Shop Forum More Submit  Join Login
Group Info Group Founded 10 Years ago Statistics 2,786 Members
146,253 Pageviews2,240 Watchers

Tervetuloa!

#finlandART, deviantARTin suurin ja aktiivisin Suomi-aiheinen ryhmä toivottaa sinut tervetulleeksi.

finlandART on paikka, jossa suomalaiset deviantARTin käyttäjät voivat esitellä parhaita töitään. Kuka tahansa suomesta peräisin oleva taikka muuten vain suomessa asuva, tuottamansa taiteen tyypistä huolimatta, on tervetullut liittymään ryhmään. Lue lisää liittymisestä ryhmän säännöistä.

finlandARTin tavoitteena ei ole olla pelkkä mainospaikka. Tavoitteenamme on toimia niiden suomalaisten taiteilijoiden tapaamispaikkana, jotka haluavat antaa ja vastaanottaa palautetta ja siinä samalla osallistua erilaisiin yhteisön toimiin.

Finlandartin oma chathuone

Finlandartin oma FBgroup


- - -


Welcome to #finlandART, the largest and most active Finland-themed group in deviantART.

finlandART is a place for Finnish deviants to showcase their best art. Anyone who comes from or lives in Finland, no matter what medium you work in, are welcome to join. Read more about joining the group from group's rules.

finlandART's goal is not to be just another advertising space. It is to be a functional meeting point for Finnish artists who want to give and receive feedback as well as participate in different activities within the community.

Finlandart's own chatroom

- - -

Juttele kanssamme reaaliajassa!

FinlandARTin chat ryhmä, tule poikkeamaan!

Miitti JOKA SUNNUNTAI klo 14 alkaen

Finlandartin oma chathuone

Finlandartin oma FBryhmä

Parrasvalossa JUNOWSKI

junowski.deviantart.com/
:iconjunowski:

Morjens ja kiitoksia kun suostuit tähän haastatteluun! Kerrohan näin ensiksi kuka olet, mistä tulet, missä opiskelet/työskentelet? (Tai missä olet opiskellut?)

Olen 21-vuotias Helsinkiläinen itseoppinut artistinalku, ja alaan tai taiteeseen liittymättömien päivätöitteni ohessa toimin freelancerina.

Mitä välineitä käytät töissäsi ja miksi juuri niitä? Rajoittuvatko työvälineeseen pelkästään johonkin tiettyyn materiaaliin? Mikä on lempitekniikkasi?

Työskentelen pääsääntöisesti Photoshopin ja piirtopöydän kanssa, ja etenkin valmiit työt ovat lähes poikkeuksetta digitaalisessa muodossa. Käytän kuitenkin ahkerasti lyijyä, siveltimiä, mustetta ja hiiltä luonnostellessa ja harjoitellessa. Vaikka pidänkin digitaalista työskentelyä kaikista tehokkaimpana ja sopivimpana työskentelymuotona itselleni, nautin myös traditionaalisen maalaamisen ja piirtämisen luonnollisuudesta ja välittömyydestä. Moni digitaalinen työni saakin yleensä alkunsa paperilla. Välineillä ei ole niinkään väliä käsin työskennellessä. Viimeisen maalaukseni alkuperäinen luonnoskin on hyvin tallessa avatun kirjekuoren takakannessa työpaikan mustekynällä hahmoteltuna.

Mikä saa sinut sille ”fiilikselle”? (Joillain se on musiikki, joillain se on hyvä ruoka, joillain liikunta.) Onko sinulla jotain maneereja joita suoritat ennen kuin alat työskennellä?

Parhaat fiilikset itse koen yleensä itse maalaamisen ja työskentelyn tuottamina. Aloittaessa tai ennen maalaamista tuskin koskaan koen minkäänlaista ”fiilistä” ja joskus aloittaminen onkin tästä syystä vaikeaa.
Parikymmentä minuuttia myöhemmin tilanne on kuitenkin aivan toinen. Ajattelen työskentelyäni samalla tavalla kuin ajattelen liikuntaa: Kun lihakset on kylmiä, ei huvittaisi liikkua, mutta sopivan hikoilun jälkeen euforia ihan yllättää.

