kenyizsu's avatar

Tutenstein - Iconic Stages _ Ma'at

By kenyizsu
30 Favourites
5 Comments
1K Views
This project, "Iconic Stages" was an exercise of sorts for me, to see how well I can redesign and buff up the gods of Tutenstein (seasons 1 and 2... 3 sucked really bad.) and in no way do I wish to belittle their original creator. :) (Smile)
Iconic Stage is a little something I came up with. Basically it's the strongest form a god can take to fight. Every god needs to discover this ability on his or her own, usually in a very tough or emotionally trying situation. Once discovered, it is quite easy to learn how to control it fully. In this form, a god gets closer to the aspect he or she represents.

Today's upload: Ma'at and Imhotep.
Ma'at, daughter of Ra, wife of Thoth and goddess of Justice and Order may not be a fighter in her original state, but her Iconic Stage changes all that. Along with Isis, she is the best sorceress in town, equipped with a nasty staff that can be used as a hand-held weapon as well. Lying to her is impossible and her "all-seeing eye", the small sundisk in between her wings discovers every hiding menace there is. Just like her husband, Thoth, she becomes a most fearsome warrior, even if her physical strength doesn't improve at all. Fearless and straightforward (especially if she fights alongside her spouse), Ma'at worthy daughter of Ra. She is especially devastating to Chaotic creatures, demons or Apep himself.

Other pieces in this project
Anubis: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Horus: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Osiris: kenyizsu.deviantart.com/art/Ic…
Seth: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Isis: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Hathor: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Nut: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Geb: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Bastet: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Bes: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Imhotep: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Sekhmet: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Serqet: kenyizsu.deviantart.com/art/Ic…
Thoth: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…
Ra: kenyizsu.deviantart.com/art/Tu…

original designs (c) Fil Barlow
redesigns (c) me
Tutenstein (c) Discovery Kids
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Régebben elkészítettem egy 16 darabos projektet, amiket aztán meg is akartam csinálni digitálisan, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy rohadtul nincs rájuk időm (esetleg egy-kettőre majd a jövőben), így hogy egy kicsit éljek is, fel fogom a ceruza-verziókat tenni, naponta kettőt.
Az Ikonikus Alak az én ötletem. Gyakorlatilag ez a legerősebb alak, amit egy isten harc közben fel tud venni. Mindenkinek magától kell rájönnie a nyitjára, általában egy nagyon kemény vagy lelkileg próbáló helyzetben. Ha egyszer felfedezték, utána már nagyon könnyű akaratosan is irányítani. Ebben az alakban az isten közelebb kerül ahhoz az aspektushoz, amit megtestesít.

A mai nap jöjjön Ma'at és Imhotep.
Ma'at, Ré lánya, Thoth felesége és az Igazságosság és Rend istennője, nem igazán harcosnak nevezhető az eredeti helyzetében, az Ikonikus Alakja mindezt megváltoztatja. Ízisz mellett a legjobb varázslónő lesz a bagázsban, egy olyan csúnya kis varázsbotot lóbálva, amit akár kézi fegyverként is vidáman lehet használni. Hazudni neki lehetetlenség, "mindent-látó szeme", a szárnyai közti kis Napkorong pedig felfed minden rejtett veszélyt. Csakúgy, mint férje, Thoth, Ma'at is egy rendkívül veszélyes ellenféllé válik, még akkor is, ha a fizikai ereje igazából nem változik. Rettenthetetlen és egyenes hozzáállásával (főleg ha a házastársa oldalán harcol), büszkén hordhatja az örökségét Rétől. Különösen erős Káosz-szörnyek ellen, legyenek azok démonok vagy Apep maga.
IMAGE DETAILS
Image size
1689x2391px 694.68 KB
Make
Canon
Model
MG5200 series
Published:
© 2015 - 2020 kenyizsu
Comments5
anonymous's avatar
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
Book-Of-Thoth's avatar
Ma'at looks beautiful :heart:
kenyizsu's avatar
Thank you :D I wanted to give her a "simpler" look, I just can't really picture her wearing tons of jewelry.
Book-Of-Thoth's avatar
Aww yeah :aww: She's beautiful
SECRET-NINJA-SUPER-M's avatar
Those wings look amazing! Very nice. :)
kenyizsu's avatar
Thanks! :D Took some time to come up with them.