Nyhetsbrev 22 sept

28 min read

Deviation Actions

KingdomOfSweden's avatar
Published:
21 Comments
1K Views

Har du fått en Daily Deviation?
Skicka en note till gruppen med länk:bulletblue: VECKOBREV

:bulletblue: Har du något du vill dela med dig om i nyhetsbrevet?
:bulletblue: Vilket län bor du i?
:bulletblue: SÖKES: chatt-ansvarig(a) - deadline på söndag!
:bulletblue: SÖKES: feature-ansvarig - deadline på söndag!
:bulletblue: Länka på tema djur
:bulletblue: Feature på tema löv
:bulletblue: Tutorials
:bulletblue: Veckans medlems-utvalda!
:bulletblue: Kingdom of Sweden Award v. 39
:bulletblue: Nya medlemmar
:bulletblue: Födelsedagar
:bulletblue: Födelsedagsfeature

:bulletblue: KALENDARIUM


VECKOBREV


Först av allt, missa inte 'Konst runt Möckeln' som Nevaart ställer ut på till helgen så om du är i närheten ta och kika in. Det är också sista veckan som vi efterlyser feature-ansvarig och chatt-ansvarig(a) så om du är intresserad se till att få in din ansökan asap till mig. Det är egentligen sista veckan för länkning av bild i kommentarerna på ett speciellt tema men vi fortsätter i 5 veckor till då vi fått bra respons. För övrigt, nästa vecka släpps TVÅ tävlingar så var beredda!

Ha en riktigt fin vecka,
petrova


Swedish Hi by nillemotesHar du något du vill dela med dig om i nyhetsbrevet?

Jag tycker om att höra goda nyheter så om något spännande har hänt så tveka in att skicka en note till gruppen. Kan gälla vad som helst.
:heart: Fått ett nytt jobb?
:heart: Kommit in på utbilding?
:heart: Fått barn?
:heart: Blivit publicerad?
:heart: Ställer ut dina verk?
:heart: osv.


Swedish Hi by nillemotesVilket län bor du i?

Som första steg i att kunna arrangera en träff utanför internet (ett devmeet) behöver jag veta var det är flest medlemmar. Så om du skulle vilja träffa KoS-medlemmar utanför internet så fyll i denna enkät som innehåller den enda frågan "I vilket län bor du?". Jag vill helst att minst 50 stycken besvarar frågan innan vi går vidare till nästa skede och planerar något. 29 stycken har än så länge svarat.


Swedish Hi by nillemotesSÖKES: chatt-ansvarig(a) - deadline på söndag!

Vi kommer försöka bli mer aktiva i chatten så därmed söker jag 1-2 stycken som kan tänka sig att vara ansvariga för chatten och hitta på lekar och hålla i event och även de kvällar som bara går ut på att umgås. Jag kommer åtminstone till en början fortsätta hålla i kritik-kvällar.  Om du är intresserad av posten skicka en note till petrova med titel "chatt" och varför du skulle passa som chatt-ansvarig och någon idé på vad man kan hitta på i chatten. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet.


Swedish Hi by nillemotesSÖKES: feature-ansvarig - deadline på söndag!

Vill du göra features en gång i månaden med verk ifrån våra medlemmar? I så fall skicka en note till petrova med titel "feature" och beskriv varför du skulle passa i rollen.


Swedish Hi by nillemotesLänka på tema djur

Vi startar upp igen med att varje vecka har vi ett tema i nyhetsbrevet som du kan dela med dig en länk till (ny eller gammal spelar ingen roll) så får du en feature i nästa nyhetsbrev. Vi kommer testa detta i 5 veckor för att se om det är något intresse så se till att vara med! Detta är vecka 5.

Vi har valt att förlänga detta till 10 veckor, så fem veckor till ;)

Regler:
:heart: TEMA: djur
:heart: max 1 per person
:heart: ny eller gammal deviation spelar ej roll
:heart: länka i kommentarerna (ej thumb)
:heart: senast söndag 28 sept kl 23:00


Swedish Hi by nillemotesFeature på tema löv
Swedish Hi by nillemotesTutorials

Under september månad kommer denna sektion innehålla max fem stycken tutorials. Ni alla är välkomna att nedan kommentera med en länk till en tutorial på dA eller annorstädes online så kommer jag lyfta den i nästa nyhetsbrev. I denna är det: 1. crochet tutorial (pt1) 2. photorealism tutorial 3. pastel tutorial


Swedish Hi by nillemotesVeckans medlems-utvalda!

