t
literature

..tU.. Nu... sTii. .cuM... e.

Anotheroutsider's avatar
By Anotheroutsider   |   Watch
16 13 1K (1 Today)
Published: June 22, 2007
Poate tu chiar nu ştii cum e sa îţi fie frica. Şi de fiecare dată când vrei să zici chestia aia, te cuprinde o teamă ca un nor greu, ud, rece, şi ţi se aşează pe umăr, şi te strângi în tine, şi nu mai poţi să zici nimic.

Şi de ar fi numai atât!!! Oh, da... ştii ce ţi se mai aşează pe umăr, nu? Nu e chiar ca în filme... nu, nu e deloc ca în filme... Ar fi simplu să ţi se aşeze un drăcuşor, şi să îţi spună să taci.

Dar nuuuu... viaţa e mult mai complicată de atât. Te uiţi în ochii ei, şi simţi că lumina soarelui nu mai ajunge la tine, şi nu trebuie să ridici privirea ca să ştii că umbra care te acoperă vine de la aripile lui. Şi face rotocoale în jurul tau, precum corbii însetaţi de sânge, şi când începe să bată vântul, şi să răscolească gunoaiele de pe jos, şi să arunce praful în ochii tuturor, atunci ştii că se apropie. Şi simţi un gol în stomac, şi o arsură insuportabilă în piept, şi îl simţi cum se aşează pe umerii tăi, şi picioarele tale, brusc mai subţiri, stau să îţi cedeze... Şi încerci să îţi opreşti izvor fierbinte de lacrimi, care parcă sunt atrase ca de un magnet de inima lui neagră, şi uneori poate chiar reuşeşti să nu plângi. Şi este atât de greu, încât îţi vine să urli şi să te zbaţi, şi să loveşti în jur cu pumnii tăi brusc mai mici, şi să zgârii cu degetele tale brusc mai firave, dar ştii că nu ai nici o şansă... totul devine atât de mare în jurul tau, şi tu te faci tot mai mic.

Aripile lui se întind acum peste tot prin oraş, prin parcuri, printre copaci... îndoaie crucile şi nimic nu mai pare sfânt, usucă trandafirii şi face iubirile să sângereze şi să fumege. Îţi ia toată puterea pe care o mai aveai şi te lasa gol, slab, înfometat, uscat de sete şi împietrit de neputinţă, cu o durere atât de mare în suflet încat gândurile tale cele mai albe se transformă în scrum şi noroi. Soarele nu mai trece de aripile lui, şi simţi cum totul se răceşte în jur, îngheaţă şi devine dureros. Ochii lui stau pironiţi în ceafa ta, şi orice încercare de scapare din ghearele lui îţi arde pielea, îţi arde ochii, îţi arde gândurile şi le lasă chircite, sângerând, printre neuronii istoviţi.

Nu ai ce face. Te copleşeşte totul, îţi înghiţi lacrimile, îţi înghiţi mucii, îţi înghiţi cuvintele, iar el se ridică victorios deasupra ta, lăsând durere crâncenă şi nimicnicie. Şi soarele începe să se arate, şi culorile încep să înflorească pe bucăţile de piatră, cuvintele îşi recapătă sensul lor dubios şi interpretabil...

Şi totul revine la normal...

Doar tu rămâi mort... de fiecare dată te mai ucide un pic... şi te lasă mai slab, mai aplecat, mai încruntat... cu povara a mii de măşti diabolice pe figură, pe care te chinui să le dai jos... să te speli, să te cureţi, dar apa nu foloseşte la nimic, şi săpunul se fărâmă... ai vrea să îţi smulgi carnea de pe tine, să nu mai fii nimic, dar ştii că el va apărea de niciunde şi de pretutindeni, şi te va apuca dulce şi duios de mâini, şi te va lăsa prăfuit, singur de tine, şi fără de soare. Îţi va sorbi voinţa şi se va retrage de unde a venit, lăsând lumea să curgă pe acelaşi făgaş, dar lăsând pe chipul tău încă o mie de măşti, o mie de regrete, o mie de plăgi şi răni ce curg şi se infectează şi dor şi nu pot fi cusute de mâini omeneşti...

Iar unii se uită la tine de la departare şi îşi zâmbesc, şi când ridici ochii înspre ei, şi îi atingi într-o mângâiere atât de umană, privirea ta îi usucă, iar degetele tale de Midas diabolic şi involuntar îi transformă în scrum şi praf...

Alţii, dimpotrivă, se mulţumesc să dea cu pietre şi să râdă. Unii nici nu se ascund, ba chiar îţi sar în faţă. Alţii te înţeapă doar cu cuvinte, iar reacţiile tale îi lasă reci în spatele meterezelor de cuvinte.

Dar mereu el e acolo, şi te priveşte, şi te controleaza ca pe o păpuşă de cârpa, şi înfige în tine câte ace vrea, până ajungi o zdreanţă.

Freak.

Dar tu nu ştii cum este, nu? Tu nu îl cunoşti. Nu l-ai văzut niciodată, şi ţie nu îţi e povară. Tu nu ai putea să îl vezi...e doar al meu... Şi nici nu îţi doresc să îl vezi. Pentru că este demonul meu.

But all my demons are heaven sent...

[Mulţumesc celor care m-au făcut să devin ceea ce sunt. I wish you a great life. No, really :)]

[Menţionăm că acest material este un pamflet, dar orice asemănare cu situaţii sau persoane reale este binevenită. Nu uitaţi să nu încălcaţi Regula a 5-a !!! *]
*Regula a 5-a : "Te-ai luat prea mult în serios !!!"
© 2007 - 2019 Anotheroutsider
...detalii la sfarsitul lucrarii...
Comments13
anonymous's avatar
Join the community to add your comment. Already a deviant? Sign In
PufuletiCuInghetata's avatar
Si acuma ar trebui sa stii.
Anotheroutsider's avatar
AnotheroutsiderHobbyist General Artist
:) da, acum cred ca stiu
jenny-freeangel's avatar
cum te cheama defapt? sa pun si autorul la sfarsit:D
Anotheroutsider's avatar
AnotheroutsiderHobbyist General Artist
ma gasesti aici. autorul sunt eu :)
jenny-freeangel's avatar
foarte tare frate! l-am salvat si eu in pc
Anotheroutsider's avatar
AnotheroutsiderHobbyist General Artist
:aww:
drefeyja's avatar
drefeyjaProfessional Photographer
as avea ceva comentarii dar de obicei sunt fara rost, nu poti sa dai cuiva o harta cu drumul pe care il are in fata. nu tine. in schimb, te felicit pentru partea asta : [Mulţumesc celor care m-au făcut să devin ceea ce sunt. I wish you a great life. No, really :)] cand realizezi asta, deja esti la juma de drum spre realizarea adevaratului sine. si acum, pentru restul, regula 5. :lol: :)
Anotheroutsider's avatar
AnotheroutsiderHobbyist General Artist
:) :hug:
AngelFromDarkForest's avatar
si care-s primele 4 reguli.. ? :D
Anotheroutsider's avatar
AnotheroutsiderHobbyist General Artist
nu sunt alte reguli. :)
crirox's avatar
criroxHobbyist Photographer
:nod:
Anotheroutsider's avatar
AnotheroutsiderHobbyist General Artist
:thanks:
anonymous's avatar
Join the community to add your comment. Already a deviant? Sign In