s
literature

...stoRYLinE... +RO+

Anotheroutsider's avatar
By Anotheroutsider   |   Watch
7 13 398 (1 Today)
Published: May 22, 2008
Cu paşi uşori, de pisică, ceaţa pătrundea printre zăbrelele ferestrelor înalte, prin crăpături, galopa în vălătuci pe gresia tablă-de-şah din sala tronului, învăluia totul, îngreuna mişcările, înnăbuşea glasurile, străpunsă, pe ici, pe colo, triumfător, de lumina lunii.

Prinţişorul stătea ghemuit pe trepte, urmărind, cu ochi mari, ritualul nocturn al ceţii. Odată cu ceaţa, cu priviri vioaie şi răutăcioase de şobolan, groaza îşi făcea loc în palat. Prinţişorul tremura, nu de frică, şi nicidecum de frig. Era doar emoţia dată de contemplarea terorii, într-o noapte ceţoasa, cu o luna mare şi hidoasă spânzurată pe cerul necruţător de limpede.

În sala tronului domnea doar tăcerea, întreruptă, din timp în timp, de sforăitul regelui. Ceaţa se lăsă, vicleană, pe decor, iar groaza păşi, precaută, înspre dormitoare.

Prinţişorul nu putea vedea decât contururi vagi, completate de mintea lui de copil. În primul rând, masa masivă, din lemn de cedru, din mijlocul sălii, acoperită cu resturi de mâncare. În mijlocul mesei, jumătatea de porc mistreţ se mişca doar când prinţişorul clipea, strângea înciudat mărul între colţi, aşteptând o clipă de neatenţie. Câţiva şobolani se strecurau anevoie printre pocalele vărsate, printre tipsiile aurite ticsite cu vânat, cu fructe şi mirodenii greţos de înmiresmate.

Într-un capăt al sălii zăcea un clovn imens, din pluş, murdărit de atâtea atingeri, cu capul într-o parte. Ţeasta îi era pleşuvă în creştet şi înconjurată, pe margini, de smocuri încurcate de păr gros, buzele îi erau groteşti, şi dinţii cabalini, ochii, răutacios de dulci, burta, exagerată, picioarele, scurte şi crăcănate. Degetele i se zăreau butucanoase şi unghiile negre şi murdare, veştmintele, în culori stridente, pestriţe, ciudate… Pe alocuri, se căscau găuri în material, din care se revărsau, ca o voma vâscoasă, măruntaiele din cârpe ale jucariei.

În celălalt capăt al sălii, adormit pe jos, arlechinul regelui lăsase o băltoacă sleită de salivă. Razele lunii cădeau oblic pe obrazul lui, arătând în umbră perii rari şi aspri ai bărbii. Unul din papucii săi, ce se voiau nostimi, dar erau murdari şi descusuţi, zăcea înspre intrare, iar în piciorul desculţ, ciorapul dungat se vedea mototolit şi inert, ca un animal mort.

Pe tron, Regele adormise şi el, cu barba îmbâcsită de la ospăţ, cu capul înclinat într-o parte, cu coroana sprijinită de un colţ al jilţului, şi sceptrul, gata să cadă, în mâna stângă. Mâna dreaptă, scăldată în lumina rece a lunii, apărea noduroasă şi cumplit de palidă, împodobită inutil de bijuterii baroce.

Alături de el, Regina , cu pântecul încărcat, îşi strângea degetele în pumni, cuprinsă de vreun vis neliniştitor. Părul îi cădea greu peste trup, ajungând până la pământ, învăluind-o ca într-o pânză deasă de paianjen.

Undeva, lângă fereastră, căluţul de lemn al Prinţişorului începu să se clatine, scârţâind macabru; în acelaşi timp, ochii îi sclipeau diabolic în lumina lunii, la fiecare legănare.

Chemată de sunet, groaza îşi făcu simţită prezenţa. Regina gemu în somn, iar regele scăpă sceptrul cu cap de fildeş pe treptele de marmură, într-un zgomot spart, infernal.

Prinşiţorul o luă la fugă, străbătând, cu ciubotele sale uşoare, din piele de căprioară, întreaga sala a tronului.

Arlechinul horcăi în somn şi întinse cu mâna băltoaca de bale, iar şobolanii ţâşniră, dizgraţios, de pe masă,  plesnindu-şi burţile de pardoseală.

Prinţişorul nu se opri din fugă decât în gradină. Se simţea privit, şi groaza probabil că îi luase urma, şi acum îi adulmeca, hrăpăreaţă, paşii. Se aşeză lângă fântînă, gâfâind. Steluţe multicolore îi împiedicau vederea, şi o senzaţie de slăbiciune îi strângea, ca nişte gheare, picioarele.

Azvârli cât putu de departe coroniţa delicată, de filigran, şi pelerina de purpură, apoi se strecură în adapostul lui.