Här kommer 1-2 verk utvalda av er att synas, man kan säga att detta är er chans att lyfta ett verk som ni tycker är fantastiskt från veckans godkända. Vi testar detta till sista oktober. Skicka till Sjazna senast onsdag 23:59 max 1 verk och motivera varför. Om du vill vara anonym glöm inte att påpeka detta. Notera: din motivering kommer publiceras.

[ingen har skickat in]Swedish Hi by nillemotesKingdom of Sweden Award v. 39

Verk som stod ut bland de godkända verken förra gången. Denna vecka är verken utvalda av Sjazna och godkända av petrova  och får använda KoSa-stamp i sin description. Obs: om du har klagomål gällande vilka som fått KoSa så skicka en note till petrova och inte till någon annan.

Ny sektion! "Bubblare", 0-2 bubblare stycken med motivering varje vecka. Dessa väljs också ut av Sjazna och godkänns av petrova. Dessa verk hamnar dock inte i Featured-galleriet och de får INTE använda KoSa-stamp. Dessa har lite annorlunda krav än KoSa.

*~KoSa~*

beclosbird, "As a fox"
As a fox by beclosbird
Motivering: Det är alltid roligt att se olika material användas och hur dessa material ger sin egen prägel på konstnärens motiv och talanger. I detta verk har beclosbird verkligen tagit vara på sitt material och resultatet blir ett väldigt charmigt verk med en lekfull prägel. Härliga färger och bra balans mellan subtilitet och tydlighet.


rahmanio, "mysig kväll"
mysigt kvall by rahmanio
Motivering: Hur många av oss känner inte igen oss i att sitta med en vän och se dagen lida mot sitt slut? Detta fotografi fångar känslan i ögonblicket magnifikt: värme och idyll är uppenbart. Färgpaletten är härlig och och mörkare kanterna ger en egen dimension åt känslan - ger det attraktionskraft. Vackert!


SandraHultsved, "Among Shadows" [KoSa nr 3]
Among shadows by SandraHultsved
Motivering: En vacker fanart för ett vackert spel: SandraHultsved har på sitt unika vis gett eget liv åt huvudkaraktären i "Child of Light", vars liv och prövningar många tagit del i. Med subtilitet och skörhet i medium och handlag byggs både atmosfär och känsla upp, både från ursprungsspel och som fristående verk. Pricken över I:t blir den diskreta men i omgivningen tydliga klicken av färg som ger en extra dragningskraft.


*~Bubblare~*

dubbelu, "Pin Up the line"
Pin Up the Line by dubbelu
Motivering: En modern, fräsh twist på pin-up eran! Damerna skiljer sig åt i uttryck och stil, men hålls ändå enhetliga vilket ger ett samlat intryck! Kull att se olika designs, och tekniker är enkel men riktigt härlig. Snyggt!


Swedish Hi by nillemotesNya medlemmar

Välkomna, jag hoppas att ni kommer trivas. Se till att läsa reglerna (länkade i er välkomst-kommentar på er profilsida) och om ni har några frågor på dessa så tveka inte att höra av dig till gruppen eller till petrova. Submissions och ansökningar godkänns 1 gång per vecka (oftast måndag) men kommentarer besvaras löpande. Om du uppgett din födelsedag till mig så kan det tag innan du hamnar på listan då jag uppdaterar den en gång i månaden men du kommer notifieras när du är med på listan.
:iconseshiriachan: :iconjohn--vincent: :iconmiineh: :iconsamesayk:


Swedish Hi by nillemotesFödelsedagar

Stort stort STORT MEGA-GRATTIS TILL...
22 - Majbot, pytrok, minogame och MeIsSuperMan
23 - GreatTypistOneDay
24 - Elflady88 och failuresandhope
25 - Julenzya och Murderrobot
26 - PEN-at-Work, Freggoboy, LuckeBjucke, Raoon, WhyattThrash, dithoricki, GinKodomo, ForEverDevil, hkepoetry och beclosbird
27 - lEdogawa, Doujinfan, Frozzenhell, Risigma, Opide och Circet
28 - lightbulbassault och liitletoboe102

(Jikes vad många som fyller år den 26e september!)


Swedish Hi by nillemotesFödelsedagsfeature!

