Group Info Group Founded 5 Years ago Statistics 34 Members
6,216 Pageviews35 Watchers

Gallery Folders

Tigris! Tigris!
Regény, Alfred Bester

           "Gulliver Foyle harmadosztályú segédmechanikus harmincéves, nagy csontú, otromba fickó volt... és százhetven napja hánykolódott az űrben." A hajóroncsot egyszer csak egy másik hajó közelíti meg, de a segélykérő jelzés ellenére is továbbáll. Foyle ennek ellenére végül megmenekül, és onnantól élete céljává válik, hogy szenvedését megbosszulja cserbenhagyóján. Ennek érdekében mindenre képes, bejárja a Földet, gazdagságot szerez, börtönbe kerül, átépítteti a testét. A történet egy olyan korban játszódik, amelyben az ember már képes segédeszközök nélkül a teleportálásra, és ez számos érdekes változást eredményezett az emberiség életvitelében. A lendületes sodrású történet külön érdekessége, hogy stílusában jócskán "megelőzte a korát", hiszen még 1956-ban jelent meg."Alfred BesterAlfred Bester kapta meg az első Hugo-díjat, mégpedig 1953-ban, a The Demolished Man című regényéért. (Magyarul az 1986-os Galaktikában jelent meg folytatásokban, Az arcnélküli ember címmel.)

A regény először Angliában jelent meg könyvben, de az USA-ban kereskedelmi okból jobbnak látták a The Stars Are My Destination címmel megjelentetni a művet – a Galaxy magazin 1956-os számaiban.
Az író tiszteletére egy szereplő viseli a nevét a Babylon 5 tévésorozatban.


források: sfmag.hu /  /orion8.extra.hu /
Sziasztok


Ma került a karmaim közé a Vaják (Witcher) könyvsorozatának immáron ötödik tagja. Nagyon ajánlom minden fantasy rajongónak, azoknak is akik esetleg a játékkal nem játszottak, mivel ezen könyvek az alapjai. Persze az első kötettől érdemes kezdeni :)

Az új rész címe: Tűzkeresztség.


Andrzej Sapkowski szerintem egy nagyon jó író, mozgalmas és fantáziadús világot teremtett a szláv kelta és más európai kultúrák mitológiájából, mondavilágából. A Főhős Ríviai Geralt egy jól képzett szörnyvadász kit gyerekkorától kezdve mutációk sorozatának és képzésnek vetették alá ezáltal különleges képességei lettek. Ezeket különféle főzetekkel fokozni tudja. Sok fontos szereplő van még akik nagyban befolyásolják a történet menetét.  A könyvről nagy vonalakban (könyvajánló leírása):

"A vaják-saga következő kötete A megvetés idejének közvetlen folytatása. A lengyel szerző ismét elröpíti az olvasót a szláv mítoszok és a valóság ihlette fantáziavilágába, ahol a tét nem csupán egy szörnyvadász vagy egy kislány élete, de az Északi Királyságok sorsa is. Ríviai Geralt a thaneddi puccs után Brokilonban lábadozik. Egy világ választja el Ciritől, a Meglepetés Gyermektől, akit pedig állítólag neki rendelt a sors a lányt ugyanis Nilfgaardban látták utoljára. A vaják tehát hosszú és veszélyes útra indul a driádok földjéről a háború sújtotta vidéken keresztül, de nem marad sokáig egyedül: ahogy közeledik úticéljához, egyre többen csatlakoznak hozzá E furcsa kompánia végül egy olyan konfliktusba csöppen, melyet csak véres küzdelmek árán élhetnek túl. Keresztül kell jutnod a tűzön, amely megperzsel ugyan, de meg is tisztít. (Ríviai Geralt))"


Az eddig megjelent kötetek:

I.  Az utolsó kívánság
II. A Végzet kardja
III. Tündevér
IV  A megvetés idejeRemélem aki még nem olvasta vagy már ismerkedik vele kedvet kap hozzá :) Én belevetem magam az újabb kalandokba :)
Ha nem jut eszedbe jó név vagy cím egy egy alkotásodhoz, karakterhez ezzel a névgenerátorral lehet hogy kis segítséget kapsz :)


Jó móka is egyben! :DMore Journal Entries

Házirend
Sziasztok!