Maneereita minulla on muutamia, mutta olen koittanut pitää ne mahdollisimman vähäisinä ja nopeina ettei aloittamisesta tulisi vaikeaa. Yleensä haen vain kahvin ja asettelen sen piirtopöydän viereen (ja unohdan juoda joka tapauksessa), mutta esimerkiksi livestreamatessa maneereja on kertynyt jo runsaammin aina soittolistojen järjestelystä tietokonekansioiden siivoamiseen asti.

Onko sinulle tullut vastaan olotilaa, jolloin ei yksinkertaisesti mikään tunnu onnistuvan? Jos, niin kerrohan kokemuksiasi. Kuinka selätit tyhjän paperin kammon?

Koen tällaista olotilaa säännöllisesti, ellen jopa päivittäin. Monesti tekisi mieli maalata, mutta mieleen ei tule yhtään että mitä ja miten. Toisinaan tiedän tarkalleen mitä haluan saada aikaiseksi, mutta työn jälki ei vain mitenkään vastaa ajatuksiani. Molemmissa tilanteissa olen löytänyt muutaman nopean ja tehokkaan ratkaisun: Pienet thumbnail-kuvat alkuun ovat hauskoja ja nopeita maalata ja äärimmäisen hyödyllisiä umpikujien ja ongelmien välttämiseksi suuremmassa työssä. Näiden useiden pikkukuvien tekeminen tyhjälle paperille on helpompaa kuin yhden kokonaisen työn aloittaminen, samalla kun ideat ja inspiraatio herää nopeasti.

Toinen hyvä keino selättää tyhjä paperi on aloittaa studyn kanssa. Lyhytkin tutkielma, jota ei tarvitse saada valmiiksi eikä viimeistellä, voi auttaa rentoutumaan ja parantamaan sekä itse olotilaa että maalausjälkeä. Kannattaa kuitenkin muistaa että tutkielmat pitää kääntää mahdollisimman pian omiin töihin ja itsenäisiin tuotoksiin, muuten suurinosa opitusta valuu helposti hukkaan.

Jos mielessäni on jo aihe josta tahtoisin tehdä työn, mutta jälki ei miellytä, opiskelen hetken toista vastaavanlaista työtä, tutkin toisia artisteja ja heidän metodejaan tai tutkin kuvia aiheeseen, värimaailmaan tai hahmoon liittyen. Referenssien käyttöä ei myöskään kannata vältellä tai unohtaa.

Entä onko sinulla esikuvia (tai oletko kokenut merkittäviä tapahtumia elämässäsi), jotka olisivat jotenkin suuresti vaikuttaneet siihen millaista taidetta tuotat tällä hetkellä?

Taiteeseen jota tuotan on luultavasti eniten vaikuttanut pelit, joita olen kautta ikäni pelaillut. Alun perin piirtäminenkin alkoi fan-arttina ja kiinnostus digitaaliseen taiteeseen on aina ollut suuri. Olen myös aina rakastanut kirjoittamista ja olen tahtonut kertovan kirjallisuuden ohessa kuvittaa tarinoitani, hahmojani ja maailmoja, joista kirjoitan.

Vaikka esikuvia ja idoleita löytyykin useampia, huomaan usein että kaikista merkittävimmät ja inspiroivimmat esikuvat löytyvät läheltä. Pidän sellaisia artisteja kaikista mielenkiintoisimpina, joiden taitotaso on lähellä omaani ja jotka ovat ”urallaan” jossain hyvin samanlaisessa tilanteessa kuin minä. Heidän onnistumisiaan ja kehittymistään on miellyttävintä seurata ja heidän kanssa kommunikoiminen ja jakaminen kaikista palkitsevinta.

Työskenteletkö tällä hetkellä minkään projektin parissa? Entä millaisten projektien kanssa olet ollut tekemisissä?

Kaikki projektini ovat olleet toistaiseksi henkilökohtaisia ja tällä hetkellä kuvitan projektinomaisesti hahmoja omiin kirjallisiin tuotoksiin. Harjoitteluni 3D-ohjelmien parissa on tuntunut myös melkoiselta projektilta viimeaikoina.

Mitkä olisivat neuvosi ihmisille, jotka ovat aikeissa siirtyä digitaalisen/traditionaalisen median pariin, taikka valokuvaukseen. Ohjeita tapoihin, laitteisiin tai ohjelmistoihin? Muita vinkkejä?