Denna vecka är bilderna utvalda av SaraLj. Om en deviant förekommer två gånger får hen feature 1 gång och om hen inte har några deviations så får hen inte heller någon feature.
Doris 04 by Majbot V E N O M by pytrok AluraLaVeer by minogame Crow (WIP) by MeIsSuperMan BONSLEEH by GreatTypistOneDay Battle of the Elements by Elflady88 :thumb336663242: Wicked witch by Julenzya Flowing Music by Murderrobot Silhouette and Speeding Landscape by PEN-at-Work The Crying Rose by Freggoboy Trying 3D in Photoshop by LuckeBjucke Octopus huntress by Raoon Internet troll by WhyattThrash +Mother+ by dithoricki Spirals by GinKodomo :thumb286734799: Prize: Phillydelphy by hkepoetry The comet by beclosbird Commission - The1whoAteUrPudding II by lEdogawa It will be okay by Doujinfan - Enthusiasm by Frozzenhell Moth by Risigma Castiel by Opide Makise Kurisu by Circet Monster boyfriend by lightbulbassault :thumb455035837:

Om du undrar vad som togs upp i förra nyhetsbrevet så kika HÄR.
KALENDARIUMHåll ett öga på den här delen om du vill gå till utställningar i Sverige! I vissa fall läggs också relevanta kurser så som foto, manga och så vidare även upp här.

Om du har en utställning (eller är en del av en) eller känner till en skicka ett meddelande så lägger vi upp det här!


Kategorier: Stockholm, Göteborg, Malmö/Lund, Sverige*, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo
*Notera att Sverige är indelat i län i bokstavsordning och listat är endast de län med utställningar

:bulletyellow: utställningar och event
:bulletblue: kurser och föredrag
:new: ny
:bye: slutar snart


INTERNET


:bulletyellow: Kolla in Google Art Project där samlingar och verk från museum hela världen över finns. Du kan samla på dina favoriter, du kan leta efter specifika artister eller konstgallerier.
Kolla här: www.googleartproject.com/


STOCKHOLM


:bulletyellow:


GÖTEBORG


:bulletyellow:


MALMÖ/LUND


:bulletyellow:


SVERIGE*

*Notera att Sverige är indelat i län i bokstavsordning och listat är endast de län med utställningar/event

Värmland
:new: :bulletyellow: Nevaart ställer ut på "Konst runt Möckeln" som firar 10 år. Det är en utställning som består av ca 40 Konstnärer som håller till runt sjön Möckeln (dvs Karlskoga och Degerfors).
Var: Alfred Nobels Mötesplats
När: 26-28 september 2014
Mer info: www.konstruntmockeln.seKÖPENHAMN


:bulletyellow: Glyptoteket visar 'Dödstro i det gamla Egypten'. Guidad tur som undersöker bakgrunden till den Egyptiska dödstron samt några objekt som har med dödstron att göra (danska).
När: -
Pris: 0 dkk upp till 18 år, vuxna 75 dkk (söndagar gratis entré), årskort 200 dkk
Mer info: www.glyptoteket.dk/besoeg/kale…


HELSINGFORS


:bulletyellow:


OSLO


:bulletyellow:

© 2014 - 2021 KingdomOfSweden
Comments21
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
Photopathica's avatar
Djur:
Cats Being Cats by Photopathica

jag vet inte varför DA automagiskt börjat göra om länkar till tummar...
petrova's avatar
Skumt, det ska inte vara något som borde ske o.O du borde nog kolla med helpdesk om det där speciellt då du inte är beta-testare och inte borde ha skumma saker hända dig.
Photopathica's avatar
verkar som om jag hamnade mitt i en uppdatering bara. för nu när jag klistrar in en länk får jag alternativ om ifall jag vill ha den som en länk eller låta den fortsätta vara en tumme :)
petrova's avatar
Ah, låter logiskt :aww:
MatsOhrman's avatar
Djur: fav.me/d3iqk71

Jag tycker det är jätteroligt att tema-featuren tillåter gamla bilder. Eftersom min tecknartid är högst begränsad, och jag jobbar långsamt, så brukar jag aldrig hinna med alla de temagrejer som kräver nya bilder som olika DA-grupper arrangerar... :D
yohunny's avatar
Trevligt med en höstig feature! :)

Djur: yohunny.deviantart.com/art/Pen…
dubbelu's avatar
Tack så mycket för featuren och den fina motiveringen! :iconphappyblushplz:
petrova's avatar
SandraHultsved's avatar
Tusen tack för de fina orden och feature!:heart:
petrova's avatar
Helt klart vårt nöje :heart:
Sjazna's avatar
liitletoboe102's avatar
Prrii tack för att ni valde ut en bild till min födelsedag som jag e lite extra stolt över X3
men min fråga är, vad är motiveringen för att ni valde just den? Bara nyfiken :3
SaraLj's avatar
Hej, jag försöker hitta en bild som är relativt ny och helst typisk på något sätt för vad personen i fråga ofta skapar. Om det finns flera bilder i galleriet som uppfyller detta så tar jag oftast den jag personligen tycker är bäst och/eller mest iögonfallande, vilket var fallet med din bild här. Hoppas det besvarar din fråga!
SaraLj's avatar
Så lite så!
petrova's avatar
Det är något SaraLj kan svara på :aww:
Pushdug's avatar
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In