Shop Forum More Submit  Join Login
×

La numai 78 Km distanta fata de orasul Cluj-Napoca, descoperi cea mai impresionanta cascada din Muntii Apuseni, Cascada Valul Miresei.

apusenitv.ro/2014/06/cascada-v…
Cascada Valul Miresei
Home / Meteo Baisoara

Meteo Baisoara

Starea vremii in statiunea de ski Baisoara

apusenitv.ro/meteo-baisoara/

Meteo in Arieseni

Vezi starea vremii in statiunea de ski Arieseni

apusenitv.ro/meteo-arieseni/
 • Domeniul Schiabil Şureanu

 • Pârtii: 9 (A_1, A_2, A_3, C_1, C_2, C_3, C_4, S_1, S_2)

 • Lungime: 10 km

 • Altitudine maximă: 2.010 m

 • Tunuri de zăpadă:nu

 • Webcam:nu

 • Nocturnă:nu

 • Semnal mobil:Cosmote

  Evaluare generală: la Șureanu, sezonul continuă în ciuda stratului subțire de zăpadă de pe pârtii. Se schiază în continuare, poate mai mult decât pe oricare alte pârtii din țară, însă drumul tot mai accidentat și stratul de zăpadă tot mai subțire fac ca sporturile de iarnă să fie practicate cu mare dificultate la Șureanu. Urmează ninsori, însă abia de săptămâna viitoare. Pentru detalii precise despre starea pârtiilor, contactați personalul Domeniului Schiabil Șureanu (tel. 0258 738 121 sau 0258 738 102).

  Acces: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h.

  Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa: este asfaltat aproape în totalitate (excepție făcând o serie de porțiuni între lacul Tău și lacul Oașa) și este practicabil oricărui tip de autovehicul.

  Domeniul schiabil Sureanu
  apusenitv.ro/2014/01/starea-ac…
  10 Km de partii de schi

  Starea drumului între lacul Oașa și Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): în continuare drumul este foarte accidentat, în special între Luncile Prigoanei și Poarta Raiului, unde s-au format gropi și șanțuri greu de traversat de către mașinile cu gardă joasă. Sunt absolut necesare lanțurile pentru roți pentru această porțiune.

  Pârtii și strat de zăpadă: din cele 9 pârtii, în acest weekend vor fi funcționale 6 (parțial A_1, integral A_2, integral A_3, integral C_1, parțial C_2, integral C_3). Celelalte 3 pârtii (C_4, S_1, S_2) sunt impracticabile. În general, pârtiile sunt satisfăcătoare și au zăpadă pe aproape toată suprafața lor, însă prezintă și gheață, iarbă și pietre. Stratul de zăpadă bătătorită măsoară, acum, aproximativ 10-15 cm grosime. Zona de off-piste este în continuare inaccesibilă datorită stratului insuficient de zăpadă powder.

  Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo (www.yr.no, www.freemeteo.com), la Șureanu va fi cer înnorat în weekend, cu temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă (între -4 și 3 grade Celsius). Vântul va sufla cu putere la altitudini de peste 1.800 m. Abia de săptămâna viitoare (începând cu ziua de miercuri) va ninge la Șureanu. Vizibilitatea pe pârtii va fi limitată de norii care acoperă muntele.

  Instalații de cablu: teleschiul „Curmătura” și telescaunul „Aușel” vor funcționa în regim normal, între orele 09.30 – 16.30. Teleschiul „Șureanu” este oprit.

  Servicii turistice: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; monitor de schi în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; monitor de schi & snowboard la baza pârtiilor; centru de închirieri schi & snowboard în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiilor; trei après-ski­-uri pe Domeniul Schiabil Șureanu; unități de cazare la Oașa, în Luncile Prigoanei și în Poarta Raiului.

  Sfaturile Serviciului Turism:

  - evitați să coborâți de la pârtii în jurul dimineții (când majoritatea mașinilor urcă la pârtii) și să urcați spre pârtii în jurul amiezii / după-mesei (când majoritatea mașinilor coboară de la pârtii) pentru că drumul este îngust și se pot crea blocaje.