Aloittamisesta en osaa juurikaan puhua. Uskon että kaiken voi oppia, mutta taiteeseen pitää olla jonkinlainen itsenäinen into ja motiivi alusta alkaen. Jos intoa on, aloittaminen on itsestäänselvyys. Oikeat tavat ja tekniikat löytyvät sitten vain harjoittelemalla, ja harjoittelua varten esimerkiksi internet on täynnä hyviä ohjeita ja neuvoja.

Siirtyminen medioiden välillä esimerkiksi traditionaalisesta digitaaliseen voi olla aluksi haastavaa, ja kannattaakin muistaa, että mitä tahansa uutta tapaa, ohjelmistoa tai työvälineiden käyttöä opiskellessa täytyy olla kärsivällinen. Itseäni turhautti digitaalisen maalaamisen aloittamisessa etenkin se, ettei piirtopöytä tuntunut kovin hyvältä, käsi kipeytyi ja jälki ei vastannut lainkaan odotuksia. Tiesin kuitenkin että jossain vaiheessa työvälineet alkavat tuntumaan omilta ja nyt kaduttaisi suuresti jos olisin luovuttanut.

Parhaaksi vinkiksi olen itse todennut tämän: Harjoittelusta ja sen tuottamista negatiivisistakin tuntemuksista on opittava nauttimaan, sillä harjoittelu ei koskaan lopu.

Kiitoksia suuresti haastattelusta! Onko vielä jotain, jonka haluaisit kanssamme jakaa?

Puhun paljon ja mielelläni harjoittelusta ja tutkielmista, joten tässä vielä erinomainen ja inspiroiva video aiheeseen liittyen niille, jotka sitä eivät ole nähneet (ja muistutuksena kaikille, jotka ovat): www.youtube.com/watch?v=8kfK46…

Kiitos haastattelusta! Jos lisäkysymyksiä tai keskustelunaiheita heräsi, vastailen mielelläni kaikissa medioissa.

Gallery Folders

Featured
Our Beautiful Town by Si-Efil
Winter has come by Henkkab
Sailing through the sea of stars by Andezigi
Moon Pylons by jhtART
Perinteinen taide
Old Gods by ShadeofShinon
Commission: Follow Me, Follow Me by ShadeofShinon
Maria Renard (Judgment design) by AleksiRemesArt
Peacock by Sarosna85
Digitaalinen taide 2
Far Away by SaintKyrie
Make way for the warrior Queen by SaintKyrie
Warriors: Lionheart by Suomen-Ukonilma
In the garden by Jadekettu
Digitaalinen taide
Garrus Vakarian by Varjopihlaja
Centaur Charge by Galder
i'm falling stars by mmimousa
Jewelry - The Knightly rose brooch by Galder
Sekatekniikka
!!Sasageyo!! by tardelia
KillTheTitan by tardelia
Long gone but not really by tuqi
Ritual by tuqi
Sarjakuvat
GIS: 'Unelmabotski' by TeaGigs
GIS: 'Paluu Punamustiin' by TeaGigs
GIS: Mare Deimos (finn) by TeaGigs
GIS: S.O.Somnium (eng) by TeaGigs
Valokuvamanipulaatiot
Merfae - Competition by faeryy
Touch the water. by Doragon-Ya
Femshep Photobash by SormiPoro
Mikumo Guynemer by Makingscalemodels
Kasityot
Fawn Dane by AnnMariesCreations
Spotty Dotty Bull by AnnMariesCreations
Watcher Dragon eye cameos by RadiumIridium
Ginga wooden charm by Tipsutora
Valokuvaus
Perched by Cheryona
INK by sambRRR
Burning sky II by mabuli
Back at the summer house by midvinterdraken
Kirjallisuus
Videot
Yllapidon teoksia
-NTB- He's Had Enough by Si-Efil
Commission info - tilaustyot
Commissions Info by TheHoodBox

Affiliates

:iconworldthroughyoureyes::iconvikings-and-more::iconmoominvalley::iconkareliaart::icondevmeet-finland::iconfinnishcomics::iconkirjoittajat::iconmusicfromfinland::iconphoto-europe::iconune-comic::iconfinland-club::iconyksi-kaksi-kolme::iconfinnish-foto::iconinternationalfaq:

Säännöt - Rules

HUOMIO! Lue tämä huolella ennen työn lähettämistä ryhmään.:bulletblue: Ryhmään liittyminen
Ryhmään voi liittyä suomalainen tai Suomessa asuva henkilö. Galleriassa on oltava vähintään 2 työtä, jotka ovat ryhmän sääntöjen mukaisia ja siten myös laatukriteerit täyttäviä. Lisäksi deviantArtin jäsenyyden tulee olla kestänyt vähintään kaksi viikkoa. Jokainen jäsenpyyntö käsitellään ja arvioidaan ryhmän ylläpidon toimesta.