Se simţea oarecum în siguranţă aici. Groaza trecu, razant, pe lângă el, şi se pierdu în spatele fântânii, făcând iarba să foşnească, greierii să se cufunde în tăcere de moarte. Mai târziu, trădată de nechezatul înfricoşat al cailor, groaza se strecura în grajdurile regale.

Din adapost, Prinţişorul nu se mai simţea ameninţat.

Îşi ridică ochii spre cer, şi privirea îngheţată a lunii îl paraliză. Se ghemui într-un colţ.

Luna, ea era…

De ce rânjea aşa la el?

  

[Mulţumiri… ? Mulţumiri mie, care m-am gandit să mai şi scriu, nu numai să pierd timpul, visând la culori care nu există în spectrul solar şi ascultănd muzica sferelor. Am scris-o într-o seară…chiar nu prea aveam ce face. Întotdeauna mi-am dorit să pot spune : “I had a lotta fun with it.”  Ei bine, I did. I really did.]

[Mulţumiri pentru my brother Cro, god bless you, son. Nush de ce mulţumiri pentru el, doar aşa, că există, şi că mă ascultă, răbdător, să citesc ceea ce scriu, atunci când termin, şi că îmi atrage atenţia atunci când sesizează vreo greşeală, şi că după ce termin de citit, îmi si spune: “Marfa.” or something.]

[Mulţumiri vouă, şi imaginilor care îmi vin în cap. Whatever ]
© 2008 - 2019 Anotheroutsider
This is an older work of mine, written a year or two ago.
I hope I will manage to translate it.


All the copyrights for the preview image go to [link] which belongs to :iconkyuzo001:. Wonderful piece of work :nod:
anonymous's avatar
Join the community to add your comment. Already a deviant? Sign In
Comments (13)
SmokeStories's avatar
SmokeStories|Hobbyist General Artist
ai reusit perfect sa creezi atmosfera sumbra, cu iz de grotesc. m'ai transpus intr'un loc tare creepy, I have to admit. critica advanced nu stiu sa fac, dar stiu ca mi'o placut si ca reusesti foarte bine sa transmiti stari si sa portretizezi situatii, ai un mod de a scrie foarte expresiv. :clap:
Reply  ·  
Anotheroutsider's avatar
Anotheroutsider|Hobbyist General Artist
multumesc mult :bow:
Reply  ·  
SmokeStories's avatar
SmokeStories|Hobbyist General Artist
cu pla, my shweet georgian:blowkiss:
Reply  ·  
Kiralyna's avatar
Asta a fost ca o scena dintr-un film de groaza :clap: Foarte veridica, felicitari. Imi place decorul foarte mult, atentia pe care ai dat-o detaliilor, in special imaginea clovnului. (shivers down my spine :laughing:). Plus sentimentul de singuratate (o singuratate din aceea apasatoare, intarita cred de faptul ca e un copil in text, metamorfozata apoi in groaza). :+fav:
Reply  ·  
Anotheroutsider's avatar
Anotheroutsider|Hobbyist General Artist
Asta am si incercat sa fac: o scena de groaza... in care personajul principal e un copil. stii, e ca in romanele lui Stephen King, numai ca se desfasoara in lumea mea, si nu e scrisa de King :aww:
Clovnii sunt una din temele mele preferate [nu e o tema pe care o tratez mereu, dar e o tema pe care as vrea sa o tratez: este amalgamul ala de haz si necaz, umorul amar, amuzamentul, ridicolul, macabrul, absurdul...]
Multumesc mult de tot pentru fav si pentru rabdarea de a o citi pana la capat. Ma bucur foarte mult ca ti-a placut :bow:
Arigato gozamashita :aww:
Reply  ·  
WildRainOfIceAndFire's avatar
WildRainOfIceAndFire|Professional Photographer
imi place personificarea groazei. :)
Reply  ·  
Anotheroutsider's avatar
Anotheroutsider|Hobbyist General Artist
saru-mana :D
sincer, si mie imi place :)
Reply  ·  
Anotheroutsider's avatar
Anotheroutsider|Hobbyist General Artist
:bow::bow::bow:
Reply  ·  
TheOtherShiroki's avatar
Super! Nu stiu daca asta ai vrut sa transmiti sau nu, dar pe mine m-a facut sa ma simt usor agitata... in special din cauza ca am incercat sa-mi imaginez fiecare secventa... si in momentul in care a scapat sceptrul am tresarit :blush:

:heart: You added rats :heart:
Reply  ·  
Anotheroutsider's avatar
Anotheroutsider|Hobbyist General Artist
I added rats, true ;)
Da, cred ca asta am vrut sa fac...ceva destul de disturbing...si daca te simti agitata, inseamna ca mi-am atins scopul.
Ma bucur ca ti-a placut :)
Multumesc mult.
Reply  ·  
TheOtherShiroki's avatar
:hug: and another one for the rats :hug: :D
Reply  ·  
anonymous's avatar
Join the community to add your comment. Already a deviant? Sign In
©2019 DeviantArt
All Rights reserved