dotpascal on DeviantArthttps://www.deviantart.com/dotpascal/art/World-of-Esras-Els-611791494dotpascal

Deviation Actions

dotpascal's avatar

World of Esras - Els

By
Published:
1.5K Views

Description

English description below

---

Sziasztok!

:iconworld-of-esras: Esras Világa egy magyar OCT csoport: készíteni kell egy játékost, majd összesorsolnak másokkal, akikkel történetet kell írni, és ahhoz rajzolni. Ez itt Els, az én karakterem, vele szeretnék jelentkezni Esrasba. :D

Tavaly jelentkezés után néztem utána a klubnak, és mostanáig volt időm gondolkozni. Nem sikerült rosszul, de igazából nem érzékelhető, hogy mennyire nehéz a köpenye, és a kard markolata is kicsit rövid lett, meg olyan, mintha koszos lenne a feje. D: Persze hetek óta vacakolok vele, és már rég kész lehetett volna, de pár hét múlva államvizsgázok, és igazából azzal töltöm az időt, persze én nem akarok lemaradni semmiről. T^T Nyah, de itt a leírás végre, lehet torpedózni. :D

---

Név: Els
Hazája: Fagy országa
Faj: Ember
Nem:
Kor: 27
Magasság: 177 cm
Kaszt: Harcos

Baby Blue Bullet Fegyverek:
Van egy hosszúkardja, ezzel szokott edzeni. Kell is, elég sokat, hogy ne legyen kocsonyás a mozgása. Időszakonként viszont sokat utazik, ezért szüksége volt egy kisebb fegyverre. Mivel a hosszú markolathoz van szokva, kapott egy rövidebb pengéjű, nagyjából ugyanolyan hosszú markolattal rendelkező kardot, hasonló kivitelben mint a másik. Szereti mindkettőt. A késsel csak salátát nyúz.

Baby Blue Bullet Előnyök, tudnivalók:
Ember. Bár sokat ráncolja a homlokát, mégis jóindulatú északi paraszt benyomását kelti, rendszerint nem fogadják gyanakvással.
Általában helyesen határozza meg, ki milyen személyiség, úgyhogy gyorsan barátkozik.
Térképpel jól tájékozódik, nagyjából jól itéli meg a távolságokat és a szemmértéke is úgy-ahogy helyén van. Utazáskor és helyzetfelméréskor jól jön.
Lassan dönt, de ha valamiben biztos, akkor áldozatkész az eredmény érdekében.
Jól szervez, változásokhoz hirtelen tud alkalmazkodni, vagy kitalál valamit, ha kell.
A józan paraszti eszét használja.

Baby Blue Bullet Negatívumok, ezt sem árt tudni:
A béke érdekében megalkuvó.
Észosztó.
Ami nem érdekli, azt hirtelen elfelejti. A szabályokat hamar megjegyzi, de feszegeti.
Első benyomásra határozza meg az erőviszonyokat, ami nagyban befolyásolja a viselkedését és a sikereit.
Mindent magára vesz, kedélyfüggő az önbizalma. Amikor a Winderennel dolguk van és hordában mennek valahová, azt imádja és fürdik a dicsfényben. xD
Mikor csalódott, teljesen elhagyja az ereje és minden a nehezére esik.
Mélyen vallásos családban nőtt föl, de ő maga még nem állapodott meg teljesen. Részben emiatt néha bizonytalan és sokáig húzza az időt mielőtt dönt valamiről.
Vaaagy gondolkodás nélkül fejest ugrik a hülyeségbe, és megdöbben saját magán.
Érzelmileg túlságosan kötődik az orkjaihoz, és a veszteség gondolatával még csak barátkozik, ezért nem szívesen menne még háborúba.
Mágiával szemben tehetetlen. Juhú.

Baby Blue Bullet Képességek:
Semmi természetfölötti. Kardokkal elboldogul, lovon biztosan ül.
Masszív és erős, hazacipel egy orkot.. ha muszáj. Mást se csinál mint edz, úgyhogy talán ez a legkiemelkedőbb képessége.

Baby Blue Bullet Jelleme:
Felületesen nyitott, morcosan-mosolygós, barátságos.
Offenzív, ugyanakkor zárkózott.
Erőben és az elképzeléseiben bízik.

Baby Blue Bullet Története:
Szülei nem voltak már fiatalok, amikor elhagyták Köd országát zavargások miatt. Gaia nyüzsgését elkerülve Északra tartottak, és egy hólepte városban telepedtek le a Sárkány Hegység nyugati lábánál. Köd országában édesapja az északra fekvő város templomában segédkezett. Édesanyja szőnyegeket készített, amiből jól éltek. Úgy gondolták, hogy északon csöndesen és nyugalmasan élhetnek, de valójában életük sűreje csak ezután kezdődött. A város a Castelből Nilfheimbe vezető útvonalon helyezkedik el, így élénk a kereskedelem. Édesapját, mivel mindenhez értett, hamar megkedvelték a környékbeliek, édesanyja pedig híressé vált munkáival. Els már itt született. Szüleitől -mint felvilágosult Ködbéli polgároktól- minden fontosat megtanult. Fiatalkorát édesapja mellett töltötte, a behavazott utakon segítve a nehézkesen közlekedő kereskedőket: azok busásan megjutalmazták őket, úgyhogy a szőnyegkereskedelemből befolyó pénzzel együtt az egyik legtehetősebb család lettek. Részben ennek volt köszönhető, hogy elkezdtek egyedül maradt gyerekeket befogadni, és állandó lett a sürgés-forgás körülöttük. A szegényebbek nem egyszer hagytak a küszöbön sírdogáló babákat, úgyhogy Gaia kecsketej exportjának a háromnegyede hozzájuk kerül. :D Vettek egy nagyobb házat, ahol a kandallók fáradhatatlanul melegítik a szobákat, és a fás- és éléskamra közel akkora mint a lakótér. Legalább hűtő az van. Éljen Észak.

Szülei javaslatára Els egy hónapra elszegődött egy közeli kovácsműhelybe. Hamar kiderült, hogy a kovácsoláshoz elég barbár, úgyhogy a hónapot ott töltötte, de nem tanulta ki a szakmát. Összebarátkozott a szúrós tekintetű, de kedves kováccsal, aki amit csak tudott elmondott neki, hogy tudja mire érdemes figyelni, mit lehet és mit nem. Ott történt meg vele viszont a csoda, amikor Éli, a félork belépett a műhely ajtaján. sta.sh/0hky63uo4vk Asztalosmunkákkal foglalkozott, és a kovács állandó vendége volt. Rendszerint szerette megvárni, míg a mester elkészít, vagy megjavít neki valamit, úgyhogy volt ideje Els mellett üldögélni. Mikor több idejük volt felkaptak egy-egy kétélűt, és párbajoztak egymással. A kovács egyből kijelentette, annak ellenére, hogy Els kezdő, határozottan jobban illik hozzá a kard, mint a kalapács. Mielőtt haza indult, Éli és a kovács ajándékba készített neki egy hosszúkardot.

Ezután Élivel elválaszthatatlanok lettek, és Els egyre többet járt vele nyersanyagért. Mivel Els ember, könnyebben köt üzletet mint a félork, úgyhogy összenőttek és bejárták az országok forgalmasabb részeit. Az együtt töltött öt-hat év alatt rengeteg lénnyel találkoztak. Az első ork páros, akik melléjük szegődtek Nuppa és Nuyuppa voltak: két orktata, akik őrült ötleteikről híresek. Nem tudni, hogy Els anyai ágon örökölte, vagy mi, de egyre többen csatlakoztak hozzájuk. Szerencsétlenül járt, a klánokból és törzsekből ilyen-olyan okból kiszorult orkok, akik hajlandóak voltak egy új közösségbe beleszokni. Jöttek mentek a tagok, de mostanra egy viszonylag összeszokott közösség lettek. Nincs sok a rovásukon, hacsak az nem, hogy gyakorlatilag kisajátítottak egy forróvizes fürdőhelyet az egyik hatalmas erdő mentén. Folyton ott kuruttyolnak a vízben, úgyhogy legalább tiszták. Nagyjából. Mellette, hatalmas sátrakban laknak, és naplemente után éledeznek, állandó fáklyafényben gyakorlatozva. A hóviharok miatt gyakorlatilag folyamatosan a sátrakon belülre kényszerülnek, kint csak enyhébb időben tudnak harcolni egymással (mi számít enyhébbnek a -40°-hoz képest), de ezen a területen is folyamatosan fejlődnek. Javarészt sátorkészítésből és az ügyesebbek munkáinak az értékesítéséből élnek. Sokat ünnepelnek, általában jó a hangulat a táborban. Nem mindenki lakik velük, úgyhogy nem lehet tudni pontosan, mennyien is tartoznak a csapathoz. Messziről kürtjelekkel kommunikálnak egymással, ennek a rendszere is többé-kevésbé kialakult már. A környéken Winderen néven kezdték el emlegetni őket. Els abban bízik, otthona hasznát veszi majd a csapatnak, és megbecsülésben lehet részük a hányattatásaik után.

Baby Blue Bullet Ruházata:
Súlyos köpenyt és vastag ruhákat hord. Hogy jobban tudjon mozogni, a hajlatoknál rongyokkal köti meg őket, és kerüli a fölösleges csomagokat.  A nagy hidegek miatt a városban az sem ritka, hogy az emberek bizarr bőrmaszkokat viseljenek, de azokat a legtöbben utálják. Mikor íjászattal próbálkozott rájött, hogy a sűrű szövésű szőnyegek kiváló vesszőfogóként funkcionálnak, úgyhogy megkérte édesanyját, hogy készítsen neki egy vastag mellényt ilyen technikával. Kényelmesebben találja, mint mást, általában viseli. Bal oldalán kürtjét tartja, jobb oldalon pedig a kardot.
Általában, ha elhagyják Fagy országát, akkor szégyentelenül alulöltözöttek, de majd erről a cuccáról külön képet szeretnék csinálni. Éliről is majd később töltöm föl a karakterlapot.

Baby Blue Bullet Egyéb:
Els könyörtelen zödségpusztító hírében áll. Azon kívül állandóan mákot zabál, mivel szentül hiszi, hogy az a férfiasság esszenciája. Az is előfordul, hogy férfinak nézik, de a hangja nőies. (Els, a sármos lyány. xD)
Habár nem szegények, mégis néha nehézségeket jelent az élelemszerzés a Winderen számára. A vadállományt nem pusztíthatják korlátok nélkül, és nem mindig jutnak hozzá nagymennyiségű szállítmányokhoz. Búza szűkében általában nincsenek, Els pedig remekül süt kenyeret, de a krumplinak és más zöldségeknek néha csak könnyes szemekkel integetnek. Ezért is járnak mindenfelé, hátha szert tehetnének egy barátra, aki biztosítaná nekik az állandó ellátást.
Ebből kifolyólag elkezdtek gyűjtögetni, hogy majd egy távlati célt megvalósíthassanak. Els a tournamentre Éli bíztatására jelentkezett, részben azért, hogy a félretett pénzüket gyarapítsák, illetve abban reménykedik, hogy talál valakit, aki majd ebben az ügyben a segítségére lehet Gaiában.

---

:iconazzedar-san: Azzedar-san, a klub alapítója és egyben első számú embere. A layoutot is ő készítette, csekkoljátok a cuccait, jófélék. :D

Bocsika, ha valamit összekavartam, meg a sok a szóismétlés meg a minden. Annyira akartam sűríteni amennyire csak lehet. Köszi mindenkinek, aki elolvassa. :aww:

---

English version, just to inform you what this is all about
Beware, Odd English, Woooooooooosh..... haha! :woo-hoo:

---

:iconworld-of-esras: The World of Esras is a hungarian OCT group, which I intend to join with this OC. It's owner is :iconazzedar-san: who is the number one person, and soul of the group. Layout also made by her. Please check out her stuff, she's awesome.

Name: Els
Homeland: Country of North
Race: Human
Gender: Female
Age: 27
Height: 177 cm
Caste: Warrior

Baby Blue Bullet Weapons:
Longsword, which she trains with at North only. If she doesn't practice enough her movements become wobbly. Since she travels pretty much she needed a more convenient weapon, so she has a shorter, single edged sword with the same lenght grip the longsword has. She uses the knife to stab cabbages only.

Baby Blue Bullet Advantages:
She's a human. Frowns much, yet she makes an impression of a kind north peasant, so people don't take her with a grain of salt.
Her first expressions about people are usually right, she can adapt quickly and make friends easily.
Her navigating skills are quite fair, even more with a map. Have an eye for proportion, measures distances properly.
Settles slowly, but works with full effort on execution.
Flexible and ingenious as an organizer.
Uses common sense.

Baby Blue Bullet Disadvantages:
If it's about peace, she's an opportunist.
Know-it-all and sort-out kind of person.
Forgets quickly if uninterested.
Estimates power relations on first sight, what affects her behaviour and success in combat.
In general her self-confidence depends on her mood. Loves to journey around with Winderen, that makes her grow wings.
Gets exhausted if she's disappointed with herself or others.
Grew up in a deeply religious family, but didn't settled down yet. So she make decisions slowly and she's kind of doubtful.
Or she hastily jumps into everything and facepalm later.
Doesn't have anything against magic. Whee.

Baby Blue Bullet Skills:
Nothing special. Uses swords and horses securely.
Tight and muscular, deals with an ork if its necessary. Does nothing but training, so this is one of her best skills.

Baby Blue Bullet Personality:
Open minded and matey, yet offensive and in a wider sense reserved.
Trusts in power and ideas.

Baby Blue Bullet Backstory:
Her parents left the Country of Mist(?) to live a quiet life in the freezing, North Country. Els borned there as a late child. After all, they got popular and become an essencial, wealthy family of the city they settled down. It so happened they started to receive orphaned kids and their home filled up with much ado. She lived her life next to his father help out stucked and lost tradesmen in the world of snow.
She met Éli, the half orc (sta.sh/0hky63uo4vk) five or six years before, when she tried to learn farrierry. He become her one and only and they spend most of their time together. Many other, unlucky orcs joined them, their horde is called as Winderen. They train a lot, live in huge tents and enlargement their supply.

Baby Blue Bullet Appearance:
Wears a heavy cloak and thick clothes. Hates carrying around packages. Whan she tried archery she noticed that carpets are almost "arrow-resistant", so she asked her mother to loom her a thick vest. Wears light clothes abroad, even in the depth of winter.

Baby Blue Bullet Miscellaneous:
A cruel vegetable butcher. Otherwise she eats poppy seed containing food all the day, since she's quite sure it's the essence of manpower. Sometimes she's take for a man, but her voice is velvetly feminine. (Els, the handsome gal. xD)

Got bored with translating, sorry. More comes later I suppose, but I think this is more than enough.
Sorry if I messed up something. This text is getting out of my hands really. D:
Image size
2335x1681px 1000.02 KB
© 2016 - 2024 dotpascal
Comments38
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
joshdancato's avatar
SelfOC /Önmagad karaktere vagy. Ha másról nem is, a szomorú arcról felismerhető vagy.