AnatexD's avatar

World-of-Esras Karakterlap - Thalia

By AnatexD
28 Favourites
23 Comments
483 Views
:iconworld-of-esras: <- klubba készült karakterem :)
(még talán készülnek majd kisebb képek hozzá, pl a mókus :D)

Yellow-Green Bullet - F2U! Teljes név: Thalia Daeven
Yellow-Green Bullet - F2U! Faj: Elf 
Yellow-Green Bullet - F2U! Nem: Nő
Yellow-Green Bullet - F2U! Kor: 153
Yellow-Green Bullet - F2U! Magasság: 176 cm
Yellow-Green Bullet - F2U! Kaszt: Druida
Yellow-Green Bullet - F2U! Fegyverek, kellékek: Győgynövényes erszény, Varázsbot
A varázsbot a varázserő erősítésére van, nem annak adója. Ajándék egy vén Ent-től.
Állandó társa egy világosbarna/vöröses mókus. Huby.

Képességskála:
Yellow-Green Bullet - F2U! Elme (Fejledt)
Yellow-Green Bullet - F2U! Speciális képesség (Gyógyítás, Támogató varázslatok) 
Yellow-Green Bullet - F2U! Fizikum (gyenge)
Yellow-Green Bullet - F2U! Szociális élet (Erdei lényekkel mindennapos, Városokat ritkán látogat)

Erősségek:
- Meg tudja magát értetni az állatokkal/erdei lényekkel
- Jó reflexek
- Erős érzékek
- Jó hallás
- Ért a gyógynövények használatához, látásra felismeri őket
- Nyugodt, udvarias, nehezen lehet feldühíteni (kivéve ha sértegeted az isteneket >:(

Gyengeségek:
- Fizikailag gyenge
- Nem érti a metaforákat és a szarkazmust
- Nem jó harcos
- A varázslatok fizikailag kifárasztják

Képességekről rövid leírás:

Gyógyító és támogató varázslatokban jártas. Mágiájának főbb színe fehér/ezüst. 
- Gyógyítása egész jelentős, hiszen ennek a fejlesztésével foglalkozott a legtöbbet. A kisebb sebek heg nélküli kezelésétől egészen a levágott testrészek csonkjainak begyógyításáig mindet meg tudja oldani különösebb gond nélkül. A mérgezések gyógyítására is képes, persze időkorláton belül, attól függően milyen erős a méreg. Halálos sebek kétségesek, halottak visszahozása lehetetlen. Betegségeket is könnyedén gyógyít.
- Az erősítő és pajzs varázslatok másodlagosak, hiszen nem olyan szinten járatos ezekben mint a gyógyításban, de jelentős mértékben tudja használni őket. Ezeknél varázslatoknál a kijelölt célpontot fehér/ezüst aura veszi körül. Ilyen varázslat például a célpont felgyorsítása, erősítése, érzékeinek/reflexeinek növelése, illetve a védőpajzs. Ezek a varázslatok egyszerre több célponton is használhatóak.
- Ellenfélen ezek a varázslatok ellentétesen használhatóak. Legyengíti a pajzsot, lebénít, gyengít, csökkenti a reflexeket. Sebeik gyógyítási/gyógyulási idejét növeli. (csak végsó esetben, nem szereti az erőszakot) 

Jellemről rövid leírás:

Mindenkivel kedvesen viselkedik fajtól függetlenül, de ez nem jelenti azt hogy kedveli is az illetőt. Szereti magában tartani a személyekről szóló véleményét. Nem túl bőbbeszédű, hiszen nagyrészt állatok veszik körül, és náluk nem kellenek szavak hogy meg tudja értetni magát. (Illetve magában hordozza azt a bizonyos elf mentalitást is.) Ha valaki elég kitartó és sikeresen feldühíti akkor sem folyamodik erőszakhoz vagy felemelt hangnemhez, hanem ilyenkor a kis társa próbál lyukat rágni a személy bármely testrészébe. Nem oszt meg információt a múltjáról, csak olyannak aki elnyerte a bizalmát (Kevés ilyen van). Nem eszik húst, ez alól ritkán kivétel a hal, de azt is csak finnyásan, ha épp nincsen más. A személyeket eleinte a fajuk nevén szólítja, nem is rossz indulatból, hanem megszokásból, próbálja kijavítani magát ha az adott személy ezt rossz néven veszi. (elfek kivételek)
Mókus (Huby) jelleme: Imádja Thalia-t, és bármit megtesz amit kér tőle. (A nő általában hagyja hogy azt csináljon amit akar.) Fel lehet dühíteni, főleg ha a sérelem a druidát éri, és ilyenkor erőszakossá válik. Védelmezőként tekint magára, és mindig készen áll megvédeni a nőt. (Persze mind tudjuk hogy ez mennyire hatásos elnézve milyen fajba tartozik.) Érzékeli az emberek szándékát/jellemét, és igyekszik ezt tudtára adni Thalia-nak is. 

Némi háttérinfó kicsoda, micsoda, mi dolga a birodalomban:
Egy köznemesi klánból származik, akik Arnhar erdőben élnek. Nem nagy létszámú, elég kezdetleges klán, de erősen összetartanak. Thalia két testvérével, egy bátyjával és nővérével, úgy lettek nevelve hogy neves íjászok legyenek belőlük, akik majd királyok mellett foglalhatják el helyüket. Thalia nagy örömmel állt neki az edzéseknek, de hamar rá kellett döbbennie, hogy az ő vérében nincs benne az erőszak. Az arrogáns, sznob viselkedést is, amit a társai mutattak más fajok irányába, visszataszítónak találta, és elkezdett a jobb felé változni. Lázadó volt a maga módján. Elkezdett könyvekbe bújni, és minden idejét az erdőben töltötte hogy megismerje a növényeket és az állatokat. Eleinte sérülésekkel került haza, köszönhetően a vad állatoknak, és sokszor betegedett le mikor összekevert növényeket. Ekkor ismerkedett meg mai társával is Huby-val. Mikor már úgy érezte hogy az otthoni tudástárból már mindent magáénak tudhat, hosszas kérelgések után a lord elengedte hogy mágusnak tanuljon. Útja során elveszítette a naiv énjét, és látta a fajok közötti különbségeket és viszályokat, ami még jobban arra késztette hogy ő azok közé tartozzon, akik békét sugároznak. Több különböző gyógyítótól tanult, szentélyeket látogatott és imádkozott illetve egyre közelebb került a természethez. Már nem kellett amiatt aggódnia hogy vadállatok támadnak rá. A nagy áttörést az hozta, mikor egy olcsóbb varázsbot segítségével meggyógyított egy beteg entet. Az erőfeszítések közepette a bot darabokra tört, csak úgy mint benne lévő kristály amit egyik mesterétől kapott. Az ent hálából megajándékozta egy bottal, amiben energia kering, így összetartja a darabokra tört kristályt, és jobban is erősíti a mágiáját. Thalia úgy érezte hogy megfáradt, de nem állt még készen arra hogy haza térjen, így letelepedett a Gaiai fővárost körülvevő Maiateen erdőben. 
Manapság ugyanúgy tanul, leginkább könyvekből amik megszerzéséhez Castelba szokott utazni. Sokan látogatják, főleg betegségek gyógyítása miatt. 


IMAGE DETAILS
Image size
1553x1104px 1.77 MB
Published:
© 2017 - 2020 AnatexD
Comments23
anonymous's avatar
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
ZoeViolin's avatar
ZoeViolinHobbyist General Artist
Oh, ő egy igen szép és szimpatikus karakter! :D Tetszik, hogy vérbeli elf, de mégse tipikus sznob :)
AnatexD's avatar
AnatexDHobbyist Digital Artist
Köszi :D Igyekeztem hogy ne üsse ki teljesen egymást a faji tulajdonság és jellem : ) 
DorianSoloviev's avatar
DorianSolovievHobbyist Digital Artist
Huuh, nem is tudom miért csak most tetszikeltem be, holott már korábban is láttam... nem is tudom. De nem is ez a lényeg..

Hanem, hogy nagyon szép és szimpatikus a karaktered és elég egyedi is! Nálam ez nagyon sokat vet a latba xD Ezért is szoktam kiemelni~ :3
Szóval szép munka x3 

Esetleg majd lenne kedved egyet rp-zni? 
Új fiam valószínűleg csak NPC lesz így idén, de ez persze nem jelenti, hogy nem tevékenykedik~ Mit gondolsz? :3
AnatexD's avatar
AnatexDHobbyist Digital Artist
Köszönöm szépen a dicséretet :) Nagyon örülök hogy ilyen sok mindenkinek tetszik :D (majdnem úgy volt hogy idén is ugyan azt a karaktert indítom mint tavaly meg azelőtt :D
Persze, benne vagyok az rp-ben ;) úgy is kellenek a történések elfem életébe :D 
DorianSoloviev's avatar
DorianSolovievHobbyist Digital Artist
Én neki is örültem volna :D
Ő is nagyon aranyos és teremtés :3 

Okés, megbeszéltük. :3
Esetleg helyszín? Már Castel legyen? :3
AnatexD's avatar
AnatexDHobbyist Digital Artist
lehet Castel, egy kis ismerkedés a verseny előtt :D 
Ritusss's avatar
RitusssProfessional General Artist
Milyen kis szimpi. :D Mindenki elmondta már, amit én is akartam. :D Szép munka. Kíváncsi vagyok, hogy szerepel majd.^^
AnatexD's avatar
AnatexDHobbyist Digital Artist
Köszi :D 
Ayumidragon's avatar
Ayumidragon Traditional Artist
Nagyon tetszik :D Lehet nem sokan tudják, de én nem nagyon szeretem a zöld színt (kivéve a természetben) de Thalia haja kivételesen elnyerte tetszésemet :D  Szép harmonikus dizájnjával és a remek képességeivel na meg Huby társának köszönhetően egy remek karaktert hoztál össze :) 
AnatexD's avatar
AnatexDHobbyist Digital Artist
Köszönöm :) Nagyon örülök hogy sikerült elnyernie a tetszésedet :D Úgy tűnik a mókust is most már tényleg meg kell rajzolnom xD még senki sem látta de már mindenki kedveli :,D 
magier's avatar
magierHobbyist Traditional Artist
Óóóóóó! :la: Nagyon szimpi karakter! Mind jellemben, mind képességekben. :D
Plusz végre még egy druida, már féltem, hogy Qwin egyedül lesz a tudományával a csoportban (na nem mintha ő versenyezne, de akkor is! XD).
Tetszik a botja és a képességei is nagyon! Elkélnek a gyógyító és támogató karakterek, egy harcos, vagy harci beállítottságú karakterrel szuper csapatot alkotna. Huby pedig kéééééssssz! XDDDD
AnatexD's avatar
AnatexDHobbyist Digital Artist
Igyekeztem más kategóriában is karaktert hozni, bár a mágia maradt :D 
Mindig is gondolkodtam a gyógyítón, és a versenyen is nagyon kevesen szoktak lenni, mondom miért is ne :D megérdemlik az elfek azt a druidát ;) (meg a többi faj is a kedves elfet xD) 
Azzedar-san's avatar
Azzedar-sanProfessional Digital Artist
Drukkolok az idei versenyhez. :D Szerintem Egyre jobban tolod. Juj, és sztem Azztól kikészül, ha nekikezd szarkasztikusan beszélni. :XD: Ha meg még mixeli is: "Csodás reggelünk van...." XDDDDDD Amúgy szimpi kari, és gyógyítók mindig jól jönnek. Ez a pajzs dolog meg igen hasznos. Kíváncsian várom a mókust. youtu.be/j_go5Ma0NaY?t=52

Azz: Mizával tett fogadása után unatkozva nézte a plafont az irodában. Sehol senki, és mindjárt vége a jelentkezésnek. Visszavette felsőjét, és az ablakhoz sétált miközben a csatokkal babrált.
AnatexD's avatar
AnatexDHobbyist Digital Artist
Köszi :D Idén talán sikerül több időt is szánnom erre, hiszen nincs érettségi :) 
Csak nehogy tobozt találjon majd Azz véletlenül az italában >: D A mókusok eléggé csintalanok ;) 

Thalia: Biztos léptekkel haladt a folyosón a megadott szoba felé, amelynek helyét a kapunál álló őr segített meghatározni. Még sosem járt ennyire bent Castel városában, és könnyedén el is tévedt volna a nagy nyüzsgésben ha nem segít neki az a jóra való öregasszony. Meg is ajándékozta egy csipet mérhafűvel. 
Huby a vállán utazott és nézegette a fali díszítéseket.  Thalia A megadott szoba ajtaja előtt megállt, és még egy utolsó pillantásra elővette a jelentkezési lapot. Már sokszor átgondolta hogy biztos-e a jelentkezésben, csak biztosra akart menni hogy minden információt megadott-e amire szükség van. Amint úgy döntött hogy igen, kopogott a faajtón és várt hogy engedélyt kapjon a belépésre. Csak úgy mint ahogy az illedelem megköveteli. 
Azzedar-san's avatar
Azzedar-sanProfessional Digital Artist
Sokkal könnyebb így, elhiszem. :D
Hehe XD

