59 max 1 verk och motivera varför. Om du vill vara anonym glöm inte att påpeka detta. Notera: din motivering kommer publiceras.

[ingen har skickat in]Swedish Hi by nillemotesKingdom of Sweden Award v. 37

Verk som stod ut bland de godkända verken förra gången. Denna vecka är verken utvalda av Sjazna och godkända av petrova  och får använda KoSa-stamp i sin description. Obs: om du har klagomål gällande vilka som fått KoSa så skicka en note till petrova och inte till någon annan.

Ny sektion! "Bubblare", 0-2 bubblare stycken med motivering varje vecka. Dessa väljs också ut av Sjazna och godkänns av petrova. Dessa verk hamnar dock inte i Featured-galleriet och de får INTE använda KoSa-stamp. Dessa har lite annorlunda krav än KoSa.

*~KoSa~*

IsabelleWallgren, "M/S Atene"
M/S Atene by IsabelleWallgren
Motivering: Varma, härliga kontrastfärger som tillsammans skapar både intresse och dynamik ger detta verk en attraktiv ton och stämning. Kompositionen gör att verket får mer liv, och det är ett välgjort jobb med textur och material. Underbart!


Loulin, "Camping in strange places" [KoSa nr 3]
Camping in strange places by Loulin
Motivering: Vilken stämning! Vilken vy! Denna miljöskildring bjuder in åskådaren tveklöst och effektivt, och vi blir direkt nyfikna på mer. Stämningen ger ett leende på läpparna och väcker lust att fortsätta utforska - eller bara vila i lugnet en stund. Intressant kontrast till dikten i beskrivningen som istället ger en mystik och väcker undran om det egentligen är vist att förlora sig i landskapet.


HugoJunstrand, "The Archer who Constantly Misses" [KoSa nr 2]
The Archer who Constantly Misses by HugoJunstrand
Motivering: Ingen kan förneka att HugoJunstrand har en högst personlig och egen stil. I detta verk blandas lekfullhet med tydliga uttryck och miljöskiljdringar för att berätta en historia i en enda bild. Och även om bågskytten som avbildas tyvärr missar varje pil, så har HugoJunstrand träffat mitt i prick!


snatti89, "Black blade" [KoSa nr 2]
Black blade by snatti89
Motivering: Dramatiken i denna bild slår åskådaren vid första anblick: vi ser hotet omedelbart och dras in i konflikten obönhörligen. Fantastiska effekter, en stor detaljrikedom och skicklig rörelseavbildning gör allting än skarpare. Mäktigt!


*~Bubblare~*

ShiranuiOkami, "Beauty of flowers"
Beauty of Flowers by ShiranuiOkami
Motivering:Skönhet kommer i många former: detta är helt klart en. Titeln är välvald för verket, som dessutom ger en känsla av lugn, men också mystik. Riktigt vackert!


EnglundArt, "Raven Comes"
Raven Comes by EnglundArt
Motivering: En riktigt härlig skuggning, och ljussättningen sätter en direkt stämning. Detta är helt klart en syn som de flesta aldrig skulle vilja se i sina liv - kusligt och välgjort!


Swedish Hi by nillemotesFödelsedagar

Stort stort STORT MEGA-GRATTIS TILL...
8 - panychu och bertsia
9 - Perforex, Ghostman2007, Tovka och Skissergbg
10 - VinceNight, zarash, AmayaSumeragi, revuse, Broodcity och Ovizawr
11 - Tsurechii
13 - TakeNoShit
14 - WolfKendo och Indrakin

Och ett stort grattis i efterskott till MissWeavile 20 aug, drawmeadream 22 aug och jagafree234 3 sept.


Swedish Hi by nillemotesFödelsedagsfeature!

Denna vecka är bilderna utvalda av petrova. Om en deviant förekommer två gånger får hen feature 1 gång och om hen inte har några deviations så får hen inte heller någon feature.
SPEEDPAINT Want You Gone 2 by panychu Evil Monk by bertsia :thumb346062869: Quon'niax by Ghostman2007 :thumb462538674: Alone in the woods by Skissergbg :thumb314026589: Flying squirrel by zarash OC-cosplay Amaya and Tsukii by AmayaSumeragi :thumb352724636: Guardian by Ovizawr Demon in the trees by TakeNoShit Spiritual song by WolfKendo Fan art by Indrakin Lady of Death by MissWeavile Alien Woman by drawmeadream Racing into the battle by jagafree234

Om du undrar vad som togs upp i förra nyhetsbrevet så kika HÄR.
KALENDARIUMHåll ett öga på den här delen om du vill gå till utställningar i Sverige! I vissa fall läggs också relevanta kurser så som foto, manga och så vidare även upp här.

