Nyhetsbrev 28 april

19 min read

Deviation Actions

DEADLINE 30 APRIL PÅ UTMANINGEN: KÖRSBÄRSBLOMMOR
(se nedan för mer info):bulletblue: VECKOBREV

:bulletblue: Har du något du vill dela med dig om i nyhetsbrevet?
:bulletblue: Har du fått en/flera Daily Deviation(s)?
:bulletblue: UTMANING: cherry blossoms (deadline 30 april!)
:bulletblue: NorthWing är med i en utställning i Skövde
:bulletblue: Tips och trix-länkar

:bulletblue: Kingdom of Sweden Award v. 18
:bulletblue: Födelsedagar
:bulletblue: Nya medlemmar
:bulletblue: Födelsedagsfeature


VECKOBREV
Sista veckan på april och det är meteorologisk sommar i sydvästra Sverige (grattis alla som bor där)! Jag använder denna försommar som skäl till att byta till ett lite mer lättläst skin: vårt sommarskin. Valborg och Första maj är snart här och allt jag egentligen har att säga är att ni ska stay safe på båda dagarna. Eftersom det är ny månad nästa gång så är det sista gången för tips och trix-länkarna (om du använder internet explorer finns det en viktig länk för dig där!) och det kommer antingen bli inspirationslänkar eller jobblänkar under maj - vad tycker du?

Ha en underbar vecka,
petrova


Swedish Hi by nillemotesHar du något du vill dela med dig om i nyhetsbrevet?
Skicka en note till gruppen. Kan gälla vad som helst.
:heart: Fått ett nytt jobb?
:heart: Fått barn?
:heart: Sjukt bra rea någonstans?
:heart: Blivit publicerad?
:heart: osv.


Swedish Hi by nillemotesHar du fått en/flera Daily Deviation(s)?
I så fall, skicka en länk eller thumb till gruppen så kommer jag requesta in verket till vårt DD-galleri samt göra ett specifikt inlägg med feature.


Swedish Hi by nillemotesUTMANING: cherry blossoms (deadline 30 april!)
Jag vet att körsbärsblommor blommar på flera platser just nu så denna utmaning liknar föregående men denna gång behöver du skapa en bild där körsbärsblommor är med.
Medium: alla (även litteratur)
Antal: max 2 från varje medlem
Deadline: 30 april 2014
Hur: skicka en note till gruppen med din deviation.


Swedish Hi by nillemotesNorthWing är med i en utställning i Skövde
NorthWing har bl.a. gjort marknadsföringsmaterial och även en del till utställningen så som bildspel och bilder. Det är "en utställning om kroppsideal, normer, fördomar och stereotyper".
Datum: 15/3 - 31/5
Öppet: tis-lör, kl 11-16
Plats: Skövde Stadsmuseum
Mer info: www.skovde.se/attdoma


Swedish Hi by nillemotesTips och trix-länkar
Under april månad kommer det vara mellan 3-5 länkar i den här sektionen med bra tips och trix för allt från foto, planering till DIY.
:lightbulb: 20 favorite photo projects
:lightbulb: Make your own stamp cubes
:lightbulb: Recipe: herbal tea for allergies
:lightbulb: New vulnerability found in every single version of internet explorer
:lightbulb: How to overcome a job's "years of experience" requirement


Swedish Hi by nillemotesKingdom of Sweden Award v. 18
Verk som stod ut bland de godkända verken förra gången. Denna vecka är verken utvalda av Sjazna och godkända av petrova  och får använda KoSa-stamp i sin description. Obs: om du har klagomål gällande vilka som fått KoSa så skicka en note till petrova och inte till någon annan.

FannyNW, "Harvest Moon"
Harvest Moon by FannyNW
MOTIVERING: Detta är ett riktigt slående verk där den starka kontrasten mellan ilsket rött och dämpat gråblå skapar en tveklöst påtaglig stämning. Motivet är välarbetat och skillnaden i det mjuka & organiska i kvinnogestalten som bryts tvärt mot de skarpare kanterna i det nedre motivet höjer spänningen i verket: blicken dras till det. Kul att se!


linneaphoto, "Eurasian Blue Tit"
Eurasian Blue Tit by linneaphoto
MOTIVERING: Det första som slår med detta foto är detaljerna, utan tvekan. Fantastisk skärpa och ett otroligt ögonblick som fångats. Det är så fågeln talar till oss: ögonkontakten och gesten som ändå finns där talar tydligt till åskådaren. Ett skönt, rent fotografi där vi verkligen får njuta av vad som är fokus, samtidigt som de få blommor som syns ger en dynamik som håller liv i motivet. Snyggt!