:bulletblue: Lähettäessäsi meille työsi, etsi sille sopiva kansio galleriastamme (huomioi myös alikansiot) ja klikkaa "Contribute to this folder". Väärään kansioon lähetetyt työt hylätään automaattisesti.

:bulletblue: Hyväksymme jokaiselta vain tekijän oman galleriansa parhaimmistoon kuuluvat työt. Hyväksymisprosessissa vertailemme lähettämääsi työtä sinun galleriasi muihin töihin. Näin varmistamme sen, että ryhmän galleriassa esitellään jokaisen tekijän parhaimmat työt ja että ryhmän taso pysyy korkealla!

:bulletblue: Emme vastaanota seuraavia:
- Kertaalleen lähetetyt työt - mikäli työsi on jo kerran hylätty, sitä ei tulla hyväksymään myöhemminkään.
- Memet
- Character referencet
- Mainokset, flyerit yms.(poikkeus tilaustyölistat)
- ID-kategorian työt
- Luonnokset (myös ns. doodlet, quickiet jne)
- Line artit (tapauskohtaisesti)
- Hyvän maun vastaiset tai loukkaavat työt
- Poliittinen, aatteellinen tai syrjivä materiaali
- Tekstiä sisältävät piirustukset ja valokuvat (ei koske sarjakuvia, kansikuvia, kalligrafiatöitä yms. Voidaan hyväksyä
erittäin tapauskohtaisesti.)
- Häiritsevästi vesileimatut työt (ylläpito hyväksyy tapauskohtaisesti)
- Keskeneräiset, WIP eli work in process -työt
- Speedpaintit (tapauskohtaisesti)
- Yli 18-vuotiaille suunnattu materiaalia, jota ei ole merkattu mature contentin alle
- Yli 5 sivun tekstejä

:bulletblue: Sekatekniikkakansio
Sekatekniikka-kansioon menevät kaikki työt, joihin on käytetty kahta tai useampaa tekniikkaa.

:bulletblue: Ryhmän galleriaan voi lähettää korkeintaan kaksi työtä viikossa. Myös hylätyt lasketaan.

:bulletblue: Jos lisäämäsi työ on mielestämme oikein tasokas, saatamme siirtää sen Featured-kansioon. Itse ehdotetut omat työt Featured-kansioon ja suosikkeihin hylätään.

:bulletblue: Jos työsi hylätään ja haluat selvennyksen miksi, laita kysymys työn hyväksymisprosessiin. Vaihtoehtoisesti kysymyksen voi lähettää ryhmälle notena. johon tulee liittää linkki arvioidusta työstä. Emme vastaa etusivuille tulleisiin kysymyksiin työn hylkäämisestä.

*~*~*~*~*

English

:bulletblue: Joining group
You can join the group if you're Finnish or living in Finland. Your gallery must contain at least 2 art works that meet the group's rules and thus quality standards. It is also required that your membership in deviantART has lasted at least two weeks. Every membership request is handled and evaluated by group's admins.

:bulletblue: When submitting your work to our group please select the proper folder for it, then click “Contribute to this folder”. Please keep in mind that we do have subfolders! If you contribute to the wrong folder your submission will be automatically rejected.

:bulletblue: We will only accept each artist’s best work! In the submission process we will review the artist’s own gallery and then decide whether or not to accept the submission. This way we can not only make sure our gallery will showcase our members best work but also maintain the high quality of our groups gallery.

