Akiyama4809's avatar

SA EdgeSys

By Akiyama4809
99 Favourites
128 Comments
26K Views
Hey Deviants! This is Abdul here (know as Saber Akiyama).
This is my first system skin project I ever made, call SA EdgeSys.

Licensed by Creative Commons BY-NC-SA 4.0 International Public License

And don't forget click “Add to Favorites” to keep your profile.

This skin was a system with edge bar and histogram.


Inside skin:
I/O Activity: Displays the percent disk time and disk traffic per second.
CPU: Displays CPU Process.
Disks: Displays Disk usage.
Drive Temperature: Displays S.M.A.R.T Drive Temperature.
Dual CPU: Displays CPU Process. This skins for Server Motherboard only has a dual processors.
GPU: Display GPU Process.
Physical: Displays Physical Memory.
Virtual: Displays Virtual Memory (RAM + Pagefile) usage.
Network: Shows your Download & Upload Speed activity.
Wireless: Shows your IP Address & Wireless Network activity.
Power: Shows the battery charge level. (For Laptops & Tablets only)

Inside Settings skin:
Info, Skin, & HWiNFO.

For all skins, you need download HWiNFO & MSI Afterburner with RivaTuner
applications (Highly Recommended).

For CPU & GPU Entry ID table, link on Reddit post.


VERSIONS

4.2.0 (Sep 23rd 2020): A minor update for replace to Line graph meter. Look on Updates in the description.

4.1.1 (Sep 14th 2020): Fixed issue for Bar skins.

4.1.0 (Sep 10th 2020): A minor update for added Histogram skins.

4.0.0 (Aug 25th 2020): A major update for added "Drive Temp" skins, revert "I/O Activity",
CPU & GPU Entry IDs are major improvement, etc.

3.1.0 (July 6th 2020): "Remote Hosts" are removed, Settings skin color background placement,
"Motherboard" and "Graphics" in HWiNFO page on Settings skin are added and the other improved and fixes.

3.0.1 (Feb 15th 2019): "Skins" page on Settings skin has one-click apply skin.

3.0.0 (Jan 8th 2020): A major update for add "Dual CPU".

2.6.0 (Nov 18th 2019): "CPU Temp" has been separate into two CPU folders.


UPDATES

4.2.0 (Sep 23rd 2020):

In previous v4.1.0 was not bad, actually.
In this version, I'd replace from Histogram to Line meter. So, it better clear for graph skin.
Speaking of witch, I've replace a name of the skin to "Graph" skin (from Histogram in previous version).
Published:
Comments130
anonymous's avatar
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
guigotz's avatar
guigotzNew Deviant

it´s not able to recognize my gtx 1060 gpu

Akiyama4809's avatar
Akiyama4809Hobbyist General Artist

Do you have HWiNFO app?

Isales94's avatar
Isales94New Deviant

First just want to thank you for the skin!!

Some widgets related to MSI Afterburner doesn't work. Don't know why, both are minimized. And the GPU isn't recognized. What should I do?

Keep the good work;

Das
Sem ttulo
Akiyama4809's avatar
Akiyama4809Hobbyist General Artist

Do you have HWiNFO?

Isales94's avatar
Isales94New Deviant

Yes, and its working fine with the skin.

BrandiniNZ's avatar
BrandiniNZNew Deviant

Some widgets only work with the sensor status open. Once i close it, all bars go back down to 0%. Any fix? Storage is the only one working.

Akiyama4809's avatar
Akiyama4809Hobbyist General Artist

Do you have a HWiNFO app?

BrandiniNZ's avatar
BrandiniNZNew Deviant

Nevermind, i fixed it. I just had to start it up on minimized

Akiyama4809's avatar
Akiyama4809Hobbyist General Artist

If you want to start up HWiNFO, right click HWiNFO icon on Notification Action, click "Settings" and check "Minimize Main Window on Startup", "Minimize Sensors on Startup" and "Auto Start"

BrandiniNZ's avatar
BrandiniNZNew Deviant

yep i have it installed, but the widgets only work if I open the sensor status from HWiNFO

AguiarDEsa's avatar

Nice & clean.

Akiyama4809's avatar
Akiyama4809Hobbyist General Artist

Thanks.

GameeNoobster's avatar

Really liking it, but I wondering if there was a way of only having virtual memory on the virtual graph, as I'm also using the Physical Memory Graph, and it get's confusing. Thank You!

Akiyama4809's avatar
Akiyama4809Hobbyist General Artist

Hello?

Akiyama4809's avatar
Akiyama4809Hobbyist General Artist

New update

Akiyama4809's avatar
Akiyama4809Hobbyist General Artist

You mean histogram graph?

deAinvt's avatar
Capture
Capture2

I'm using the GPU Memory Usage on this particular bar. But whenever I check the HWinfo it's not even at 100%(as seen in picture 1). At idle, it shows ~80% on the meter while ~15% in the HWinfo(as seen in picture 2).


And yes I am 100% sure I am using the correct IDs.


However, after using an application/game the meter would work correctly but only after some time. Refreshing rainmeter or the bar itself always puts the meter at 100%.


Does anyone know how to fix this issue or are there anyone else experiencing the same thing?


EDIT: SOLVED

Put MinValue=0; MaxValue=0; on GPUMemUsg @ GPU.inc. Why? Becomes somehow HWinfo and Rainmeter are sending/receiving the wrong values. No need to do this if GPU monitor works for you on default.

Akiyama4809's avatar
Akiyama4809Hobbyist General Artist

Hello... New update

Akiyama4809's avatar
Akiyama4809Hobbyist General Artist

Bruh... Hello?

Akiyama4809's avatar
Akiyama4809Hobbyist General Artist

New update, brother

Akiyama4809's avatar
Akiyama4809Hobbyist General Artist

What meter is using?

Wait, hold on for sec. Are you modify form GPU1 Memory Usage to name a GPU?

Akiyama4809's avatar
Akiyama4809Hobbyist General Artist

Are you modify it?

Img 20200821 163709
anonymous's avatar
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In