  - în cazul blocajelor pe drum îngust (între lacul Oașa și pârtii), nu virați foarte mult dreapta, întrucât puteți aluneca cu roțile mașinii în șanțul drumului.

  - înarmați-vă cu răbdare pentru starea drumului și cu multă îngăduință pentru starea pârtiilor.

  - nu coborâți cu viteză excesivă pe pârtii.

  - țineți cont de sfatul Serviciului Salvamont și al monitorilor de schi de pe pârtii.

  Partii Domeniul de schi Sureanu

      Nume partie Lungime Alt. Maxima Dif. Nivel Dificultate Zapada
  Artificiala
  Nocturna   A_1 1650 m 2010 m - m Medie Nu Nu   A_2 1430 m 2010 m - m Grea Nu Nu   A_3 1840 m 2010 m - m Medie Nu Nu   C_1 1100 m 1808 m - m Usoara Nu Nu   C_2 650 m 1808 m - m Medie Nu Nu   C_3 650 m 1808 m - m Medie Nu Nu   C_4 830 m 1808 m - m Medie Nu Nu   S_1 600 m 1922 m - m Usoara Nu Nu   S_2 1150 m 1922 m - m Medie Nu Nu    
 • Arieşeni (Vârtop și Nucet)

 • Pârtii: 3 (Vârtop 1, Vârtop 2 în județul Alba, Piatra Grăitoare în județul Bihor)

 • Lungime: 3 km

 • Altitudine maximă: 1.400 m

 • Tunuri de zăpadă:nu

 • Webcam:  click AICI

 • Nocturnă:da

 • Semnal mobil:toate rețelele

Evaluare generală: la Arieșeni, deocamdată, stratul de zăpadă este mult prea redus ca să se mai poată schia în condiții bune. Doar pârtia Vârtop 2 este practicabilă. Urmează lapoviță și ninsoare Duminică și în cursul săptămânii viitoare.

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii și strat de zăpadă: stratul de zăpadă bătătorită este de maxim 10 cm, fiind foarte greu practicabil pentru schi și snowboard. Din cele două pârtii (Vârtop 1, Vârtop 2 situate în Arieșeni, județul Alba), doar pârtia scurtă Vârtop 2 este funcțională. Pârtia Piatra Grăitoare (situată în județul Bihor) este, de asemenea, impracticabilă. La fel, zona de off-piste continuă să fie inaccesibilă datorită stratului insuficient de zăpadă powder.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo (www.freemeteo.com), la Arieșeni va fi cer înnorat în weekend. Duminică dimineața va fi lapoviță și ninsoare, urmând ca abia de săptămâna viitoare să ningă (începând cu ziua de miercuri). Temperaturile se vor încadra între -3 și 3 grade Celsius. Vizibilitatea pe pârtie este maximă, nefiind afectată de condițiile meteo.

Instalații de cablu: doar teleschiul care deservește pârtia Vârtop 2 este deschis, de marți până Duminică, între orele 09.00 – 17.00.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Sfaturile Serviciului Turism:

- evitați vitezele mari, având în vedere că zăpada este insuficientă.

- țineți cont de sfatul Serviciului Salvamont și al monitorilor de schi de pe pârtii.

apusenitv.ro/2014/01/starea-ac…

Descrierea partiilor omologate din judetul Alba si tarifele aferente

 

Statiunea Arieseni dispune de 2 partii si anume:

VEZI IMAGINI LIVE de pe PARTIE

1. Partia Vartop 1 – medie, 1000 m,

2. Partia Vartop 2 – usoara, 430 m, ambele partii sunt deservite de cate o instalatie de teleschi si nocturna.

Tarife teleschi sezon 2013-2014 Vartop 1: adulti: 5 lei, copii: 3 lei (copii pana la 14 ani ), fara abonament

Tarife teleschi sezon 2013-2014 Vartop 2: 3 lei pentru adulti

Program partiile Vartop 1 si Vartop 2: Marti – Dumnica: 09:00-17:00

Mai multe...
apusenitv.ro/2013/12/arieseni-…
Vezi imagini LIVE de pe partia de schi din Arieseni - Vartop
apusenitv.ro/2013/05/camera-we…