:bulletblue: We will not accept the following:
- Pieces which have already been sent once for
submission. If your work has been declined once,
we will not accept it in the future either.
- Memes
- Character references
- Ads, flyers, etc. (commissions exception)
- Anything that will fall under ID-category
- Sketches (including doodles, quickies etc.)
- Line art (handled on case-by-case basis)
- Offensive work or anything that is contrary to
good taste
- Political, ideological or discriminating material
- Drawings or photographs which include text
(does not include comics, covers, calligraphy etc.
Can also be handled on case-by-case basis.)
- Disturbingly watermarked work (handled on case-by-case basis)
- Unfinished work (no WIP’s)
- Speedpaints (handled on case-by-case basis)
- PG 18 material without tagging it as “mature
content”
-Texts over 5 pages long

:bulletblue: Mixed media - Sekatekniikka

Works that belong to the Sekatekniikka (mixed media) folder are the ones which include two or more techniques.

:bulletblue: You can post only two pieces per week. This includes both accepted and denied submissions.

:bulletblue: If we find your submission really good, we might move it to the “Featured” folder. Submissions made by the artist him or herself to the “Featured” or “Favorites” folders will be declined automatically.

:bulletblue: If your submission is declined and you want to know the reason, please ask for the details in se submission process. You can also send a note to the group. When sending a note, please attach the link to your work. We will not answer questions about the submission process on the group’s front page.
:iconfinlandart: Ylläpito toivottaa kaikille jäsenilleen oikein hyvää itsenäisyyspäivää! :iconfinlandart:

Kotimaa

   Kaukana siintävät horisontit,
   hiljaa aaltoilevat pellot.
   Jäisen talven tuikkivat silmät,
   toisiaan seuraavat erämaat.

   Opimme tuntemaan äänesi,
   liikkumaan laineillasi.
   Kylpemään rannoillasi,
   huokailemaan metsissäsi.
   Koskettamaan kallioitasi.
   Sytyttämään tulesi.

   Saimme järvissäsi ikikasteen,
   hiljaisuudessasi avaimen onneen.

   Ja kutsumme sinua synnyinmaaksi.
   Sillä se on sinun todellinen nimesi.

- Suomi 100-kokoelma -

Jos teillä on kuvia aiheeseen liittyen, laittakaa tulemaan, lisätään tähän blogiin sitten. :) Jos on mietteitä joita haluatte jakaa, nyt on hyvä hetki.

Finnish 100th anniversary - Transformice Style by Jatatorr Congrats Finland by TeaGigs Finland 100! GIF by Tatara94 Finland 100 by nya-nannu Suomi Finland 100 story
:squee: HAPPY 100TH INDEPENDENCE DAY OF FINLAND!!!   :squee:
So, this is my story for Finland's 100th Independece Day. :aww: It's not fully but almost thoroughly considering Finland's Independece Day Ball. It's a Legend of Zelda fanfiction but, luckily, Hyrule's colors go quite well with Finland's colors. :la:
Blue for the sky, white / silver for snow and clouds, red for the crest's background and gold for crest's lion. =D
Enjoy!
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
    Dark stared at the letter in his hands. He had never thought to get something like this. Sure, he knew his work was important and all but… This?
    He sat down to the chair next to the kitchen’s table. Deep inside he knew what he needed to do but he didn’t really want to. The ruby eyed male sighed heavily and raised


:thumb699712937: Happy 100th year of Independence, Finland! by Thalionkalwen
More Journal Entries

Recent Journal Entries

Comments


Add a Comment:
 
:iconjonezart:
JonezArt Featured By Owner Mar 23, 2019  Hobbyist General Artist
Helou kaikille! Kiitokset ryhmään pääsystä! :) (Smile) 
Reply
:iconsuvi-iloa:
Suvi-Iloa Featured By Owner Dec 6, 2018  Hobbyist General Artist
Hyvää Itsenäisyyspäivää :flagoffinland: 
Reply
:iconlime5:
lime5 Featured By Owner Nov 8, 2018  Hobbyist
Tosiaan, kiitos ryhmään pääsystä! :) 10 vuotta ollu tääl deviantartissa ja nyt vasta havahdun siihen että niin tosiaan, voishan täällä olla tällaisia ryhmiäkin. :D
Reply
:iconvumpalouska:
Vumpalouska Featured By Owner Jun 19, 2018
Fuu fuu, miksei gondolaa hyväksytty ;___;
Reply
(1 Reply) (2 Replies)
Add a Comment: