FULL TIME FREELANCE ARTIST NOW!

1 min read

Deviation Actions

20 Comments
4K Views
Great news! Now im a fresh FULL-TIME freelance artist, this means i dont work anymore at the studio ive used to work!!! So yes, now im on my own boss and its great!
This means i will have to take my freelance job more serious since i do my living from this and im happy to work hard to achieve better illustrations quality! Now i can take my time to detail more the illustration i do and also can take more projects.

Any help fom you guys, with commissions, recommendations or whatever, wold be great and appreciated!


FOR COMMISSIONS here is the UPDATED portfolio  !!!!!!!!!!--    www.LEXPAUL.com    ---!!!!!!!!!!!!!!!
Published:
© 2012 - 2021 AlexandrescuPaul
Comments20
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
An-iB's avatar
Ai absolvit facultatea de arte? :) Sau ai alta pregatire?
AlexandrescuPaul's avatar
Hello! da, am terminat artele dar se poate face treaba si fara arte daca esti hotarata! anyway e o meserie faina si asta face tot
An-iB's avatar
Alte cursuri ai facut?
Si as mai avea o intrebare in legatura cu facultatea. Cam ce ar trebui sa contina portofoliul meu ?
AlexandrescuPaul's avatar
pai nu, doar atat am facut. am invatat digital singur sa pictez pot zice.
pai...in portofoliu e bine sa ai chestii cat mai variat dar sa se vada ca sti desena anatomia. si toate lucrarile trebuie sa fie pe planse A2, cam 18-20 planse/desene. (studii dupa model cu cap si maini, studii model intreg adica cu tot cu picioare, poate o plansa cu vreo 2 portrate si ceva studii cu natura statica.) e bine sa ai creion, carbune si ceva culoare fie acrilic fie ulei. cam asta este...mai poti merge la pregatirea de la vara si o sa te ajute enorm pentru ca atunci iti faci clar o idee daca e ceea ce vrei si daca poti sa reusesti acolo. pentru asta ma tem ca nu te pot ajuta...trebuie sa mergi la secretariat sa intrebi cand este. daca vrei sa mai vb ia skypeul meu, llex_paul si vbim acolo mai multe sau daca vrei sa imi areti ce desenezi.
An-iB's avatar
Am inteles. Te-am adaugat pe skype.As vrea mai multe informatii despre facultate si cum ajung la pregatirea din vara.
Mersi :)
KibaPandaRo's avatar
doar curios, reusesti sati faci un castig decent ca sa te poti tine singur pe picioare? ca mnoh eu din cate vad nu tare este viitor mare in arta in lumea de azi:( dar mnoh poate tu stii mai multe:)
AlexandrescuPaul's avatar
salutare! ce sa zic, nu ma plang, inca sunt la inceput dar supravietuiesc sa zic asa. oricum ar fi doar in sus o pot lua, now im at the bottom, e loc mult de promovare s m d pentru mine deci sper ca intr-un an asa sa fie bine. sunt multi care castiga mult peste un salariu bun din ro din asta si nu vad de ce nu o sa fie si la mine asa daca trag tare si sunt serios. Imi place tare mult ceea ce fac si e destul sa ma convinga.
KibaPandaRo's avatar
ai familie sau prietena? pentru ei ai timp? asa ca artist nu iti trebuie un fel de manager, gen tu faci arta si el businessul pentru ca tu sa ai pentru cine ce lucra sa castigi ceva? ca talent 100% ai:) ce studii ai?:) app nu trebuie sa raspnuzi la intrebarile care nuti plac, dar mnoh incerc sa vad unde as fi putut eu so iau xD
KristinaGehrmann's avatar
yay! congratulations! :dance:

you started fulltime freelancing almost at the same time as me!
AlexandrescuPaul's avatar
Hey! Thanks a lot, was a bit hard to decide...i dont know, maybe afraid, but its going great in the end and im having my dream living! how its your freelance going?
KristinaGehrmann's avatar
Thank you :)

Business is going great but the real challenge is to keep it that way, and not go broke! :lol:

All the best to you :highfive:
AlexandrescuPaul's avatar
Great to hear that! Im not doing that great but yes...surviving and im also looking for things like you do, if you have any clients you may not want you can pass them to me;)
All the best!
KristinaGehrmann's avatar
I will do that! :D
The beginning is always difficult. But you can do it!
meyrembulucek's avatar
esti super talentat! multa bafta :)
AlexandrescuPaul's avatar
Hey, merci! sa fie, acum am nevoie de un strop de bafta;)
blacksmiley's avatar
Nice new stuff you got there! Nu te-ai angajat concept artist la o firma de jocuri ceva? Sau inca nu ai gasit ceva ce sa-ti convina? Anyway, good luck with the commissions!
AlexandrescuPaul's avatar
Hello Cris!ba da m-am angajat doar ca...din pacate nu-i chiar ce imi doresc eu...Nu prea fac concept art(sa zicem 10% din timp) si fac mult chestii de 3d da nici macar dealea nus tot timpu misto. Sunt intr-o cautare continua sa zic asa de ceva mai bun...sper sa gasesc ceva ok. Intre timp fac freelance si ma straduiesc sa invat si acolo cat pot. Merci! La tine cum merge treaba? anul 3?
blacksmiley's avatar
Eu am fost vara trecuta la un summer job la Ubisoft, 3 luni. A fost o experienta placuta si am invatat lucruri noi, doar ca artistii 2D de acolo fac mai mult texturi.. nu se prea ocupa de concept art. Dar stiu ca la Gameloft au mai fost posturi disponibile. Sper sa gasesc si eu ceva bun dupa facultate :D
Anyway, da, anul 3... Sper sa trec cu bine de licenta. Profa nu ma are deloc la suflet si in astia 2 ani mi-a facut o groaza de faze proaste. Sper sa nu-mi faca figuri la licenta. Vreau sa fac o animatie, si a fost de acord cu asta, sper sa fie ok 'til the end.
Sper sa-ti gasesti si tu ceva sa te multumeasca! Eu chiar as vrea sa lucrez ca si concept artist. Si eu am mai lucrat cu diversi pentru jocuri(like, de acasa) si am mai invatat chestii noi :aww:
AlexandrescuPaul's avatar
Bravo! E bine sa ai la portfoliou asa ceva!
Ce sa zic...fa si acolo da totusi fac si ceva concept art. Anyway e greu sa gasesti ceva asa cum visam toti...Ajung la concluzia ca freelanceul este ceva tare bun.
Hm...in the end cred ca o sa fie oke si cu licenta. la noi au picat vreo 2-3 care chiar nu veneau la facultate. in rest s-a trecut. Ai grija sa mergi pe la facultate si cat de cat iti dai interesu si cu siguranta nu o sa fie pb. Ce sa zic...uneori mai fac si profi tot felul de ``favorisme`` si ``pacate``...Nah..nasol. Bafta inca o data si baga mare cu paintul digital daca asta vrei!
blacksmiley's avatar
E greu in Romania sa fi concept artist. Majoritatea de aici cauta pe cineva care sa le faca pe toate din cate am observat. Sunt putini cei care isi permit sa aibe cate un om pe specialitate.
Anyway, freelance-ul e bun, dar daca vrei un buget sigur luna de luna trebuie un job full-time din pacate.
Si da, va trebui sa trec pe la scoala mai des ca in anul 2. Desi cu profa mea nici asa nici asa nu e bine. In anul 1 am fost zilnic, in anul 2 am zis ca fac si eu ca restul lumii si merg mai rar, dar aparent aia erau favorizati pana la infinit and beyond si oricum, mi-a facut faze care m-au lasat cu gust amar si cand eram acolo mereu si cand veneam mai rar. She's just a bitch... La noi la atelier se merge exclusiv pe favoritisme din pacate. Am picat foarte prost acolo..
Multam mult pentru urari!
Momentan sunt in pauza cu jocul la care am lucrat juma de vacanta si ma ocup de un comic pe care voiam sa-l incep :D
Multa bafta si tie cu jobul si everything else! :tighthug:
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In