Un obicei care încǎ se pǎstreazǎ (pe alocurea) în satul românesc este cel al şezǎtorilor din Postul Crǎciunului, care se ţin pânǎ în seara de Ajun, târziu, când dau sǎ se apropie de case primele cete de colindǎtori… La o astfel de şezǎtoare am fost şi noi martori, într-o zi de decembrie, în Ţara Moţilor

De la Decebal, la Mihai Viteazul şi pânǎ-n ziua de azi…

Cetea, un sat din Apuseni, pe valea Mureşului, la câteva zeci de kilometri de Alba Iulia Marii Uniri, continuǎ sǎ fie tǎrâmul plin de tainǎ al dacilor, al urieşilor, al cǎpitanilor lui Mihai Vodǎ cel Viteaz… Parcǎ nu e alt loc pe lumea asta în care basmul şi istoria sǎ pǎşeascǎ atât de armonios alǎturi! Din depǎrtare, oamenii desluşesc, deasupra Mureşului, trupul de piatrǎ al unui uriaş adormit. Se spune cǎ ar fi însuşi Decebal. Trǎsǎturile lui se disting clar: cǎciula dacicǎ, nasul acvilin, barba, pieptul puternic… Chiar şi în somnul de piatrǎ al morţii, regele nu şi-a pierdut demnitatea. Dupǎ o legendǎ localǎ, capul lui Decebal, aşezat într-o casetǎ de aur, se aflǎ acolo, la Cetea, adus de la Roma de un dac care-l scosese din apele Tibrului… Dupǎ altǎ legendǎ, acolo, la ei, cu patru veacuri şi mai bine în urmǎ, îşi gǎsea dulce odihnǎ, în braţele unei frumoase ibovnice, fiica boierului locului… Mihai Viteazul, voievodul care visase sǎ-i uneascǎ pe români în graniţele vechii Dacii.

apusenitv.ro/2013/12/ajun-de-c…

Atracţia turistică din acest an din munţii Apuseni este staţiunea de iarnă de la Băişoara, aflată la 1.400 de metri altitudine. Situată în Muntele Mare, la 50 de kilometri de Cluj-Napoca, Băişoara îşi aşteaptă turişii cu trei pârtii de schi, cu o lungime totală de circa 3.000 de metri.

Preţul pentru o urcare turiştii folosind instalaţia de teleschi este de cinci lei, iar pentru 12 urcări tariful ajunge la 50 de lei. Administratorii pârtiei susţin că preţurile au rămas la acelaşi nivel în ultimii ani.


Urcarea pe pârtie se face cu ajutorul a două teleschiuri principale şi cu un baby-schi destinat copiilor şi începătorilor. Nivelul de dificultate este mediu: partia are o înclinaţie redusă în partea superioară, urmată de o porţiune de dificultate medie spre avansată şi apoi de o suprafaţă lină. Turiştii pot schia şi pe timp de noapte, pârtia de la Băişoara fiind dotată cu o instalaţie nocturnă pe toată lungimea ei.

apusenitv.ro/2013/12/baisoara-…
Partia Vartop din Arieseni se afla in Munti Apuseni, la limita judetelor Alba si Bihor si se afla la o altitudine de aproape 1000 m (~ 950 m). Arieseni este destinatia preferasta a turistilor care doresc sa viziteze locuri de o frumusete deosebita, intr-un cadru natural salbatic, fiind punctul de plecare catre traseele turistice din zona, pe timp de vara. In perioada iernii, Arieseni este destinatia preferata a iubitorilor sporturilorr de iarna. Incepand cu prima zapada, in ultima perioada din luna decembrie, incep sa-si faca aparitia primii turisti si localitatea de altfel linistita incepe sa se animeze pentru o perioada de cateva luni.
Accesati pagina de mai jos pentru a vizualiza imagini in DIRECT de pe partia Vartop.
apusenitv.ro/2013/05/camera-we…