Azért jött létre a csoportunk, hogy összegyűjtsük a magyar sci-fi és fantasy műfaj alkotóit, rajongóit.
Örülünk minden szép, fantasy, sci-fi, cyberpunk, steampunk, és ilyen témájú digitális, tradicionális és kézműves alkotásnak. Kérünk mindenkit, hogy figyeljen az alkotásai jó digitalizálására a feltöltés előtt.

-Naponta MAX 3 feltöltés tagonként.
-Legyetek szívesek a megfelelő kategóriába töltsétek az alkotásaitokat.
-Kérjük kerüljétek a pornográf anyagok feltöltését, ízléses erotikával kapcsolatos munkák jöhetnek, megfelelően felnőtt tartalom jelölésével.

- MANGA-ANIME RAJZOKAT, ALKOTÁSOKAT NEM SZERETNÉNK A CSOPORTBAN! Megértésed köszönjük!
Az ilyen stílusú feltöltött tartalmakat törüljük, illetve kérelmet elutasítjuk.
-Szíveskedjetek a trágár, sértő megnyilvánulásokat mellőzni.

Reméljük mindenki jól fogja itt érezni magát, kellemes időtöltést kívánunk!
Egyenlőre ennyi, idővel még bővülhetnek a szabályok. Köszönjük!

Deviants

Newest Members

Admins

Founder

alexgeparov 

Co-Founders

Zheniaa 

Comments


Add a Comment:
 
:iconimre-b:
Imre-B Featured By Owner Aug 10, 2018
Szia. Rossz helyre küldtem egy képet. Jobban mondva két helyre. A sci-fi space and landscape a jó a sci-fi machine and robots a rossz. Bocs a hibáért.
Reply
:iconschwarzdahlie:
SchwarzDahlie Featured By Owner Jan 2, 2018  Student Digital Artist
Köszönöm a meghívást, igazán megtisztelő! Thank you! Thank you! 
Reply
:iconimre-b:
Imre-B Featured By Owner Nov 20, 2017
Bocs de véletlenül kétszer is beküldtem ugyanazokat a képeket. Egyszer a sci-fi Phofotmanipulationba egyszer a sci-fi landscapes mappába. A landscapes mappa tévedés volt. Ha egyik mappába se kerülnek be a képeim az se nagy baj. 
Reply
:iconalexgeparov:
alexgeparov Featured By Owner Nov 23, 2017  Hobbyist Traditional Artist
Semmi gond! :)
Köszönjük a képeket!
Reply
:iconphoenixn91:
phoenixn91 Featured By Owner Jul 6, 2017  Hobbyist General Artist
kivancsisagbol, a manga-animes rajzok miert nem fogadottak el :c ?
Reply
:iconalexgeparov:
alexgeparov Featured By Owner Jul 20, 2017  Hobbyist Traditional Artist
Szia! :)-Nagyon sok csoport létezik itt, ahová lehet publikálni az ilyen irányú alkotásokat.
-Szerintem a DA  70%-a ebből áll.
-Sajnos kevés a színvonalas alkotás a témában (hozzáértők véleménye szerint is)
-Nem értünk a műfajhoz, és nem is szeretnénk hozzá érteni. 


Köszönjük kérdésed, elnézést kérek a késői válaszért. 

 
Reply
:iconphoenixn91:
phoenixn91 Featured By Owner Jul 20, 2017  Hobbyist General Artist
nem gond, koszonom igy utolag is a valaszt :)
Reply
:iconimre-b:
Imre-B Featured By Owner Aug 22, 2015
Köszönöm, hogy csatlakozhattam a csoporthoz. Bár leginkább fraktálokkal foglalkozom de hébe hoba készítek sci-fi témájú képet is. 
Reply
:iconalexgeparov:
alexgeparov Featured By Owner Aug 24, 2015  Hobbyist Traditional Artist
Üdv. itt!
Örülünk, hogy csatlakoztál! :)
Reply
Add a Comment: