kenyizsu's avatar

Tutenstein - Iconic Stages _ Thoth

By kenyizsu
42 Favourites
1 Comment
1K Views
This project, "Iconic Stages" was an exercise of sorts for me, to see how well I can redesign and buff up the gods of Tutenstein (seasons 1 and 2... 3 sucked really bad.) and in no way do I wish to belittle their original creator. :) (Smile)
Iconic Stage is a little something I came up with. Basically it's the strongest form a god can take to fight. Every god needs to discover this ability on his or her own, usually in a very tough or emotionally trying situation. Once discovered, it is quite easy to learn how to control it fully. In this form, a god gets closer to the aspect he or she represents.

Today's upload and the final ones in this project: Thoth and Ra.
As a member of the Original Four (the other three being Atum, Ra and Apep), Thoth is full of surprises when it comes to fighting. Although in his normal form he is rather underwhelming, pacifist and introvert, this all changes dramatically in his Iconic Stage. Unlike the other gods, Thoth do not take on a new form and level of power, but rather reverts into his original state, before he became a more humane god: the distant deity who meant to represent the rational and inventive side of humanity. As a result, he is a walking computer: devoid of most emotions, with a very high resistance to pain and fatigue. The only person who can truly enrage him is Ra himself, the two of them often end up in a very serious fights if they talk to each other for too long in this form. Thoth is capable of telekinesis, mind-reading and even mind-controling, taking over the body of a victim. His strongest and definitely cruelest spell however is the one with what he simply destroys one's brain, turning him into a living corpse whose heart and lungs still work but there is no nerve system to control it. Unless he gets really mad, he follows the path of pure logic which means he is more than likely to kill every single enemy rather than let them run. His hands look like they are coated in quicksilver and they are perfect for tearing things apart. The same strange metal runs down on his spine in the form of armor plates. He also has two giant khopesh hoveirng behind his back, ready to be deployed any time. His two baboons, Hedjver and Maka turn into bloodthirsty beast who can crash through most obstacles with ease.
Thoth's normal self simply loaths his Iconic Stage but there is nothing he can do against it.

Other pieces in this project
Anubis: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Horus: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Osiris: kenyizsu.deviantart.com/art/Ic…
Seth: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Isis: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Hathor: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Nut: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Geb: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Bastet: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Bes: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Ma'at: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Imhotep: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Sekhmet: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Serqet: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Ra: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…

original designs (c) Fil Barlow
redesigns (c) me
Tutenstein (c) Discovery Kids
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Régebben elkészítettem egy 16 darabos projektet, amiket aztán meg is akartam csinálni digitálisan, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy rohadtul nincs rájuk időm (esetleg egy-kettőre majd a jövőben), így hogy egy kicsit éljek is, fel fogom a ceruza-verziókat tenni, naponta kettőt.
Az Ikonikus Alak az én ötletem. Gyakorlatilag ez a legerősebb alak, amit egy isten harc közben fel tud venni. Mindenkinek magától kell rájönnie a nyitjára, általában egy nagyon kemény vagy lelkileg próbáló helyzetben. Ha egyszer felfedezték, utána már nagyon könnyű akaratosan is irányítani. Ebben az alakban az isten közelebb kerül ahhoz az aspektushoz, amit megtestesít.

A mai nap jöjjön a projekt utolsó két képe: Toth és Ré.
Az Eredeti Négy egyik tagjaként (a másik három Atum, Ré és Apep) Toth tele van meglepetésekkel a harc terén. Habár a normális alakjában eléggé gyenge, pacifista és befelé forduló, ez mind drámain megváltozik az Ikonikus Alakjában. A többi istennel ellentétben, Toth nem egy új alakot vesz föl és egy új szintet ér el, hanem inkább visszavált az eredeti természetére, mielőtt még egy sokkal emberibb lett volna belőle: egy távolságtartó isten, aki az emberiség racionális és találékony oldalát testesíti meg. Ezért ő gyakorlatilag egy sétáló számítógép: a legtöbb érzelemtől teljesen mentes, illetve kifejezetten ellenálló a fáradtsággal és a fájdalommal szemben. Az egyetlen személy, aki ténylegesen fel tudja ilyenkor húzni rendesen, az maga Ré, kettejük közt gyakran törnek ki verekedések ilyenkor, ha túl sokáig beszélnek egymással. Toth képes a telekinézisre, az elmeolvasásra és -irányításra, átvéve az áldozat teste felett a kontrolt. A legerősebb, egyben legkegyetlenebb támadása ennek ellenére mégis egy olyan ige, amivel egyszerűen összeroppantja valakinek az agyát, élőhalottá téve a szerencsétlent: a szív és a tüdő még működik, de lélek már nincs hozzá. Hacsak nem éppen nagyon dühös, a tiszta logika útján halad, így legtöbbször inkább megöli az összes ellenfelet, mint hagyná őket elfutni.  A kezei úgy néznek ki, mintha higannyal lennének borítva és kiválóak dolgok széttépésére. A gerince vonalán is végigfut ugyanebből a furcsa fémből álló páncélsor. Van két óriási khophese is, amik a háta mögött lebegnek, várva a pillanatot, hogy lecsaphassanak. Két páviánja, Hedzsver és Maka óriási vérszomjas szörnyekké válnak, akik a legtöbb akadályon játszi könnyedséggel törnek át.
Thoth normális oldala egyszerűen gyűlöli az Ikonikus Alakját, de nem tud ellene mit tenni.
IMAGE DETAILS
Image size
1700x2400px 704.82 KB
Make
Canon
Model
MG5200 series
Published:
© 2015 - 2020 kenyizsu
Comments1
anonymous's avatar
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
Book-Of-Thoth's avatar
I absolutely love this :aww: Thoth is my fave god! And you've
certainly done him justice!