Lienwyn, "Duerme Gatito"
Duerme Gatito by Lienwyn
MOTIVERING: Wow. Härliga färger, fantastiskt användande av ljus och perspektiv: detta verk drar in åskådaren och håller kvar oss i en stämning som utstrålar lugn, värme och ömhet. Fantastiska detaljer och uppenbar teknisk färdighet höjer känslan ytterligare: verket har en starkt rogivande utstrålning som gör att vi vill vara kvar där med karaktärerna länge. Fantastiskt!


Swedish Hi by nillemotesFödelsedagar
Stort stort STORT MEGA-GRATTIS TILL...
28 - MIA-TAK och lottsnott
29 - slorgh, estelleem, FrarahkTheRahkshi och Toflun
30 - Loulin, Krutfarfar, DagHagerius, GreenyOnly och TMECE
1 - naturegirlrocks, Gurkmix, Shulu, BurningOn och Rimrack
2 - freddeb, jaanush, Dufva91 och Itchys-rats
3 - sagibagi, Spelledaren, jean-panter och astridbjork
4 - MCsaurus och zilvart


Swedish Hi by nillemotesNya medlemmar
Välkomna, jag hoppas att ni kommer trivas. Se till att läsa reglerna (länkade i er välkomst-kommentar på er profilsida) och om ni har några frågor på dessa så tveka inte att höra av dig till gruppen eller till petrova. Submissions och ansökningar godkänns 1 gång per vecka (oftast måndag) men kommentarer besvaras löpande. Om du uppgett din födelsedag till mig så kan det tag innan du hamnar på listan då jag uppdaterar den en gång i månaden men du kommer notifieras när du är med på listan.
:iconlazarusgrimm: :iconchemie-chan: :iconcanavaro100:


Swedish Hi by nillemotesFödelsedagsfeature!
Denna vecka är bilderna utvalda av SaraLj. Om en deviant förekommer två gånger får hen feature 1 gång och om hen inte har några deviations så får hen inte heller någon feature.
Harley 2014 by MIA-TAK Desert People by lottsnott Foxy Reading with Glasses by slorgh Her red shoes by estelleem Kajira Dragoness by FrarahkTheRahkshi :thumb447681582: Elements - Earth by Loulin Empire State Building by Krutfarfar Sleeping by the waterfall by GreenyOnly rain by TMECE JohnH by naturegirlrocks :thumb412826658: Firm Grip by Shulu Focused by BurningOn Hunter by Rimrack Iron Man by freddeb All your loyalty by jaanush Lights out... by Dufva91 Harley Quinn by Itchys-rats Grattis Sandra! by sagibagi Pony science by Spelledaren Mecto Amore by jean-panter :thumb442911243: Teen Avengers in the Savage Land by MCsaurus Epic Battle. by zilvart
Om du undrar vad som togs upp i förra nyhetsbrevet så kika HÄR.

Published:
© 2014 - 2021 KingdomOfSweden
Comments10
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
linneaphoto's avatar
Tack så mycket :heart:
petrova's avatar
Amatheva's avatar
OOOOH jag kom just på vad jag glömt, inaktiv som jag verkar ha blivit senaste tiden... 

Jag har utställning i gallerian i Motala nu. Tavlorna hänger mitt i smeten och får hänga där till den 8:e maj. Fick nyss ett samtal om att jag skulle plocka ner dem då. ;P
petrova's avatar
Skicka en kort note så ser jag till att ta med det på måndag så kan vi i alla fall göra lite reklam för det sista dygnet. ;)
Amatheva's avatar
WOHO! Jag behövde inspiration... och en spark i arslet att ge mig på att rita/måla körsbärsblommor... plus att jag har ett uppdrag där jag ska rita in körsbärsblommor. Jag är skitkass på blommor och vill bli bättre :D Håller på att måla nu och körde fast. Kanske hinner jag fixa något innan jag går och lägger mig :D 

Igen; WOHOO!
petrova's avatar
Jag ser att du skickat in så du verkar ha hunnit :w00t:

Blommor är lite kluriga får jag hålla med om men du har ju en perfekt årstid framför dig att träna ute i verkligheten :aww:
Linnzy's avatar
Kaaaanske hinner med en sak till utmaningen...nåja..om vädret och tiden tillåter så....*hoppas*
MCsaurus's avatar
Tack, tro jag.
Toflun's avatar
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In