Azz: Azt gondolta, valamelyik embere hozott híreket, így meglepődött, mikor a hívását követően egy elf nőt látott meg. Rögtön azt gondolta, hogy jobb lesz vele vigyázni. - Üdv. A versenyre? - Hát ez egyelőre nem sikerült túl jól. Közben észrevette a nő különös hajszíne mellett különös útitársát is. - Van neve? - Természetesen az állatéra gondolt, így elég modortalannak tetszhetett. XDDD
AnatexD's avatar
AnatexDHobbyist Digital Artist
Thalia: Az első kérdésre nem szóban válaszolt, hanem csak bólintott és a férfihoz sétálva átnyújtotta a lapot. Mikor látta hogy az ember a mókust nézegeti, tudta hogy a második kérdést nem neki szánta, hanem társának. - Huby. - Neve hallatára a kis állat felnézett a nőre, majd úgy döntve hogy elegett nézegette a szobát, lepattant a válláról, és a férfira ugrott. Persze csak a kíváncsiság vezérelte, meg persze hogy az ember válláról jobban ki lehetett látni az ablakon. Thalia csak nézte kifejezéstelen arccal és várt hogy mit reagál erre az előtte álló férfi. 
Azzedar-san's avatar
Azzedar-sanProfessional Digital Artist
Azz: Épp átvette a lapot, amikor az állat rajta landolt. Kicsit meglepődött, és rápillantott, de nem nyúlt felé, ne ijessze el. - Azt hiszem, tetszik neki a kilátás - mondta nyugodtan. - Mindig ilyen közvetlen?
AnatexD's avatar
AnatexDHobbyist Digital Artist
Thalia: - Nem mindig. - nézett a férfira, aki hagyta hogy kis barátja a vállán ücsörögjön. Nem zavarta el, ami jó jel. - Kevesen viselik el. Megérzi ha nem kívánatos. - Thalian kívül csak kevés lényben bízik meg. Ritka hogy valakin ennyit időzzön. A mókus ekkor az emberről visszaugrott rá, egy jelzés hogy menne, és tömné a fejét valami finomsággal. Szállást is kéne még találnia. - Elég idejét raboltuk el. - mondta Thalia, miközben vakargatta Huby fejét. - Örülök a találkozásnak. - enyhén meghajolt illedelmesen. 
Azzedar-san's avatar
Azzedar-sanProfessional Digital Artist
- Várj! - állította meg. Úgy tűnt, a nő viszont pont a közvetlenség fordítottja volt. Elfeknél nem is csoda. - Erre még szükséged lesz - lengette meg az iratot, de mielőtt a másik érte nyúlhatott volna, elindult vele az asztalhoz - Nincs túljelentkezés, időm mint a tenger - hazudta, mert nem ez volt az egyetlen feladata. Leült. - Messziről jöttél? - kérdezte, miközben az adatokat nézegette.
AnatexD's avatar
AnatexDHobbyist Digital Artist
Thalia nézte a férfit, nem mozdult. Csak a mókus ugrott le a válláról mikor az rájött hogy még sem indulnak, és a félelf asztalára mászott. A nő hitt neki, de csak részben. - A város körüli Maiateen erdőből. - Nem hitte hogy túl messzi lakna a fővárostól. Vagy csak a távérzete változott meg az évek során, mikor még tanuló sorban volt. Még egy pillantást vetve az ablakra mégis elmozdult, és az asztal elé állt, szembe a férfival. 
View all replies
CounterShock's avatar
CounterShockHobbyist Artist
Egy gyógyító! :D Kiváló! Alig van kéznél éles helyzetben egy, de ez remélhetőleg most változni fog :D Nagyon tetszik a kari design-ja és a szövetségeseket támogató mágiája is ami jól tükrözi a békeszerető természetét :) Mindent egybevetve szerintem szuper kari és biztos, hogy jól fog szerepelni idén :D
AnatexD's avatar
AnatexDHobbyist Digital Artist
Köszi :D Igyekeztem az elf jellemzőket megtartani amennyire csak tudtam, külsőleg és belsőleg is. Remélem is hogy vele több szerencsém lesz :D 
CounterShock's avatar
CounterShockHobbyist Artist
Ó szerintem nagyon hozza az elf figurát :D Fuh a szerencsére idén szerintem mindenkinek szüksége lesz :3
anonymous's avatar
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In