Om du har en utställning (eller är en del av en) eller känner till en skicka ett meddelande så lägger vi upp det här!


Kategorier: Stockholm, Göteborg, Malmö/Lund, Sverige*, Köpenhamn, Helsinki och Oslo
*Notera att Sverige är indelat i län i bokstavsordning och listat är endast de län med utställningar

:bulletyellow: utställningar och event
:bulletblue: kurser och föredrag
:new: ny
:bye: slutar snart


INTERNET


:bulletyellow: Kolla in Google Art Project där samlingar och verk från museum hela världen över finns. Du kan samla på dina favoriter, du kan leta efter specifika artister eller konstgallerier.
Kolla här: www.googleartproject.com/


STOCKHOLM


:bulletyellow:


GÖTEBORG


:bulletyellow:


MALMÖ/LUND


:bulletyellow:


SVERIGE*

*Notera att Sverige är indelat i län i bokstavsordning och listat är endast de län med utställningar/event

Värmland
:new: :bulletyellow: Nevaart ställer ut på "Konst runt Möckeln" som firar 10 år. Det är en utställning som består av ca 40 Konstnärer som håller till runt sjön Möckeln (dvs Karlskoga och Degerfors).
Var: Alfred Nobels Mötesplats
När: 26-28 september 2014
Mer info: www.konstruntmockeln.seKÖPENHAMN


:bulletyellow: Glyptoteket visar 'Dödstro i det gamla Egypten'. Guidad tur som undersöker bakgrunden till den Egyptiska dödstron samt några objekt som har med dödstron att göra (danska).
När: -
Pris: 0 dkk upp till 18 år, vuxna 75 dkk (söndagar gratis entré), årskort 200 dkk
Mer info: www.glyptoteket.dk/besoeg/kale…


HELSINKI


:bulletyellow:


OSLO


:bulletyellow:

Comments15
anonymous's avatar
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
MissWeavile's avatar
MissWeavileHobbyist Digital Artist
Aww~ :hug: Tack så mycket för att ni ställde up en av mina bilder här~
petrova's avatar
petrovaHobbyist
Varsågod :hug:
petrova's avatar
petrovaHobbyist
Grönt är skönt ;)
fav.me/d4a3apu
NaimaAldarion's avatar
NaimaAldarionHobbyist Artisan Crafter
Något grönt :aww:
fav.me/d7tngh8
Ecfor's avatar
EcforHobbyist Digital Artist
Varför står det Helsinki, det heter ju Helsingfors :D
petrova's avatar
petrovaHobbyist
Jag är så van att kalla det Helsinki då min farmors man är där ifrån och de båda säger alltid Helsinki, jag blir alltid lika förvånad när folk säger Helsingfors ^^;
Ecfor's avatar
EcforHobbyist Digital Artist
haha, föreståeligt

Jag är finlandssvensk så vi kör med Helsingfors.
IsabelleWallgren's avatar
IsabelleWallgrenHobbyist Traditional Artist
Oh! Tack så mycket för KoSa-vinsten! :love:
petrova's avatar
petrovaHobbyist
Varsågod :aww: Mycket välförtjänt, din deviation var riktigt riktigt fin.
Sjazna's avatar
Varsågod :aww: 
Jedni's avatar
JedniStudent General Artist
Photopathica's avatar
Photopathica General Artist
grön, min favoritfärg ^^
photopathica.deviantart.com/ar…
ShiranuiOkami's avatar
Tackar så mycket för Beauty of Flower som vald till en av "Bubblarna" och för den fina kommentaren! :hug:
petrova's avatar
petrovaHobbyist
Vårt nöje :hug:
Sjazna's avatar
Varsågod :aww: Det är ett väldigt fint verk :hug:
anonymous's avatar
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In